Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci vznikla unikátní aplikace, která pomůže gamblerům hlídat finance a čas

Zprávy z regionu

12.12.2019

Autor: roc

V České republice problémovému hazardnímu hraní propadlo asi 139 tisíc mužů a 25 tisíc žen. Jen za rok 2018 prohráli sázkaři přes 31 miliard korun. Gamblerství je problém, který nejen v České republice trápí jedince, ale dokáže i zničit fungující vztahy a rozvrátit rodiny. Hráčům, kterým sázky mohou začít přerůstat přes hlavu, pomůže nová mobilní aplikace Port, která vznikla v Olomouci.

Nová mobilní aplikace s názvem Port (Naberte kurz) se jako vůbec první v České republice věnuje tématu snižování rizik, která souvisejí s hazardními hrami. Aplikace dokáže svým uživatelům nejen ohlídat množství času strávené hraním a výši prosázených financí, ale také nabízí živé spojení s odborníkem.

„Jako modelového uživatele aplikace si můžete představit třeba zajištěného manažera hrajícího ruletu, který v sázkách hledá rozptýlení. Anebo mladé lidi, kteří sami aktivně hrají například fotbal, florbal nebo chodí plavat či běhat a společně s kamarády sledují sportovní události, na které si vsadí. Aplikace může pomoci hlavně hráčům, kteří si čas od času vsadí menší či větší částku, ale chtějí si ohlídat finance i čas, který do hry vložili,“ říká odborný ředitel Společnosti Podané ruce Lukáš Carlos Hrubý.

Typickým příkladem takového sázkaře může být pětadvacetiletý student vysoké školy, který začal sázet drobné částky, aby mohl sledovat sportovní přenosy na webech sázkových kanceláří. Tipuje hlavně výsledky hokejových a fotbalových zápasů. Sází většinou malé částky, několikrát za týden si na svůj online účet pošle stokorunu, kterou prosází. V případě větší výhry hráči často automaticky zapomínají na menší prohry a pamatují si pouze větší vyhranou částku. Podobným hráčům aplikace Port (Naberte kurz) pomůže zejména v tom, aby měli přehled nad utracenými financemi, ale i časem, který sázení věnovali.

Podle Výroční zprávy o hazardním hraní v České republice v roce 2018 hráči vložili do hazardního hraní přes 249 miliard korun. Na výhrách jim bylo vyplaceno 218 miliard, což znamená, že čeští sázkaři prohráli během jednoho roku přes 31 miliard korun.

Společně s aplikací Port (Naberte kurz) vznikly i webové stránky nabertekurz.cz, kde se mohou hráči obrátit na konkrétní e-terénní pracovnice. Ty každému zájemci přímo na stránkách poradí, jak lze řešit případné problémy, které hraní způsobuje. Na facebookové stránce Naberte kurz zájemci najdou zajímavosti a aktuality ze světa sázení, ale také přínosné informace, které mohou pomoci snížit negativní dopad hraní na hráče i jejich blízké.

Tým pracovníků projektu Naberte kurz pracuje s filozofií harm reduction. To je princip, který má za cíl snižovat škodlivé následky rizikového chování, v tomto případě hazardního hraní. Pracovníci kladou důraz na individuální potřeby daného jedince.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip