Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 19.5 °C

Trápení Sigmy pokračuje, nestačila ani ve Zlíně

Sport

6.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Jarní trápení fotbalistů SK Sigma Olomouc pokračuje. Ve 27. dějství FORTUNA:LIGY hráli ve Zlíně a domácí, kteří bojují o záchranu, podlehli po podprůměrném výkonu.

Sigma vstoupila do utkání lépe a ve 2 minutě zahrozila. Po centru Slámy pálil Zorvan, brankář Dostál ale míč směřující k tyči dokázal vyrazit. Vzápětí vystřelil Pokorný, jeho ránu odvrátil na roh Cedidla. Zlínský bek se pak dostal na druhé straně do zakončení, jeho nepříliš prudkou ránu ale hostující brankář Stoppen v pohodě kryl. Sigma ovšem byla dál aktivnější. Na prudkou přihrávku Juliše záložník Breite nedosáhl, ránu Vodháněla lapil Dostál. Domácí postupně srovnali se soupeřem krok, k pořádnému zakončení to ale nevedlo. Vukadinovič slibný protiútok pokazil. Ve 36. minutě už domácí slavili. Fantiš přistrčil míč na Slončíka a ten povedenou ranou otevřel skóre zápasu. Šance nepřicházely ani po změně stran. Domácí v 55. minutě vyšla standardní situace. Po centru Slončíka se k zakončení dostal stoper Černín a hlavou zvýšil. Hostující trenér Saňák se snažil hru mužstva pozvednout, na trávník poslal tři čerstvé náhradníky, Zlíňané ale kontrolovali vedení i zápas. A v 66. minutě Slončík potrestal chybu Nováka. Vukadinovič ho obral o míč, brankáře Stoppena však nepropálil. Dorážku Schánělce odvrátil obětavým zákrokem stoper Pokorný, balon do sítě dostal až Slončík hlavou. Sigma se ve druhé půli trápila, v 74. minutě ale mohla korigovat. Po centru Breiteho se dostal do velké šance střídající Uriča, Dostála ale nepřekonal. Hanáci skóre snížili až z penalty, kterou sudí Szikszay nařídil až po zhlédnutí videa za ruku Pidra. V nastaveném čase centr Vodháněla tečoval Pospíšil a najednou to bylo jenom o gól. Jenže na víc už nebyl čas.

FC Zlín – SK Sigma Olomouc 3:2 (1:0)

Branky: 36. a 66. Slončík, 55. Černín – 83. (pen.) Singhateh, 90+3 Pospíšil. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Hrabovský. ŽK: Bartošák - Vraštil. Diváci: 3021.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Černín, Pidro (92. Čelůstka) – Vukadinovič (76. González), Bartošák, Slončík (85. Didiba), Bužek, Fantiš (92. Kolář) – Schánělec (76. Tkáč). Trenér Bronislav Červenka.
SK Sigma: Stoppen – Pokorný, Vraštil, Novák (68. F. Uriča) – Chvátal, Spáčil (61. Pospíšil), Breite, Zorvan (61. Zifčák), Sláma (61. Singhateh) – Vodháněl, Juliš (79. Langer). Trenér Jiří Saňák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941