Reklama

Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie (výročí: Květnové povstání českého lidu), venku je 24 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci proběhne Veletrh práce ve zdravotnictví. Jeden z největších v Česku

Zprávy z regionu

4.3.2020

Autor: roc

Jeden z největších veletrhů pracovních příležitostí ve zdravotnictví se uskuteční v úterý 10. března v BEA campusu v Olomouci. Přijede rekordních 32 zdravotnických zařízení z širokého okolí, dohromady zastupujících přes 75 nemocnic. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, přednášky zaměstnavatelů, občerstvení i veletržní tombolu o věcné ceny. Vstup je zdarma.

Akce proběhne dne 10. března v BEA campusu od 11 do 18 hodin.

Foto: Jan Procházka

Návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických VOŠ a SZŠ budou mít možnost udělat si přehled o současné situaci na zdravotnickém trhu práce, zorientovat se ve stovkách nabídek a navázat kontakty s budoucími zaměstnavateli.

Více informací se dozvíte na facebookové stránce události.

Studenti i absolventi si mohou vybírat

Zdravotnická zařízení po celé republice jsou v situaci, kdy musí přesvědčit uchazeče, aby nastoupili právě k nim. Zaměstnavatelé chtějí zachytit studenty už během studia a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo na nabídku svých stipendijních programů.
„I my brzy budeme součástí zdravotnického pracovního trhu. Veletrhem se snažíme přispět k personální stabilizaci nemocnic - rádi bychom jim pomohli oslovit ty stovky zdravotníků, kteří každoročně studium ukončí a hledají uplatnění“ říká Ondřej Česák, organizátor akce a student 5. ročníku olomoucké medicíny.

Uchazeči se dnes nezajímají jen o plat, ale i o benefity, velikost úvazku či pracovní kolektiv. V případě lékařů jde i o podmínky specializačního vzdělávání a míra dohledu na pracovišti. Tyto informace hrají klíčovou roli při rozhodování o budoucím zaměstnání a uchazeči je chtějí najít na jednom místě a mít možnost je porovnat - a proto je tu pro ně olomoucký Veletrh práce ve zdravotnictví.

Bohatý doprovodný program

„Teorie máme ve škole dostatek, chybí nám ale praktické dovednosti. V dnešní době si studenti chtějí vyzkoušet především praktické výkony. Workshopy a doprovodný program se snažíme směřovat nejen čistě medicínským směrem, ale i mimo medicínu“ doplňuje Vladimír Váňa, organizátor akce a taktéž student 5. ročníku olomoucké medicíny. O zážitky bude tento rok postaráno, organizátoři si ve spolupráci se studentskými spolky, Karierním centrem UP a zaměstnavateli připravili bohatý doprovodný program. Návštěvníci si vyzkoušejí chirurgické a laparoskopické šití, artroskopii nebo specializovanou péči o rány. Chybět nebude ani fotografování na životopis nebo zábava ve formě virtuální reality.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941