Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: výlety do přírody a za poznáním i výlov Hradeckého rybníka

Tipy a názory

16.10.2020

Lenka Šimková

Je tu pátek a s ním i konec pracovního týdne v omezeném režimu. Veškeré kulturní i volnočasové aktivity jsou téměř zakázány, přesto pro vás máme několik tipů, kam o následujícím víkendu můžete vyrazit. :-)

Rybáři v Tovačově již tradičně pořádají v polovině října slavnostní výlov Hradeckého rybníka. Ten se i přes vládní opatření uskuteční také v letošním roce, ovšem ve zcela jiné podobě, než byli lidé zvyklí. Letošní výlov proběhne ve dnech 17. a 18. října, ovšem zcela bez stánků s rybími specialitami, občerstvením a bez veškerých doprovodných akcí. Na místě bude zajištěn pouze prodej živých ryb, přijít si tak můžete pro pstruhy, kapry či jiné ryby.

Pokud rybám neholdujete, ale přesto se vám nechce trávit víkend doma, tak můžete vyrazit na výlet do přírody. Zajít si můžete třeba na Kopeček, Poděbrady, do Radíkova, nebo můžete vyzkoušet novou stopovací hru v Chomoutově. Hledačka má něco přes jeden kilometr a strávíte na ní necelou hodinu. V rámci osmi zastavení sbírá návštěvník postupně indicie, které jej dovedou až k pokladu a více se o hře dočtete zde. A pokud chcete být v přírodě raději sami, tak zkuste protentokrát zapomenout na oblíbená místa, která napadnou každého. Stačí vyrazit prakticky jakýmkoliv směrem, z hlavních silnic sjet na vedlejší a pak zaparkovat někde na kraji lesní cesty. A pokud nemáte auto, vezměte to prostě nejbližší cestou z města ven. Vymýšlejte neobvyklé trasy, procvičíte tím nejen nohy. ;-)

Pokud vám chybí divadelní představení, tak si můžete pustit Divadlo Tramtarie až k vám do obýváku! To má až do neděle na programu online derniéru inscenace Boj o přežití: P.E.S.CH.O! a anotace zní "Píše se rok 2055 a na Zemi došla voda. Nahradila ji želatina, kterou vyrábí nadnárodní společnost P.E.S.CH.O. Jenže jednoho dne se hlavní hrdina hacker Danny dozví, že v oné P.E.S.CH.O-želatině možná tiká smrtelné nebezpečí pro celé lidstvo." Online derniéru si můžete pustit až do nedělních 22:00 a vstupenky zakoupíte v cenách 120 - 300 korun a přispějete tak na provoz divadla v těchto nelehkých časech.

A jestli vám chybí projekce filmů, tak kino Metropol promítá vybrané filmy online. V pátek vás tak od 20:30 čeká snímek Paterson, který je příběhem vítězství a porážek všedního dne a krásy, která se skrývá i v těch nejmenších detailech. V sobotu ve stejný čas je na programu makedonský dokumentární film Země medu a v neděli máte možnost vidět americkou filmovou komedii z roku 1994 Všude dobře, doma nejlíp. Milá komedie o boření předsudků, nových přátelstvích a návratu ke kořenům začne opět ve 20:30.

Přejeme hezký víkend!