Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Uzavřená oblast bude mít vlastní rozhlasový pořad, informační servis spustí i televize

Zprávy z regionu

23.3.2020

Autor: red

Obyvatelé Uničovska a Litovelska si každý den mohou naladit pořad Českého rozhlasu, který bude věnován posluchačům z oblasti, kterou uzavřeli hygienici. Dozví se tam všechny potřebné informace, sdělí si pozdravy nebo vyslechnou rady psychologa. Informační servis přinese i TV Morava.

Obrázek

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Půjde o další informační kanál, kterým budeme lidem předávat zprávy a informace a možná i trochu dobré nálady. Kromě rozhlasového vysílání bude obyvatelům uzavřené oblasti věnován i zvláštní čas ve vysílání TV Morava," uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Vysílání Českého rozhlasu začne každý den v 11:15 na frekvenci 92,8 MHz nebo 106,8 MHz. Své dotazy mohou lidé posílat mailem na adresu linkapomocihzs@seznam.cz nebo sms na číslo 723 703 351. Mezi 15. a 16. hodinou se pak s Uničovem, Litovlí a Červenkou spojí redaktoři prostřednictvím telefonátů posluchačů v odpoledním vysílání ČRo Olomouc.

"Ve spolupráci s Českým rozhlasem budeme například sbírat dotazy občanů a odpovídat na ně. Lidé se třeba často ptají na to, jestli mohou pracovat na zahrádce za domem nebo jestli je povolen pohyb mezi uzavřenými obcemi," uvedl psycholog David Dohnal – spoluautor rozhlasového projektu a psycholog hasičského sboru Olomouckého kraje.

"Zatím se tady lidé schází hlavně prostřednictvím sociálních sítí, protože ven nikdo nechodí. Jenže sedět celý den u počítače nebo s mobilem v ruce už nikoho moc nebaví, takže jestli pořad v rozhlase a televizi klapne, bude to alespoň nějaká pozitivní změna," dodal David Smrček, jednadvacetiletý obyvatel uzavřeného Uničova. 

Speciální informační servis pro obyvatele Červenky, Uničova a Litovle spustí nejpozději ve středu TV Morava. Pravidelné informační vstupy přímo od hejtmana Ladislava Oklešťka vysílá také Rádio Haná. Další informace mohou lidé najít například na webu KrajPomaha.cz.