Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouckém kraji je 356 nakažených lidí

Zprávy z regionu

3.4.2020

Autor: red

Podle údajů ministerstva zdravotnictví je v Olomouckém kraji evidováno 356 nemocných. V České republice je k pátečnímu ránu hlášeno 3 869 nakažených lidí.

Celkový počet provedených laboratorních testů dosáhl čísla 67 281. Onemocnění COVID-19 bylo prokázáno u 3 869 osob. Celkem se již uzdravilo 71 lidí, zemřelo jich bohužel 46.

V Olomouckém kraji bylo provedeno 2 513 testů, nákaza byla potvrzena v 356 případech. Vyléčilo se již 7 osob. Nejvíce nakažených je v Olomouci (ne pouze ve městě Olomouc, ale v obci s rozšířenou působností), dále pak na Litovelsku, Uničovsku a Prostějovsku. Podle údajů hygieny je u 930 lidí nařízena karanténa.

Pokud vás zajímá, kolik lidí je nakaženo v jednotlivých obcích s rozšířenou působností, podívejte se na informace na web www.krajpomaha.cz. Nenechte se zmást jiným počtem nakažených - tento web totiž pracuje s informacemi o občanech kraje, u nichž byla nákaza prokázána v tomto kraji. Nebere tedy v potaz občany Olomouckého kraje, které se s onemocněním léčí jinde v republice.

Obrázek