Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci otevře Centrum tradiční čínské medicíny

Tipy a názory

24.2.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Už 7. března bude v Regionálním centru Olomouc slavnostně otevřeno Centrum tradiční čínské medicíny, které bude založeno na ojedinělém systému léčení, jehož kořeny lze nalézt v dílech starších více jak 2000 let. S projektem přišla Česko-slovensko-čínská komora spolu s čínským partnerem a jejich cílem bylo vybudovat centrum, které uspokojí vzrůstající poptávku po tradiční čínské medicíně.

Vizualizace Centra tradiční čínské medicíny

Foto: www.ctcm.eu

Centrum tradiční čínské medicíny

Jeremenkova 1211/40b
e-mail: info@ctcm.eu
telefon: 778 598 898

web: www.ctcm.eu
FB: zde

Tradiční čínská medicína vychází z taoismu, má vlastní diagnostický systém zdokonalovaný a ověřovaný stovkami generací. Je charakterizována svým individuálním přístupem. Léčebný postup nestanovuje paušálně podle zjištěné nemoci, ale vždy jej určuje podle syndromů konkrétního člověka v kontextu daných podmínek. Tradiční čínskou medicínou se pomáhají řešit například bolestivé stavy, neurologické obtíže, psychické obtíže, infekční onemocnění, poruchy zažívání, poruchy štítné žlázy, kožní onemocnění, gynekologické obtíže, metabolické poruchy či onemocnění cév.

Každý klient, který do nově vzniklého centra přijde, nejprve podstoupí podrobnou individuální diagnostiku, na základě níž mu bude doporučena vhodná metoda léčení. Tou může být akupunktura, fytoterapie, tuina, dietetika či tradiční čínské cvičení nebo kombinace určitých metod. Lékaři a samotní zakladatelé centra mají dlouholeté zkušenosti s čínskou medicínou. Působí v nejvyšších státních orgánech tradiční čínské medicíny v Číně, pořádají semináře po celém světě, publikují poznatky o čínské medicíně.

"Centrum tradiční čínské medicíny slouží jako doplněk, případně alternativa k existující západní léčbě. Základem je ale prevence. Nemoc je chápána jako proces, jehož kořínky lze vystopovat daleko před tím, než opravdu propukne závažná fáze," vysvětluje prezident a zakladatel Česko-slovensko-čínské komory Roman Spáčil. Olomoucké Centrum tradiční čínské medicíny by dle jeho slov mělo organizovat školení a semináře, které budou zaměřené na procvičování tradiční čínské medicíny a zároveň budou šířit historii a tradici tohoto umění.

Vizualizace Centra tradiční čínské medicíny

Foto: www.ctcm.eu

Slavnostní otevření

Centrum tradiční čínské medicíny bude slavnostně otevřeno 7. března ve 14:00, a to za účasti herce Jaroslava Duška a dalších hostů. Návštěvníci se mohou těšit i na setkání se spoluzakladatelem centra, jímž je Zhang Weije, ale také na besedu, prohlídku prostor centra a ukázku postupu vyšetření čínským lékařem. Z důvodu velkého zájmu je nutná rezervace míst do 4. března na e-mailu info@ctcm.eu nebo na telefonu 778 598 898. Vstupné je dobrovolné.