Reklama

Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V průmyslovém areálu na Šlechtitelů hořelo. Požár technologie a cyklohexanu způsobil škodu 5 milionů

Krimi

13.3.2019

Autor: red

Profesionální jednotka z centrální stanice v Olomouci dnes krátce před jednou hodinou ranní vyjela k požáru na ulici Šlechtitelů do jednoho z průmyslových areálů. Zahoření bylo ohlášeno systémem protipožární signalizace. Škoda je vyčíslena na 5 milionů korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

I přesto, že se ve většině jiných případů jedná zpravidla o planý poplach, v tomto případě systém protipožární signalizace zareagoval správně.

"Hasiči průzkumem zjistili zahoření v několika částech budovy, poté, co v jedné z místností, zřejmě prozatím po nespecifikované závadě, došlo k požáru na technologii, vybavení a výrazným akcelerantem požáru chemické látky cyklohexanu. Hasičům se velmi rychle podařilo požár lokalizovat i likvidovat pomocí speciální příměsi pro účinnější hasební efekt. Jednalo se o velmi nebezpečný a náročný zásah v dýchací technice s vyžadujícím dohledem na maximální bezpečnost skupin uvnitř hořících prostor. Návazně hasiči celý objekt přirozenou cestou odvětrali a důkladným průzkumem termokamerou vyloučili možná skrytá ohniska převážně ve stropních částech a patrech nad ohniskem požáru," uvedl tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

"V tuto chvíli je předčasné uzavírat příčinu vzniklého požáru. Vlastníci objektu vyčíslili škodu předběžně v částce 5 milionů korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění, snaha o uhašení pomocí několika ručních hasicích přístrojů pracovníky areálu na noční směně se bohužel nezdařila," doplnil Hošák.