Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 1.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tři králové letos přijdou online. Jak můžete přispět?

Zprávy z regionu

4.1.2021 aktualizováno 5.1.2021 08:34

Autor: red

Tříkrálová sbírka proběhne také v letošním roce, ovšem ve značně jiné podobě, než jsou lidé zvyklí. Kvůli stále přetrvávající epidemii koronaviru nebudou Tři králové koledovat v ulicích a dům od domu, ale přesunou se do virtuálního prostoru. Přispět pak můžete do online pokladničky.

Ilustrační foto

Foto: Tříkrálová sbírka 2021

Do průběhu tříkrálové sbírky v roce 2021 zasáhla epidemie nemoci covid-19 a v souvislosti s ní přijatá opatření. "Vzhledem ke stále nepříznivé epidemické situaci, bylo vedením Arcidiecézní charity Olomouc rozhodnuto, že se na počátku ledna 2021 tradiční Tříkrálové koledování neuskuteční. Je nám to velmi líto, ale odpovědnost za zdraví koledníků, organizátorů, dárců a dalších zúčastněných je pro nás prioritou a v žádném případě je a jejich rodiny nechceme vystavit zbytečnému riziku onemocnění," vysvětlují organizátoři z Arcidiecézní charity Olomouc. 

Koledu si však letos můžete vychutnat online a zároveň můžete i přispět drobnou částkou, protože stejně jako u příspěvků do pokladničky i při online koledě platí, že každá koruna pomáhá. A jak vlastně online kasička funguje? Na webu tříkrálové sbírky si vyberete, jakou částkou chcete přispět a následně po zadání názvu vašeho města či obce si můžete vybrat koledující organizaci. Pokud necháte pole prázdné nebo nevyberete z našeptávání konkrétní organizaci, váš příspěvek se rozdělí mezi všechny charity. Další možností je bankovní převod na účet tříkrálové sbírky, nebo dárcovská sms. 

Veškeré informace o virtuální koledě i možnostech přispění se dočtete tady.

Každoročně se na koledu 6. ledna vydávali i pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc a Charity Olomouc. V loňském roce zahájili koledu po olomouckých institucích společnou modlitbou v katedrále sv. Václava, poté přinesli požehnání do krajských a městských úřadů a lidem v ulicích Olomouce. V letošním roce tříkrálový průvod městem včetně návštěv známých institucí nebude možný. "Tři králové, biskup Mons. Antonín Basler, prezident Arcidiecézní charity Olomouc Mons. Bohumír Vitásek a primátor Statutárního města Olomouc Miroslav Žbánek, se 6. ledna 2021 v 10 hodin setkají v katedrále sv. Václava, aby se poklonili narozenému králi v jeslích. Po společné modlitbě popřejí před katedrálou na dálku všem lidem dobré vůle šťastný nový rok 2021. K přání všeho dobrého v novém roce se přidají také ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt a ředitel Charity Olomouc Petr Prinz," uvedla za Arcidiecézní charitu Dagmar Jurčíková.

Tři králové přijdou online...

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip