Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Univerzita Palackého hledá podnikavé hlavy, už podesáté

Zprávy z regionu

1.3.2019

Autor: red

Výhru 70 tisíc korun do startu podnikání a potenciál získání investice, kancelář na rok zdarma, k tomu nové kontakty, zkušenosti, zpětnou vazbu od mentorů - to vše si pro vítěze desátého ročníku soutěže Podnikavá hlava připravil Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Zájemci se mohou hlásit do 30. dubna.

"Odhodlání a tah na branku nechybí žádnému finalistovi naší soutěže. Jsem rád, že jako porotce mohu stát u zrodu nových projektů a těším se na nové podnikatelské plány, které do letošní soutěže začínající podnikatelé přihlásí. Každý z nich přináší vždy něco pozitivního a jejich čtení a následná práce s nimi je pro mne vždy dobrodružstvím. Pevně věřím, že pomůžeme mnohým z nich uvést jejich nápady do života," uvedl ředitel Vědeckotechnického parku UP (VTP UP) Roman Jurečka.

Vítězem loňského ročníku soutěže Podnikavá hlava se stal Jakub Navařík. Porotu zaujal recyklací plastů pro použití ve 3D tisku. Titul Podnikatel v sukni získala Vladislava Závrská s projektem Knihář. Ten umožňuje čtenáři zachycovat osobní prožitky s knihami a spolu s nimi růst. "Během příprav jsem začal objevovat svět podnikání a chápat, jak by vlastně takový podnikatelský záměr měl vypadat a fungovat. Samotná soutěž, která se pak konala během jednoho dne, byla skvělou zkušeností a obzvláště zpětná vazba od odborníků je nedocenitelná," shrnuje své zkušenosti Navařík. "Než jsme se do soutěže přihlásily, projekt Knihář byl pro nás hlavně zábava. Po soutěži se ale všechno změnilo. Začala tvrdá práce. Chtěly jsme dostát svému závazku a nezklamat ty, kteří v nás úplně na začátku vložili důvěru. Naplno jsme se do projektu opřely a využily kontaktů, zpětné vazby a mentoringu, které nám soutěž přinesla," řekla Závrská. "Do Podnikavé hlavy by se měl přihlásit každý, kdo svému nápadu věří, byť si není jistý, co tomu řeknou ostatní. Jít s kůží na trh, to je to nejlepší, co může pro sebe a svůj projekt udělat. To, co získá, je obrovská akcelerace a taky sebedůvěra, která je pro úspěch nepostradatelná," dodala.

Soutěž Podnikavá hlava probíhá pod záštitou Olomouckého kraje a za finanční podpory generálního partnera České spořitelny – poskytovatele služby Erste Corporate Banking a společnost RETICULUM. "Již několik let podporuje Olomoucký kraj organizaci univerzitní soutěže Podnikavá hlava. Osobně si myslím, že je důležité v mladých lidech probouzet podnikatelského ducha. Obohacuje to nejen místní komunitu, ale celý náš kraj," uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys, který soutěži udělil záštitu.

Soutěžní klání potrvá do 30. května, kdy pořadatel slavnostně vyhlásí vítěze. Soutěžit se bude i ve speciální kategorii Podnikatel v sukni nebo Zdraví-pohyb-sport. Tři vybraní finalisté budou mít na podzim možnost prezentovat své nápady před stovkami účastníků olomoucké konference o podnikání UP Business Camp. Podrobné informace o soutěži naleznete na webu www.podnikavahlava.cz nebo na Facebooku Soutěž Podnikavá hlava.