Reklama

Pondělí 20. srpna 2018, svátek má Bernard, venku je 23.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Oslavte Valentýna romantickou večeří v Olomouci

Zprávy z regionu

3.2.2018

Autor: Zuzana Doleželová

I když je to klišé, vážně to platí. Láska prochází žaludkem. A ať už tento den slavíte, nebo vás nechává chladnými, pozváním vaší drahé polovičky na večeři při svíčkách rozhodně nic nezkazíte. Kde všude se bude v Olomouci podávat valentýnské menu? Inspirujte se naším gurmánským speciálem...

Láska prochází žaludkem! ON: košile RV Fashion; ONA: rolák a sukně Milly Fashion. OBA: hodinky Daniel Wellington Žilka Hodinky s.r.o. Make-up a vlasy: Dita Kalábová. Foceno v Lobster Atmosphere. Láska prochází žaludkem! ON: košile RV Fashion; ONA: rolák a sukně Milly Fashion. OBA: hodinky Daniel Wellington Žilka Hodinky s.r.o. Make-up a vlasy: Dita Kalábová. Foceno v Lobster Atmosphere. Foto: Jan Procházka

Jistě se všichni shodneme na tom, že lásku bychom měli našim partnerům vyjadřovat každý den. A nemusíme nutně kupovat drahé dárky, někdy stačí květina, maličkost, jindy si vystačíme s úsměvem a láskyplným objetím. Ale když už olomoucké restaurace nabízejí tak lákavé valentýnské menu, stojí za to vyrazit na romantickou večeři - jen vy dva, sklenka dobrého vína, svíčky...

Valentýnská menu

LOBSTER ATMOSPHERE / rezervace na tel. 730 892 288, na e-mailu info@atmosphere-restaurant.cz, přes aplikaci Lobsterka, nebo u personálu; MENU ZDE →
LOBSTER FAMILY / rezervace na tel. 730 892 286, na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, přes aplikaci Lobsterka, nebo u personálu; MENU ZDE →
CAFE NEW ONE / povinná rezervace na tel. 731 592 200; MENU ZDE →
THERESIAN RESTAURANT / rezervace nutná na tel. 581 113 115; MENU ZDE →
HOTEL HLUBOKÝ DVŮR / rezervace na tel. 585 100 404, na e-mailu recepce@hlubokydvur.cz; MENU ZDE →
RESTAURACE PODKOVA / MENU ZDE →
RESTAURACE A PENZION ARCHA / rezervace na tel.: 736 613 569 (do 11. 2.); MENU ZDE→
RESTAURANT JÍZDÁRNA
 / rezervace na tel.: 588 881 000; MENU ZDE →
HOTEL TRINITY / rezervace na tel. 605 911 810; MENU ZDE →
RESTAURACE U MACKŮ / MENU ZDE →
RESTAURACE BRONDO / rezervace na tel.: 704 212 844; MENU ZDE →
CAFÉ RESTAURANT CAESAR / rezervace na tel.: 585 229 287; MENU ZDE →
RESTAURACE U KRISTÝNA / rezervace na tel.: 604 996 112; MENU ZDE →
JAZZ TIBET CLUB / rezervace na tel.: 777 746 887, nebo na e-mailu: bar@jazztibet.cz; MENU ZDE →
TAVERNA ALLEGRA / rezervace na tel.: 774 402 924; MENU ZDE →
RESTAURACE CHALOUPKA / rezervace na tel.: 605 911 810; MENU ZDE →

Valentýna si můžete užít v restauraci Lobster Atmosphere. Šéfkuchař Richard Klemeš pro vás se svým týmem připravil zážitkové menu, které si zamilujete. Čeká vás gratinovaná ústřice s šampaňským máslem, gravlax z lososa, krém z řepy, malinou, křepelčím vejcem a bílou čokoládou. Jako hlavní chod se bude podávat telecí hřbet, kreveta, brokolice, rybíz, celer, šafrán a jako sladká tečka čokoládový dortík, jahody, vanilka, mandle a chilli. Skvělá kombinace. Za menu zaplatíte 1 190 korun, s vinným doprovodem pak o tři sta korun více.

Lobster Family láká na bezlepkové degustační menu s welcome drinkem. I tady si pochutnají všichni ti, kteří ocení dobré jídlo z kvalitních surovin. Co se bude servírovat? Sashimi ze žlutoploutvého tuňáka, salátek z marinované okurky, houby shiitake a zázvor; grilované tygří krevety, krémové šafránové risotto; flank steak sous vide, miso, zauzená bramborová kaše na jasmínovém čaji a jako dezert smažená zmrzlina v mandlích, Piña Colada espuma, kokosová houba a para ořechy. Menu vás vyjde na 799 korun.

Skvělé čtyřchodové menu chystají i v Cafe New One. Těšit se můžete kromě jídla na prosecco, růži pro dámu, živou hudbu a malou pozornost. Plusem je, že menu si můžete sestavit podle vašich chutí, u téměř každého z chodů je na výběr. Jako předkrm si lze objednat grilované krevety, mrkvové pyré, chorizo, želé z červené řepy, nebo konfitované zeleninové Rattatouille. Pak se bude podávat chřestový krém, chips z parmské šunky, zastřené křepelčí vejce. U hlavního chodu bude opět na výběr - je vám milejší pomalu tažené hovězí žebro, bramborové pyré, pečená zelenina, strouhaný křen, a nebo steak z mořské tresky, slávky, koprové grenaille, tomatové velouté, či spíše rajčatové ravioli, mozzarella, máslová omáčka, bazalka? A i u sladké tečky máte možnost volby. Buď se bude servírovat čokoládový fondán se slaným karamelem a arašídovou zmrzlinou, nebo vanilkový sabayone s čerstvým ovocem. Menu stojí 799 korun.

Romantika ve dvou... ON: košile RV Fashion; ONA: rolák a sukně Milly Fashion. Make-up a vlasy: Dita Kalábová. Foceno v Lobster Atmosphere. Romantika ve dvou... ON: košile RV Fashion; ONA: rolák a sukně Milly Fashion. Make-up a vlasy: Dita Kalábová. Foceno v Lobster Atmosphere. Foto: Jan Procházka

Theresian Restaurant přichází na Valentýna se sdíleným degustačním menu, které se bude podávat od 16:00 do 21:00. Co se bude servírovat? Uzené máslo, smrkový prach; bramborovo pórkový krém, lanýžový olej, slaninový chips; květák, strouhanka; pralinka z červené řepy; tataráček z daňka; pstruh pečený v soli, zelenina v papilotě; králičí hřbet grilovaný na dřevěném uhlí, pyré z pečených bramborových slupek; jehněčí žebírka pečená na seně, baby špenát, fazolky, fava fazolky; makronky plněné bílou čokoládou; čokoládové vejce, pěna z tmavé čokolády, ovoce. Zní to báječně! Za jednu osobu zaplatíte 799 korun.

Reklama

Mandrage

To hotel Hluboký dvůr v Hrubé Vodě zve na speciální valentýnské menu v době od 9. do 18. února. Obdržíte lahev bílého nebo červeného vína. Jako předkrm se bude podávat hovězí tataráček s opékaným toastem, hlavní chod tvoří vepřova panenka nakládaná v hrubozrnné hořčici, zabalená v tyrolské slanině s přírodní omáčkou, bramborová kaše s červenou řepou, nebo vepřová panenka nakládaná v hrubozrnné hořčici, zabalená v tyrolské slanině s pepřovou omáčkou, brambory s cibulkou. Sladkou tečkou bude čokoládové suflé se zmrzlinou. Menu vás vyjde na 898 korun pro dva.

Tříchodovou večeři si pro zamilované připravila také restaurace Podkova - kuřecí kaldoun s domácími nudlemi, zeleninou a masem; medailonky z vepřové panenky na grilu s omáčkou z lesních plodů a hořké čokolády, servírované s pečenými bramborovými pusinkami a pistáciový dortík zdobený mátou. Za menu zaplatíte 330 korun.

Na valentýnské menu můžete zajet i do restaurace Archa. Na výběr bude vždy z několika variant pro každý chod. Taková jahodová polévka zní velmi dobře, konfitovaný losos v pomerančovém oleji stojí za hřích, a profiterolka plněná vanilkovým krémem s čerstvými jahodami a čokoládovými hoblinami vás nemůže nechat chladnými.

Prosecco s jahodou; carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, rukolou a toastovým srdíčkem, dýňová polévka s chilli a semínky chia; grilovaný losos v pomerančovém oleji, cuketové nudle, gratinované brambory se sušenými rajčaty a parmazánem pro dámy, hovězí Rump steak, demi glace s praženou kávou a rumem Diplomatico, batátové noky s mandlemi pro pány; kokoska s jahodou a mangovým coulis, Espresso Portioli - takové je valentýnské menu v restauraci Jízdárna. Cena za menu pro dvě osoby je 1 212 korun, v předprodeji 1 111 korun.

I kdybyste Valentýna neslavili, dobrou večeří v dobrém podniku nic nezkazíte...  Ilustrační foto. I kdybyste Valentýna neslavili, dobrou večeří v dobrém podniku nic nezkazíte... Ilustrační foto. Foto: Jan Procházka

Svátek zamilovaných se bude slavit i v hotelu Trinity. Podávat se bude Cuvée love 69, drůbeží paštika ve slaninovém kabátku na lístcích rukoly s brusinkovým čatní a rozpečenou bagetkou, vepřová panenka Wellington s bramborovým pyré zdobeným strouhaným lanýžem a zeleninovou slámou a čokoládový mousse s malinami a pistáciemi přelitý fíkovou omáčkou. Cena menu je 696 korun.

Valentýnské menu v restauraci U Macků vypadá následovně: carpaccio z červené řepy, sýr cottage, rozpečená bagetka; grilovaný losos s listovým špenátem, gratinované brambory nebo grilované kachní prsíčko s šípkovým přelivem, steakové hranolky; čokoládová pěna s jahodou. Pro více informací sledujte Facebook.

Šéfkuchař Martin Plchot z restaurace Brondo pro zamilované připravil následující menu: normandské ústřice s limetkou a citronem; grilované kachní prsíčko s noky z batátů a s višňovou omáčkou, čerstvé jahody se šampaňskou čokoládou. K jídlům tu servírují víno od pana Mariana Vrby z vinařství v Mutěnicích, k dezertu podávají kávu. Cena celého menu pro pár je 1 190 korun.

Valentýnské menu si můžete vychutnat i v Café Restaurant Caesar. Menu vypadá takto: Bohemia sekt Rosé s jahodou; mušle sv. Jakuba restované na másle, podávané s jemným květákovým pyré a dipem z kapar; filírovaná panenská svíčková podávaná s mladou blanšírovanou zeleninou, silnou přírodní omáčkou s máslem a bylinkami a šťouchanými brambory s cibulkou a pažitkou; melounový sorbet s proseccem. Za menu zaplatíte 690 korun za dvě osoby.

Od 14. do 17. února si můžete zajít na valentýnské menu do restaurace U Kristýna. Podává se arcibiskupský sekt Charmat Method; kachní paštika s brusinkami, mandlemi, křepelčím vejcem a rukolou; brokolicový krém s máslovými krutony a sýrem brie; grilovaný steak z vyzrálého hovězího (knuckle) s omáčkou ze švestek a slivovice, máslové baby brambory; křehké srdce s jablky, ořechy, mandlemi a mléčným karamelem; nebo: Charmat Method, tatar di tonno - tataráček z čerstvého tuňáka s kapary, olivami, dijonskou salsou, polníčkem a křupavým listovým těstem; risotto frutti di mare - rizoto s chobotnicí, sépií, krevetami, slávkami, vínem a rajčaty; filetto di scorfano alla griglia con salsa olandese e pancetta crocante, con tagliatelle peperonate - filet z okouníka mořského s holandskou omáčkou, křupavou panchetou a tagliatelemi s pečenou paprikou; křehké srdce s jablky, ořechy, mandlemi a mléčným karamelem. To zní lákavě.

Valentýnské menu chystají v Jazz Tibet Clubu, a to od 16:00 do 22:00. Večerní atmosféru zpříjemní od 20:00 pianista Tomáš Višinka. Vychutnat si můžete hovězí vývar s masovými ravioli a zeleninou, nebo krémovou cibulačku s bílým vínem a vlašskými ořechy; francouzský tataráček ze svíčkové v doprovodu tartaru z lososa, oba mezi plátky pečiva, či jemnou drůbeží paštiku s plátky mandlí, brusinkovou redukcí a mátou; jako hlavní chod pro dva se podává Chateaubriand, houbová omáčka, konfitované grenaille v bylinkách, nebo žebra s Tullamore BBQ, jarní cibulkou, koriandrem a sezamem, jazz chléb; jako hlavní chod pro jednu osobu si můžete dát grilované kachní prso, višňovou omáčku, karotkové pyré, řepovou slámu, petrželové pesto, nebo lososa konfitovaného v olivovém oleji, polníčkové pesto, pečený brambor hasselback plněný chedarem, nebo cardio burger, bramborovou slámu s rozmarýnem, či risotto z červené řepy s pečeným květákem, pomeranč, kadeřávkový chips, oříšky, sýr feta. Jako sladká tečka se připravuje brownies z čokolády, oříšků a červené řepy, nebo malinový cheesecake, a dobře znějí i čokoládové lanýže.

A konečně si na valentýnskou večeři můžete zajít do Taverny Allegra. Tady se budou podávat spaghetti alla Lady a Trump (rajčatová omáčka s bazalkou); carpaccio al forno nebo gnocchi s krevetami a cuketou; jako dezert flambovaný ananas se skořicovým mascarpone. Cena za večeři včetně lahve vína je 690 korun.

Menu pro dva si vychutnáte i v restauraci Chaloupka. Podávat se bude parmská šunka s lístky rukoly, cherry rajčátky a bylinkovým pestem, zdobená hoblinkami parmezánu, opečený toast; vepřová panenka balená ve slanině s dýňovým pyré, s vlasy z červené řepy a lehkým listovým salátkem; jako dezert pak panna cotta s jahodami. Cena menu pro dva včetně vína je 535 korun.

Dobrou chuť nejen zamilovaným! :)

Valentýnská menu průběžně doplňujeme podle údajů, které nám poskytují jednotlivé restaurace.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová