Reklama

Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek, venku je 11.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Třídenní sbírka Zasukované tkaničky přinese koncem září pestrý hudební program

Zprávy z regionu

10.9.2021

Autor: red

Sbírka Zasukované tkaničky je kultovní akcí Spolku Trend vozíčkářů Olomouc, který v letošním roce chystá její již 19. ročník. Výtěžek celé sbírky putuje na dofinancování komplexních služeb pro těžce tělesně handicapované spoluobčany. Olomoucká část sbírky proběhne v termínu 22. až 24. září.

Ilustrační foto

Foto: archiv pořadatele

Každý rok zaplaví ulice Olomouce desítky dobrovolníků, kteří široké veřejnosti rozdávají symbol sbírky - pár zasukovaných tkaniček. Za dobrovolný finanční příspěvek si tak mohou Olomoučané, a letos také nově Pražané, odnést domů nejen milý talisman a dobrý pocit, ale jsou také srdečně zváni na rozmanitý program benefičních koncertů, které každoročně podporuje řada známých umělců. Spolek Trend vozíčkářů dává také možnost k prezentaci lokálním kapelám, které k programu neodmyslitelně patří.

"Letos úplně poprvé míří Zasukované tkaničky také do Prahy a kulturní program zažijete s umělci opravdu "na blízko" přímo na řece Vltavě v krásném prostředí lodi (A)VOID Floating Gallery, která kotví na Pražské náplavce. V Olomouci si užijeme skvělé dva dny přímo v historickém srdci města," prozradil koordinátor sbírky a produkční koncertů Milan Papežík.

Mezi největší lákadla letošních benefičních koncertů bezesporu patří vystoupení držitelky Ceny Anděl v kategorii Objev roku Kateřiny Marie Tiché s kapelou Bandjeez nebo stálice české hudební scény a jedné z nejúspěšnějších zpěvaček naší země Ilony Csákové.

Olomoucké publikum dále potěší kapela Mylions, která se skládá z hudebních legend z kapel Titanic, Kern a Alband, mladý a svěží vítr přinese hudební skupina Minami, která je jednou z nejžádanějších kapel v regionu, buskerské hudební duo Kláva, finalista The Voice Česko Slovensko Peter Juhás, kterého pojí nejen spolupráce, ale také pevné přátelství s megahvězdou Janou Kirschner, stříbrný finalista The Voice Česko Slovensko Jakub Moulis, přerovská pop-rocková kapela Kowall Company, olomoucká rocková kapela Luna nebo Parní Lucie, která nadchne především fanoušky nestárnoucích hitů nejslavnější české kapely Lucie.

"Sbírka se stává neodmyslitelnou součástí kulturního dění města Olomouce a každý rok se setkáváme s pozitivními ohlasy veřejnosti. Proto jsme se rozhodli akci posunout o krok dál a vydáme se i do hlavního města. Loňský ročník byl v Olomouci i navzdory pandemii covidu velice úspěšný a podařilo se vybrat skvělých 121 575,- Kč, za což moc všem Olomoučanům děkujeme," uzavřel ředitel Spolku Tomáš Zrnka.

Vstup na benefiční koncerty je zdarma a konají se za každého počasí. Změna programu vyhrazena. Sbírku můžete podpořit už nyní odesláním DMS na číslo 87777 ve tvaru
DMSmezeraTKANICKAmezera30
DMSmezeraTKANICKAmezera60
DMSmezeraTKANICKAmezera90