Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dovolená nanečisto? Podlehněte kouzlu terásky i lahodných specialit v restauraci U Anděla

Tipy a názory

24.6.2014

Autor: Barbora Sísová

Chcete pozvat svou milou polovičku někam na romantickou večeři, slavíte narozeniny nebo jste konečně ukončili studium a chcete pro svou rodinu uspořádat promoce v příjemném prostředí v historickém centru Olomouce? Pak doporučujeme restauraci U Anděla, která disponuje nejen překrásnou letní teráskou, ale i zimní zahradou přímo v historických hradbách z dob Marie Terezie. Na terásce plné zeleně, která poskytuje nádherný výhled na místní park, se vás navíc zmocní krásně bezstarostná dovolenková atmosféra. A když si navíc objednáte některou z čerstvých ryb nebo italské těstoviny, tak je iluze přímořské dovolené prostě dokonalá. Nechejte se vtáhnou do dovolenkové atmosféry, aniž byste museli opustit město.

Kouzelné je už samotné místo, kde se restaurace U Anděla nachází. Kousek od rušného Dolního náměstí se linou romantické spletité uličky, které rovněž vypadají jako by je sem přenesly z nějakého středomořského městečka, a právě v jedné z nich narazíte na tuto restauraci. Útulná restaurace, která disponuje počtem asi sto míst, je vhodná jak pro klasický oběd, tak romantickou večeři nebo větší společenskou sešlost. Téměř pravidelně se zde konají oslavy narozenin, promoce, svatby i nejrůznější firemní večírky. To, že má restaurace letitou tradici, prozrazuje také její interiér, který zaujme především milovníky starožitných věcí. Dekorace totiž tvoří staré psací a šicí stroje, na které dnes narazíte pouze u babičky na půdě nebo na bleším trhu.

Dominantou restaurace je zimní zahrada s výhledem na rozsáhlý park, která i v nepříznivých zimních měsících návštěvníkům připomíná příjemnou atmosféru letních dní. V momentě, kdy však teploty začnou stoupat, se promění ve vzdušnou letní terásku a vám se do vlasů opře příjemný jemný vánek.

Všechny, kteří tuto restauraci navštíví poprvé, určitě zaujme pestrý jídelní lístek, kde si můžete vybrat z velkého množství specialit. I v čase obědů máte na výběr z rozsáhlého poledního menu, které čítá kolem deseti jídel – zpravidla je vytvořeno tak, aby si každý našel to své, a to nejen co se týče nabízeného jídla, tak také ceny, kterou je zákazník za oběd ochotný utratit. Takže pro linii si střežící dámy a všechny, kteří raději zakousnou něco lehčího, jsou v nabídce těstoviny či rizoto, zeleninový salát a zpravidla také nějaká čerstvá ryba. Tento týden můžete ochutnat například grilovaného lososa s citrónovou omáčkou s kapary a smetanou nebo candáta s lanýžovým máslem na grilované zelenině. Pro masožravce je v nabídce rumpsteak nebo vídeňský řízek. A na své si přijdou i milovníci klasiky, kteří tento týden narazí na sekanou i zelíčko. V ceně každého poledního menu je také polévka či malá kofola za zvýhodněnou cenu 12 korun. Každý den je připraveno také speciální denní menu, které je k dostání nejen v době obědů, ale také v průběhu celého dne.

Stejně tak stálý jídelní lístek uspokojí chutě všech. Kromě klasických polévek, jako je hovězí vývar nebo česnečka, můžete ochutnat i maďarskou exotiku - halászlé - tradiční ostrou maďarskou rybí polévku se zeleninou, nebo krevetovou polévku z loupaných krevet, kokosového mléka a chilli koření. Na krevety zde narazíte v několika podobách, podávají se buď jako teplý předkrm, nebo si je můžete vychutnat ve společnosti sépií, krevet, chobotniček a mušlí v tagliatelích s dary moře. Z ryb zde narazíte nejen na klasického lososa, ale třeba také tuňáka,candáta, kapra či halibuta. A pokud chcete, aby byla idyla vaší přímořské dovolené dokonalá, nabízí se i Neptunova mísa pro dvě osoby, kde kromě tří druhů ryb narazíte také na mušle, sépiové kroužky a tygří krevety.

Zpět však do našich zeměpisných šířek, pokud nejste milovníci čehokoliv co předtím plavalo v moři či rybníku a raději preferujete kus masa, pak můžete ochutnat nejen vynikající hovězí a vepřové steaky, ale třeba kančí steak s višňovou omáčkou, jehněčí tournedos, jehněčí žebírka na medu a chilli, kachní prsíčka či stále oblíbenější tatarák. A jelikož v letních měsících přijdou vhod také saláty, i jejich nabídka je značně široká. Záleží jen na vás, jestli vám stačí pouze samotná zelenina (řecký salát, salát Roma, Caprese nebo šopský) nebo jste radši, když jeho součástí i nějaký ten kus masa. V tomto případě můžete vybírat mezi grilovanou panenkou s kešu oříšky, kuřecími prsíčky nebo grilovaným lososem či tuňákem. Pokud už se vám teď sbíhají sliny, nakoukněte do jídelního lístku na celou nabídku.

A jelikož v letních měsících je také velmi důležitý pitný režim, restaurace pro vás připravila speciální letní půllitrové limonády. Vybrat si můžete buď limonádu z lesního ovoce, nebo zázvorovou. Pokud však preferujete raději tradičnější půllitr naplněný zlatavým mokem, určitě vás nezklame zdejší plzínka. Z alko letních potěšení můžete ochutnat například italský aperol spritz nebo vinný střik.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

ComPass Jazyková škola

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Jazykové školy a agentury

Jsme jazyková škola, která rozmluví i Vás. Nabízíme kurzy anglického jazyka pro firmy i veřejnost, intenzivní víkendové semináře a workshopy, přípravy na FCE a CAE, besedy s rodilým mluvč...