Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér VK UP Jiří Teplý o změnách v kádru

Sport

24.6.2019

Volejbalistky Olomouce už mají zasloužené volno, ale klubové vedení si neoddychne ani v letní přestávce. Zlatou partu opustilo několik hráček a v hanácké metropoli budou muset skládat nové družstvo. V tom má hlavní slovo dlouholetý lodivod olomoucké střídačky Jiří Teplý.

Ten se po posledním tréninku usadil do křesla své kanceláře. Byl spokojený, právě mu totiž skončila sezona, která má punc zlaté. Po 23 letech dosáhl se svým týmem na mistrovský titul, k němu přidal Český pohár a poprvé v klubové historii vyhrál i Středoevropskou ligu MEVZA.  

Povídání začalo zostra, když první otázka směřovala na obhajobu titulu.

„Každá obhajoba je těžká,“ odpověděl Jiří Teplý.

Možná se to jeví jako fráze, ale v jeho případě ví, o čem mluví.

„Některé hráčky odchází, takže bude nutné poskládat nový tým,“ přibližuje kouč Hanaček Teplý.

Ten na Hané dokázal poskládat za poslední roky silné družstvo, které ligu oplývalo a neztratilo se ani na evropské scéně. Nic však nebývá věčné.

„Mužstvo bylo velmi kvalitní, takže každý odchod je ztrátou. Nechci říkat, kdo bude chybět více nebo méně. Byl to tým, který pracoval jako celek. Pokud nehrála jedna, tak hrála druhá a dokázaly se plnohodnotně nahradit,“ vysekl pochvalu svým hráčkám trenér Teplý.

Tomu se velmi rychle podařilo zaplnit mezeru po končící Nikol Sokolové, když přivedl bulharskou blokařku Veroniku Bezhandolskou.

„Verča se nám líbila. Jsme rádi, že jsme ji podepsali a doufám, že splní naše očekávání,“ okomentoval první posilu Jiří Teplý.

Daleko palčivější jsou však posty útočnic. Kariéru ukončila klubová legenda Jana Napolitano – Šenková, která však pomáhala vychovávat naději českého volejbalu Gabrielu Orvošovou. Nečekaně pak skončila Darina Košická, která zamířila se svým přítelem, fotbalistou Lukášem Kalvachem, do Plzně.  Po roce se s Olomoucí rozloučila Andrea Kossányiová, která bude nastupovat Polsku. Nejistá je pak situace kolem Moniky Dedíkové, jenž podstoupila operaci zad a rekonvalescence si vyžádá delší dobu. Na soupisce, tak zůstala jediná smečařka Martina Michalíková.

 „Musíme tým doplnit minimálně o dvě smečařky a univerzálku. Jednali jsme se dvěma hráčkami z ciziny. Věřím, že je obě v nejbližší době podepíšeme,“ hlásí zkušený stratég Jiří Teplý.

S týmem se znovu sejde na začátku srpna. Nutno podotknout, že se značně obměněným týmem.

 „Družstvo se musí sžít, aby fungovala chemie, která fungovala loni. Věřím, že zkušené hráčky, které v týmu zůstaly a znají zdejší prostředí, pomůžou novým holkám se zapracováním a vytvoříme opět kvalitní tým,“ přeje si Jiří Teplý.

Aktuální soupiska VK UP Olomouc: Katarina Dudová, Šárka Kubínová, Veronika Trnková, Veronika Strušková, Veronika Bezhandolská, Gabriela Orvošová, Martina Michalíková, Julie Kovářová. (red)

Reklama

Autopůjčovna RENORENT

Katalog firem » Auto - moto » Pronájem dodávek

RENORENT je půjčovna motocyklů, skútrů, kabrioletů, osobních automobilů, 9-ti místných mikrobusů a dodávek do 3.5t . V rámci města Olomouce přistavíme vozidlo zcela zdarma. Nabízíme krát...