Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Univerzita Palackého se otevře zájemcům už 7. prosince

Zprávy z regionu

30.11.2018

zd

Den otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci je tradiční aktivitou určenou těm, kdo se chtějí dozvědět více o možnostech studia na některé z místních fakult. Letos se brány univerzity otevřou už 7. prosince od 09:00 do 14:00. K univerzitním budovám zájemce zdarma dopraví speciální autobusová linka, orientaci i plánování usnadní unikátní mobilní aplikace.

Univerzita Palackého se na den otevřených dveří vždy dlouhodobě připravuje a snaží se poskytnout návštěvníkům kompletní informační servis. K tomu slouží především informační bloky, které se konají na každé z fakult. Na každé fakultě bude také možné získat propagační a informační materiály a připraven bude i zajímavý doprovodný program. K univerzitním budovám zájemce o studium zdarma dopraví speciální autobusová linka, orientaci i plánování navíc usnadní unikátní mobilní aplikace.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Cyrilometodějská teologická fakulta
Den otevřených dveří se uskuteční v budově CMTF v Univerzitní ulici 22 od 9:00 do 14:00. Na studijním oddělení fakulty referentky poskytnou informace o studijních programech a přijímacím řízením. Na fakultě se budou prezentovat například teologické obory a Sociální pedagogika. Uchazeči o obory Charitativní a sociální práce a Mezinárodní sociální a humanitární práce se mohou od 10 do 11 hodin seznámit s projektovým učením. Od 11 do 12 hodin se uskuteční informační blok Studuj humanitární práci! 
Den otevřených dveří na CMTFInformace o studiu na CMTF

Lékařská fakulta
Na studijním oddělení (Hněvotínská 3) se uchazeči mohou formou konzultace informovat o přijímacím řízení na Lékařskou fakultu UP. Podrobnější program fakulta nabídne na dni otevřených dveří, který se bude konat 19. ledna 2019.
Podrobnější informace na stránce fakulty

Filozofická fakulta
V průběhu dne otevřených dveří se uskuteční 2 informační bloky se zástupci vedení filozofické fakulty na Křížkovského 10, v místnosti 3.32 (2. poschodí): 1. informační blok: 10:00–10:45; 2. informační blok: 11:30–12:15.

Informace o studijních programech, požadavcích pro přijetí, přípravných kurzech k přijímacím zkouškám či uplatnění absolventů v praxi budou podávány na příslušných oborových katedrách od 9 do 14 hodin.
Více informací na stránce fakulty.

Přírodovědecká fakulta
Fakulta uvítá návštěvníky od 9 do 14 hodin v hlavní budově na třídě 17. listopadu 12. Během 2 informativních bloků v aule č. 2.001 v hlavní budově v 2. podlaží od 9:30 a od 11:30 se zájemci dozvědí informace o fakultě, přijímacím řízení, možnostech uplatnění i zahraničních pobytů, na katedrách se mohou dotázat na podrobnosti k náplni a průběhu studia. Katedra experimentální fyziky předvede laboratoř školních pokusů a laboratoř mechaniky a molekulové fyziky. Aplikovaná fyzika představí laboratoř pro atomovou a jadernou fyziku. Zájemci o nanotechnologie si mohou prohlédnout laboratoř nanotechnologií a podívat se na ukázky nanostruktur pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Specializovaná pracoviště představí i katedra optiky. Do laboratoří nechá nahlédnout i katedra buněčné biologie a genetiky. Geologové představí geofyzikální vybavení, sbírky mineralogie, paleontologie a regionální geologie a zájemce provedou geoparkem. Geoinformatici ukáží drony pro fotografování krajiny, s informatiky mohou uchazeči řešit algoritmické rébusy či si projít virtuálně budovu fakulty. Matematici zvou na ukázkovou hodinu zpracování dat (od 10 a od 12 hodin, učebna 5.001). K vidění budou i optické součásti teleskopu pro detekci kosmického záření či demonstrace činnosti částicové kamery. Spolek UP Crowd předvede chemické a fyzikální pokusy, například kreslící kyvadlo, vývoj kyslíku či model gravitace.
Podrobněji na stránce fakulty, viz též kompletní program v PDF

Pedagogická fakulta
Den otevřených dveří se koná v hlavní budově Pedagogické fakulty UP (Žižkovo náměstí 5) a v dalších objektech fakulty od 9 do 14 hodin. Uchazeči se dozvědí informace o studijních programech, uplatnění absolventů v praxi, podmínkách přijetí ke studiu, požadavcích na přijímací zkoušky, přípravných kurzech a možnostech mezifakultních studií. Informační blok proděkana pro studijní záležitosti a vedoucí studijního oddělení se koná od 9:30 a od 12:00 v přízemí v auditoriu fakulty. Uchazeči si mohou také vyzkoušet nanečisto test studijních předpokladů, a to v posluchárně N3 v přízemí fakulty od 11:00. Referentky studijního oddělení poskytnou informace o nabízených studijních programech a informace související s přijímacím řízením v posluchárně P6 v přízemí vpravo.
Podrobněji na stránce fakulty.

Fakulta tělesné kultury
Na fakultě tělesné kultury (třída Míru 117) si zájemci od 9 do 14 hodin vedle prezentací studijních programů nebo možností zahraničních studijních pobytů budou moci vyzkoušet také řadu zajímavých aktivit. Například se seznámí s fungováním optického systému pro analýzu pohybu v 3D prostoru Vicon Vantage, vyzkoušejí si brýle na virtuální realitu nebo si zahrají cyberball. Přístupná bude i lezecká stěna a představí se hokejisté University Shields Olomouc. Většina programu je soustředěna v prostorách Aplikačního centra BALUO a Centra kinantropologického výzkumu, pouze informační bloky se konají od 10 a od 12 hodin v budově NA ve 4. podlaží v aule NA 401.
Podrobněji na stránce fakulty.

Právnická fakulta
Na právnické fakultě (17. listopadu 8) v budově A od 8:30 do 11:30 uchazeči získají informace o nabízených studijních programech, obsahu studia oborů, požadavcích na přijetí, možnostech zahraničních studijních pobytů a stáží nebo uplatnění absolventů v praxi. Prohlédnou si zázemí fakulty a o zkušenosti a rady se s nimi podělí také studenti. Účastníci se mohou těšit i na praktické ukázky výuky a doprovodný program (například simulované soudní jednání od 9:30). Hlavní informační bloky se uskuteční od 8:30 do 9:15 a od 10:30 do 11:15 v rotundě v budově A.
Podrobněji na stránce fakulty.

Fakulta zdravotnických věd
Ve vestibulu Teoretických ústavů LF (Hněvotínská 3) budou od 9 do 14 hodin poskytovány informace o nabídce studijních oborů, podmínkách přijímacího řízení. Prezentace pro uchazeče o studium se uskuteční od 10:30 v učebně č. 1.141. Od 9:30 do 12:00 je možnost prohlídky vybraných odborných učeben.
Informace na stránce fakulty.

Pevnost poznání
Interaktivní muzeum vědy UP (třída 17. listopadu 7, areál Korunní pevnůstky) bude mít pro studenty maturitních ročníků otevřeno od 9 do 17 hodin zdarma. Animátoři zájemce seznámí s tematickými expozicemi, na jejichž tvorbě se podíleli především odborníci z přírodovědecké fakulty. Chybět nebude ani projekce v digitálním planetáriu.
Podrobnější informace na www.pevnostpoznani.cz.

Knihovna UP
Zaměstnanci Knihovny UP budou připraveni se zájemcům věnovat v rámci standardní otevírací doby. Knihovna ve Zbrojnici (Biskupské náměstí 1) bude otevřená od 8 do 19 hodin.
Více na: www.knihovna.upol.cz.

Koleje a menzy (SKM)
Návštěvníci mohou zjistit, jak to funguje na vysokoškolských kolejích a v menze. V hlavní menze na 17. listopadu mohou ochutnat oběd za studentské ceny.

9:00–14:00: Představení kolejí a menz v tělocvičně na koleji B. Václavka včetně několika informačních stánků (stánek o bydlení a stravování v menzách, Udržitelný Palacký, Kolejní rada, Pevnost poznání, Akademik sport centrum, ESN).

11:00–14:00: Hlavní menza (tř. 17. listopadu 54) nabídne všem návštěvníkům DOD jídlo za studentské ceny. Menu: slepičí vývar, bramborové knedlíky plněné uzeným masem, myslivecké zapečené brambory, španělský vepřový závitek, grilovaná panenka, smažené tvarůžky s vysočinou, pstruh na másle s bylinkami a tři druhy pizzy (balkánská se špenátem, s kuřecím masem, Americana). Všechna jídla nemusí být k dostání po celou dobu.
Viz též podrobný jídelníček, web skm.upol.cz.

Během Dne otevřených dveří můžete navštívit i UPoint na Horním náměstí

Foto: Jan Procházka

UPoint
Informační centrum a obchod UP (Dům U Černého psa, Horní náměstí 12) nabídne od 9 do 18 hodin informační brožury, praktické mapy a běžný i předvánoční sortiment. Zájemci o studium na UP dostanou také punč či kávu zdarma.
Více na: upoint.upol.cz.

Studentské kariérní a poradenské centrum UP a Vědeckotechnický park UP
Ve vestibulu Pedagogické fakulty UP (Žižkovo náměstí 5) u vchodu budou od 9 do 14 hodin prezentovat nabídku služeb a akce, které pořádají.
Více na kariernicentrum.upol.cz a www.vtpup.cz.

Další den otevřených dveří Univerzity Palackého se uskuteční 19. ledna 2019.