Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V neděli proběhne v Divadle na Šantovce další díl talk show Ivany Plíhalové 60+. Hostem bude uznávaný režisér David Drábek

Kultura

20.5.2022

Autor: red

Nová talk show Ivany Plíhalové vznikla v lednu v produkci Divadla na Šantovce. Již tuto neděli se můžeme těšit na další díl, kdy od 19 hodin bude hostem Ivany Plíhalové režisér David Drábek.

David Drábek

David Drábek je známý český dramatik a režisér, pětinásobný držitel Ceny Alfréda Radoka a Ceny Prix Bohemia Radio. Narodil se v Týništi nad Orlicí a vystudoval divadelní a filmovou vědu na FF Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 1996 byl dramaturgem Moravského divadla Olomouc, založil studio Hořící žirafy a až do roku 2003 tuto alternativní scénu vedl. Po krátkém působení v pražském divadle Minor byl devět let uměleckým šéfem Klicperova divadla v Hradci Králové. Od ledna 2018 je režisérem a dvorním autorem Městských divadel pražských.

V Olomouci se proslavil svými inscenacemi Hořící žirafy, Jana z parku, Kabaret aneb Vařila myšička myšičku, Kosmická snídaně aneb Nebřenský, Švédský stůl, Kostlivec v silonkách a Kostlivec – Vzkříšení. Z jeho hradecké éry je asi nejznámější inscenací Koule s Pavlou Tomicovou v hlavní roli, a hry Jedlíci čokolády a Velká mořská víla, které byly také na repertoáru olomouckého divadla Tramtarie. V příštím roce bude David Drábek v Moravském divadle pohostinsky režírovat svoji hru Sherlock Holmes: Vraždy vousatých žen.

O hudební stránku talk show 60+ David Drábek se postará Davidův celoživotní souputník, autor hudby ke všem jeho inscenacím, Darek Král, společně s Norou Grundovou, alias zpěvačkou Mayou.

Více informací naleznete zde →