Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.5 °C

Tipy na víkend: zimní sporty, plesy, divadla i výlet do Itálie

Tipy na víkend

2.2.2024

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a před námi je první únorový víkend. Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

celý den / Mezi námi zvířaty / Galerie Šantovka
19:00 / Zpátky ve hře / Divadlo Tramtarie
19:30 / Reprezentační ples FNOL / Výstaviště Flora

Pátek - Sobota - Neděle

Pokud jste to ještě nezaznamenali, tak v Galerii Šantovka aktuálně probíhá unikátní výstava Člověk a zvíře, která obsahuje 13 interaktivních exponátů. Až do 8. února si tak návštěvníci vyzkouší, jak vidí různí živočichové, otestují, jaký mají sluch a paměť nebo třeba jaké pachy různá zvířata přitahují či odpuzují. Menší děti jistě zaujme včelí bludiště, obtisk těla a rozpoznávání různých povrchů zvířátek. Více informací se dočtete tady →

V pátek večer můžete zajít třeba do divadla. Tramtarie má v 19 hodin na programu provokativní tragikomedii ze současnosti s názvem Zpátky ve hře, což je pouze pozměněný název dříve uvedené inscenace Už je tady zas! Hra vypráví o jedné olomoucké produkční společnosti, která do svého zábavního pořadu objeví zbrusu nový komediální talent. Muže, který dokáže publikum vždy rozesmát. Jedinou komplikací je fakt, že o sobě tvrdí, že je Adolf Hitler...

V Olomouci pokračuje také úspěšně rozjetá plesová sezona. V pátek večer se tak od 19:30 v Pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc můžete těšit na tradiční reprezentační ples Fakultní nemocnice Olomouc. Večerem bude provázet herec a moderátor Jan Čenský a hudba kapely The People. Chybět nebude oblíbený fotokoutek, bohatá tombola a občerstvení.

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Italské menu / olomoucké Poděbrady
14:00 / FBS Olomouc - FAT PIPE FLORBAL CHODOV / Čajkaréna
19:00 / Dokud nás lež nerozdělí / Moravské divadlo
19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Ples ART-MEDICA 30! / Výstaviště Flora
20:00 / Oravia: Deep Purple Tribute Band / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si ráno přivstaňte a v 8:30 už se můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi až večer v 19:00 hodin.

Pokud patříte k milovníkům italské kuchyně, tak si během víkendu určitě naplánujte procházku na olomoucké Poděbrady. V rámci běžného provozu uvnitř restaurace Terasa vás tentokrát čeká italské menu se spoustou tematických specialit. 

Večer pak můžete zajít třeba do divadla. To Moravské uvede v 19 hodin komedii Dokud nás lež nerozdělí. V příběhu vystupují všehovšudy čtyři postavy - manželský pár a ženichovi rodiče. Během komedie se diváci zajisté pobaví a kromě jiného se přesvědčí i o tom, že maminka má vždycky pravdu. ;)

A ani o tanec nebude v sobotu večer nouze. Tentokrát se od 19 hodin na Výstavišti Flora můžete těšit na ples k výročí 30 let od vzniku ART-MEDICA. Čeká vás spousta pěveckých i tanečních vystoupení, dokonce vás pobaví i nějaký ten stand-up a celým večerem bude provázet moderátor Lukáš Kobza.

Nechybí ani tradiční sobotní koncert v Bounty Rock Cafe. Tentokrát se zde od 20 hodin můžete těšit na koncert kapely Oravia, která se v současnosti specializuje na skladby a tvorbu známé britské hardrockové skupiny Deep Purple.

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Italské menu / olomoucké Poděbrady
17:00 / Olomouc - Pardubice / zimní stadion
19:00 / Sherlock Holmes: Vraždy vousatých žen / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli ráno můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:30 bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 50 korun a brusle se nepůjčují.

Všichni fanoušci olomouckých hokejistů by pak měli zbystřit, protože v neděli od 17 hodin odehraje Mora další domácí duel. Tentokrát v plecharéně vyzve Pardubice, tak přijďte hráče povzbudit na stadion!

Víkend můžete zakončit třeba v divadle. To Moravské divadlo zve v 19 hodin na komediální detektivku Sherlock Holmes: Vraždy vousatých žen. Milovníci tohoto viktoriánského detektiva si určitě přijdou na své, a to i přesto, že se jedná o zcela originální holmesovský příběh. "Temně zapeklitý případ je prosvětlen anglickým humorem, jenž je povzbudivý jako lahodný Earl Grey a servírovaný s notnou dávkou drábkovského surrealismu," zvou pořadatelé. Režie této inscenace se ujal David Drábek.

Přejeme hezký víkend!