Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V sobotu vypuknou oblíbené závody dračích lodí

Sport

17.7.2018

Autor: roc jap

Oblíbené závody dračích lodí zavítají potřetí do Olomouce. Z lodi i ze souše si můžete festival Olomoucký drak užít v sobotu 21. července. Zázemí i bohatý doprovodný program najdete tentokrát na novém místě u kojeneckého ústavu.

Závody dračích lodí 21. července - program

09.00 – 09.30 porada kapitánů 
10.00 – 18.00 hlavní závody malých dračích lodí na 200m
14.00 – 15.00 vložené jízdy přítomných dětí a dětí z DD
18.00 – 19.00 slavnostní vyhlášení výsledků

Součástí závodu bude i biatlon
- doprovodný program a dětský den pro celou rodinu
- atrakce, aktivity, soutěže a Biatlon a sport aktivity

O pohár Olomouckého draka zabojují týmy nejen z Olomouce, ale také z Přerova, Prostějova, Pardubic nebo Prahy. Hlavní program dračích lodí začne od deseti hodin jízdami firemních a následně FUN posádek na trati dlouhé dvě stě metrů. “Zatím je potvrzena účast čtrnácti posádek,” prozradil ředitel festivalu dračích lodí Petr Zakopal.

Mimo soupeření dračích lodí se můžete těšit i na bohatý program pro celou rodinu. "Součástí akce bude velký dětský den se spoustou aktivit: veslování, bumper balls, malování na obličej, aquazorbing, paddle-boardy, nafukovací atrakce, elektro vozítek, letní verze biatlonu či laserové střelnice. Chystáme i jízdy zručnosti. Rodiče budou moci dětem zakoupit hrací dračí kartu, která umožní vstup na deset libovolných aktivit doprovodného programu nebo vstup na každou aktivitu zvlášť. Dračí karty ale budou slosovatelné a můžete vyhrát ceny za vice než pět tisíc korun. Hlavní cenou bude mini notebook Asus EEE PC, dále puzzle nebo další krásné dětské ceny. Po celý den bude připraveno bohaté občerstvení, koktejlový bar nebo bar s kávou a kopce zmrzliny,” vyjmenoval Zakopal a doplnil, že mezi 14. a 15. hodinou svezou pořadatelé všechny přítomné děti a děti z dětského domova na dračích lodích. “Vyhlášení výsledků a předání cen z dětského dne proběhne kolem 18. hodiny,” doplnil Zakopal.

Přihlášky na závod lze podávat do dnešní sedmnácté hodiny. Veškeré informace včetně propozic závodu naleznete na webových stránkách www.zaki-sport.cz.