Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Titul EY Podnikatel roku Olomouckého kraje pro rok 2019 získala Petra Pohořská

Zprávy z regionu

14.2.2020

Autor: red

Společnost EY pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka a ve spolupráci s Olomouckým krajem vyhlásila vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2019 Olomouckého kraje. Nezávislá porota ocenila podnikatelské úspěchy Petry Pohořské, spolumajitelky a provozní ředitelky společnosti ABO valve s.r.o. Společnost vyrábí průmyslové armatury a specializuje se na takzvané motýlkové klapky. Klienti z největších zemí světa, jako jsou například Čína nebo Rusko, si oblíbili evropský design a vysokou kvalitu olomoucké firmy za přiměřenou cenu. Export nyní pro firmu představuje 85 % obratu.

Petra Pohořská, spolumajitelka společnosti ABO valve, s.r.o., držitelka titulu EY Podnikatel roku 2019 Olomouckého kraje

zleva – Pavel Juříček (Brano Holding, držitel titulu EY Podnikatel roku 2006 Moravskoslezského kraje), Radek Pav (partner pořadatelské společnosti EY), Petra Pohořská (ABO valve, EY Podnikatel roku 2019 Olomouckého kraje), Ladislav Okleštěk (hejtman

Foto: EY Podnikatel roku

Nezávislá porota, jíž předsedala Radka Prokopová ze společnosti Alca plast, která se svým manželem Františkem Fabičovicem obdržela v loňském ročníku celostátní titul EY Podnikatel roku 2018 České republiky, ocenila u Petry Pohořské vytrvalost a odvahu, s jakou se vrhla na navázání obchodních partnerství napříč kontinenty, a také oddanost k rodinné firmě a úctu k otci, který stál u zrodu úspěšného byznysu.

"Protože jsme rodinná firma, toto ocenění patří nám všem. Chtěla bych zde vzkázat podnikatelům, aby se nebáli do této soutěže přihlásit, protože účast v ní je velmi inspirující. Ráda bych taky povzbudila zde přítomné podnikatele, aby se nebáli se svou podnikatelskou myšlenkou vstoupit na zahraniční trhy a expandovat. Myslím si, že jednou z těch důležitých věcí, které vedou k úspěchu, je mít vizi, cílevědomost jít si za svým a odvahu tuto vizi zrealizovat," uvedla první dojmy z vítězství Petra Pohořská spolumajitelka společnosti ABO valve, s.r.o.

"V tuzemsku podnikatelé často obtížně hledají svého nástupce v první podnikatelské generaci a mě nesmírně těší, že Petra Pohořská svým příkladem inspiruje ostatní, jak může úspěšné zapojení druhé generace do podnikání fungovat. Porota velmi ocenila Petřinu houževnatost, pracovitost i odhodlání, s nímž se prosadila v technickém oboru, kde ženy často nevidíme. Držím Petře palce i v celorepublikovém klání, jehož výsledky se dozvíme 3. března při slavnostním galavečeru na pražském Žofíně," sdělila vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy Magdalena Souček.

"Protože jsem také podnikal, vím, že bouřky se v podnikání objevují se stejnou prudkostí a nevypočitatelností jako na skutečné obloze. Je složité předpovídat, jak se budou chovat zákazníci, a ještě obtížnější je najít skulinku na trhu, která by nebyla obsazená. Podnikání se tak stává stále těžší a zároveň s tím roste i prestiž soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje," uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2019 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 3. března v Praze. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále soutěže, které se uskuteční v červnu 2020 v Monte Carlu a zabojuje o titul EY Světový podnikatel roku.