Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tramtarie opět chystá shakespearovské léto, nově zahraje i pohádky

Kultura

30.5.2018

roc jap

I letos se na parkán univerzitního Konviktu vrací Divadlo Tramtarie se svým shakespearovským létem. Festival se letos přesouvá na začátek srpna, bude delší a nabídne zdarma program i pro děti. Na programu jsou osvědčené komediální hity v čele s nesmrtelným Kabaretem nahatý Shakespeare. Vstupenky už jsou v prodeji a rychle mizí.

Vstupenky na jednotlivá představení zakoupíte v předprodeji na webu divadla.

Divadelní festivaly se jménem slavného dramatika v názvu jsou fenoménem. Olomoucké shakespearovské léto v režii Divadla Tramtarie je však skutečným originálem. 

Stejně jako každý rok se bude na parkánu hrát veleúspěšný Kabaret nahatý Shakespeare, který je základním kamenem festivalu. Kabaret má za sebou přes sto repríz a je stále divácky vyhledávanou komedií. V hlavní roli se představí talentovaný herec Bořek Joura, který je známý ze seriálu České televize První republika, kde ztvárňuje roli detektiva Vojty Toufara. Dále hrají Martin Dědoch, Jana Posníková, Dominika Hrazdílková a Václav Stojan. Shakespeare se hraje v neděli 5. a pondělí 6. srpna v 19 hodin.

Novinkou v programu bude letní komedie Divadla Tramtarie Po stopách něžného muže, kdy se parkán Uměleckého centra promění v plovárnu a diváci zhlédnou komedii o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána, v režii uměleckého šéfa divadla Vladislava Kracíka. Komedie bude uvedena v pátek 3. a sobotu 4. srpna vždy od 19 hodin.

Ani letos nebude chybět populární Kabaret nahatý Shakespeare.

Foto: Jan Procházka

Dalším bodem programu bude taktéž divácky oblíbený večer plný originálních stand-up výstupů Herci Na ležáka, který Divadlo Tramtarie pravidelně pořádá ve spolupráci s Moravským divadlem Olomouc. Každý díl Herců Na ležáka je nový, neotřelý a srší ostrým vtipem. Ze stáje Divadla Tramtarie pravidelně vystupuje oblíbené duo Dukulele ve složení Jana Posníková a Tereza Toth Čápová, pravidelným hostem je pak věhlasný kouzelník Karel Pomahač. Z Moravského divadla diváky nešetří matadoři Roman Vencl a Jan Ťoupalík se svými hosty z činohry MDO. Hercům Na ležáka je věnováno úterý 7. srpna od 19 hodin, večerem provází Marek Zahradníček.

Závěr festivalu patří novince, absurdní komedii Divoké historky v režii prestižního režiséra Filipa Nuckollse. Na festivalu se představí ve středu 8. srpna ve 20 hodin. Diváky čeká šest minipříběhů ze života úplně normálních lidí, kterým jednoho krásného dne úplně normálně rupnou nervy. Desítky nadávek, stovky pěstních úderů, hektolitry krve, sem tam nějaká mrtvola a… hromada chytrého černého humoru.

Program festivalu bude letos poprvé rozšířen o produkci pro rodiny s dětmi. Ty se mohou těšit na nejnovější pohádku Princ Bajaja a na legendární pohádku O pračlovíčkovi, která má za sedm let uvádění za sebou přes čtyři sta padesát repríz a je stále jednou z nejoblíbenějších pohádek Divadla Tramtarie. Má za sebou evropské turné po Belgii, Lucembursku a Německu, letos bavila děti i ve švédském Stockholmu. Získala cenu diváků na prestižním festivalu divadel pro děti Dítě v Dlouhé, který pořádá Divadlo v Dlouhé Praha. Odpolední program pro děti je zdarma a je mu vyhrazena sobota 4. srpna a pondělí 6. srpna od 16 hodin.