Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

To, že uděláte chyby, není smůla, řekl Moták

Sport

25.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

Vyrovnáno 2:2 a série se přesouvá na západ Čech. Hokejisté HC Olomouc doma Plzeň nejprve porazili, pak s ní prohráli, takže dramatické čtvrtfinále play-off extraligy pokračuje dál. „To, že jsme hráli v šesti, je hrubá chyba,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Jak hodnotíte čtvrtý zápas série? První třetině vyzněla lépe pro hosty.
Zrodil se nám v této sérii populární výsledek tři dva. V první třetině jsme byli opravdu pod tlakem. Nicméně výborní bylo, že jsme obranné pásmo hráli dobře, takže jsme si nenechali vstřelit branku, i když jsme byli pod tlakem.

Ve druhé periodě se obraz hry změnil, naopak jste soupeře přehrávali.
Do druhé jsme vstoupili o poznání lépe. Měli jsme brankové příležitosti, střelecké příležitosti. Bohužel jsme žádnou neproměnili.

Zlom potom nejspíš přišel při vyloučení dva plus dva před druhou přestávkou.
Pak jsme nepřestáli dlouhé vyloučení a to byla chyba. Potom soupeř zvýšil na dva nula. Ale pořád jsme se zápasem chtěli něco udělat, bojovat a pracovat do konce, což se nám podařilo. Povedlo se nám snížit, abychom měli možnost ještě třeba hrát power-play. Bohužel se nezdařilo vstřelit třetí branku.

Bylo to možná i trošku smolné utkání? Vyloučení za čtyři minuty na přelomu druhé a třetí třetiny, pak v nejméně vhodnou chvíli jste hráli v šesti …
Ne. Smůla ne. Vždycky za tím stojí někdo, kdo prostě udělá chybu. Na smůlu ani na štěstí bych to nějak nesváděl. Štěstí prostě musíte jít naproti, smůla… to uděláte chyby, to není smůla. To jsou chyby. Hrubá chyba je to, že jsme hráli v šesti, bohužel se nám vymstila. Takové chyby nemůžeme dělat.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Hotel Flora - CENTRAL PARK Flora

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Hotely

Hotel se nachází pouhých 7 minut chůze od historického centra města Olomouce, v blízkosti krásných městských parků, které hosté využívají k relaxaci a aktivnímu odpočinku. Pokoje ve vyš...