Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci opět proběhne Noc literatury. Návštěvníky čekají úryvky z knih i diskuse se zajímavými hosty

Zprávy z regionu

20.9.2021

Autor: red

Po roční pauze způsobené pandemií zavítá již pošesté do Olomouce oblíbený literární festival Noc literatury, který začal jako projekt Českých center. Ideou celého projektu je představit během jednoho večera formou veřejných čtení současnou evropskou literaturu v podání známých osobností či herců. Každý ročník jsou vybírány úryvky titulů, které je v češtině teprve čerstvě vydané nebo se na jejich vydání intenzivně pracuje.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Letošní ročník festivalu proběhne ve středu 22. září 2021 od 18:00 hodin. Na organizaci se opět podílí tři olomoucké knihovny – Vědecká knihovna v Olomouci, Knihovna města Olomouce a Knihovna Univerzity Palackého, které se tentokrát rozhodly pojmout akci trochu netradičně. "Noc literatury se uskuteční na jednom stanovišti – v krásném prostředí kaple Božího Těla na Konviktu, a návštěvníci si budou moci poslechnout nejen úryvky z knih, ale také se zapojit do diskuze s hosty," uvedla mluvčí Vědecké knihovny Michaela Heloňová.

Pozvání přijali herečka a dabérka Valérie Zawadská, herec Lukáš Melník a sólisté Moravského divadla Olomouc Jakub Rousek a Jiří Přibyl, kteří také zpestří celou akci pěveckým vystoupením. Celým večerem bude provázet šéf činohry Moravského divadla Roman Vencl.

Během večera zazní ukázky z knih americké spisovatelky romského původu Oksany Marafiotiové Žij tam, kde jsou písně a italského romanopisce, esejisty a novináře Sandra Veronesiho Kolibřík, dále pak pasáže z knih Poslední kniha pana A. běloruského spisovatele Alherda Bachareviče a Jetotak ukrajinského esejisty, prozaika a překladatele Tarase Prochaska.

Bližší informace o Noci literatury Olomouc 2021, hostech či anotace knih jsou k dispozici na webových stránkách www.vkol.cz nebo facebookovém profilu Vědecké knihovny v Olomouci.

Reklama

NejPřipojení.cz s.r.o.

Katalog firem » Služby » Internet provider

Připojení k internetu na jakékoliv adrese v Olomouci a okolí. Široký výběr z lokálních poskytovatelů. Ke každému internetu nyní IPTV za 1 Kč/měs. na půl roku, kterou si bez problému nas...