Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tým Janík Motorsport vstupuje do světa virtuálních závodů!

Sport

13.3.2023

Autor: red

Václav Janík patří mezi známé české automobilové jezdce v závodech automobilů do vrchu a na okruzích. Je majitelem úspěšného závodního týmu a držitelem titulu mistra Evropy za rok 2009 v závodech do vrchu, za který si zasloužil i vítězství v anketě Zlatý volant za tento rok. Celý tým má mnoho dalších úspěchů v závodech do vrchu a na okruzích.

Se svým týmem Janík Motorsport v letošním roce 2023 poprvé vstupuje do virtuálních závodů, a to ve spolupráci s e-sport týmem JJ Racing Team, který ve světě simracingu působí již 3 závodní sezóny.

Jaká jsou očekávání Václava Janíka?
"Vstup našeho týmu do e-sportu je pro nás novou záležitostí, je to nedílná součást motorsportu, kde jsou tyto závody velice populární a my jsme tým, který chce jít s dobou, být moderní a být vidět. Také je to pro nás další možnost, jak se rozvíjet a pomoci dalším jezdcům a talentům. Je to počátek něčeho nového, čemu bychom se do budoucna chtěli věnovat naplno a najít například také jezdce, který by se mohl prosadit do reálných závodů," říká Václav Janík, majitel a závodník Janík Motorsport.

Tým v letošní sezóně vstoupí do nejprestižnějšího simracingového závodu v České republice s názvem "Mercedes-Benz Virtual GP 2023", pořádaný organizací Virtual GP na platformě iRacing za podpory velkých hráčů na trhu.

Závod šampionátu odstartuje 14. 3. 2023 na okruhu Mount Panorama v australském Bathurstu a za volant závodního vozu Mercedes-AMG GT3 Evo v barvách týmu usednou Petr Nezhyba a Michal Dráber.

Týmové barvy vozu Mercedes-AMG GT3 Evo, pro Mercedes-Benz Virtual GP 2023

Petr Nezhyba je 36letý jezdec z Plzně (rodák z Olomouce), který se aktivně simracingu věnuje od roku 2019-2020. Začínal na simcade Gran Turismo Sport, kde absolvoval první české a mezinárodní klubové šampionáty. Potom přešel na PC simulátory Assetto Corsa Compatizione a iRacing. V ACC působil v šampionátech pod záštitou českého simracing klubu eRacing a zahraničního klubu RRLeague. V iRacing Petr převážně jezdí endurance série, které jsou jeho srdcovou záležitostí. Poslední největší úspěch byl v iRacingu na 24H Daytona - 2. místo ve skupině, ve voze Porsche 911 GT3R s kolegy z týmu Retro Racing Team.

Michal Dráber pochází z Ostravy, je mu 29 let a simracingu se věnuji od poloviny lockdownu při covidu, kdy si pořídil volant. Před tím jezdil na gamepadu. Úspěchy v simracingu jsou: 2 ročníky po sobě finále MČR, turnaje na Playzone a Grunex, jednou 3. místo na turnaji, které pořádalo CZC. V reálném světě Michal jezdil Rental Karting a vytrvalostní závody s vozem VW Golf šampionát MakPak Endurance.

"Náš tým bude nováčkem v tomto šampionátu, a i když naši jezdci mají zkušenosti ze simracingových závodů, budeme se tuto sezónu především učit, poznávat platformu iRacing, naše soupeře a celou organizaci tohoto šampionátu. Každopádně je to pro nás skvělá příležitost a na šampionát se všichni moc těšíme a věříme, že budeme zdravou konkurencí," říká Jan Juránek, majitel a závodník JJ Racing Team.

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP má již svoji historii a vysokou sledovatelnost, a to především díky živým komentovaným přenosům na O2 TV Sport, nebo také na Youtube kanále. Šampionát je rozdělený do 12 závodů, kde první polovina závodů se jede s vozem Mercedes-AMG GT3 Evo a druhá polovina s monoposty Dallara F3 Mercedes.

Reklama

AKTIVITY PARK

Katalog firem » Zábava, volný čas » Lanová centra, dětská hřiště

Aktivity park je lanový park umístěný v části letního areálu Aquaparku se vstupem z parkoviště. Součástí parku je také kiosek s občerstvením a WC. Atrakci je možné využívat téměř c...