Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: sraz supersportů, Noc s Kmotrem, koncerty, divadla, Divoký západ na Floře i vinyl burza

Tipy a názory

27.5.2022 aktualizováno 27.5.2022 14:01

Lenka Šimková

Pátek je tady a sním i dva dny víkendového volna. Počasí nám tentokrát moc nepřeje, ale nebojte, máme pro vás tipy na zajímavé akce, kterými si přeháňkový víkend vylepšíte!

Pátek

09:00 / West Fest / Výstaviště Flora
18:00 / Noc s Kmotrem / kino Metropol
19:00 / Fidelio / ZRUŠENO /Moravské divadlo
19:00 / Olivy / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Můžem i s mužem / Divadlo na Šantovce
19:00 / Večer s kapelou Tolik / Kateřinská 10
20:00 / Letní kino: Amélie z Montmartru / Telegraph
20:00 / Cimrmanovo Torzo & Blues BazAar Eric Clapton cover band / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Od pátečního rána se Výstaviště Flora promění na Divoký západ. Po celý pátek i sobotu zde bude probíhat veletrh West Fest, na kterém se představí jedni z nejlepších tuzemských nožířů, sedlářů, výrobců bičů a také westernových a jezdeckých doplňků. Připravené tak bude i tematické kvalitní občerstvení, dobový fotograf, indiánská osada pro děti, pistolnická show či projížďky na ponících a workshopy. Více o akci se dočtete tady →

Na páteční večer chystá kino Metropol nabídku, která se nedá odmítnout. Celý večer totiž můžete strávit ve společnosti mafiánské rodiny Corleonů. Po padesáti letech od uvedení prvního filmu Francise Forda Coppoly se Kmotr opět vrací na plátna kin. A kino Metropol chystá Noc s Kmotrem, během které promítne všechny tři díly slavné mafiánské trilogie. Mezi jednotlivými díly bude vždy přestávka. 

Páteční večer můžete ale strávit třeba i v divadle. Divadlo na Šantovce uvede v 19 hodin komedii Můžem i s mužem. Co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí? Co vše se odkryje a kolik slupek oloupe během jedné narozeninové párty? A po čem všichni touží? To zjistíte právě v Divadle na Šantovce.

A pozor! Pokud jste se chystali na operu Fidelio v Moravském divadle, tak vás musíme upozornit, že z důvodu onemocnění v souboru je představení zrušené. Podrobnosti na webu divadla.

Sobota

09:00 / West Fest / Výstaviště Flora
09:30 / Vinyl a CD Burza / Kateřinská 10
10:00 / Dětský den na zámku / zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Ukázky dravců ze stanice HLUK / hrad Šternberk
10:00 / Jarmark v Čokoládovně / Čokoládovna Troubelice
10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
14:00 / Sraz supersportů / u Galerie Šantovka
16:00 / Starci na chmelu / Moravské divadlo
19:00 / Dvořákovy skvosty z Nového světa / Reduta
20:00 / Jamiah Rogers Band (USA) / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Zastavte se v sobotu na zahrádku pivnice Kateřinská 10. Od 09:30 do 17:00 se zde odehraje burza LP desek a CD. Na své si přijde milovník každého žánru. ;)

V sobotu i s dětmi můžete udělat výlet třeba na zámek v Čechách pod Kosířem, kde bude probíhat Dětský den na zámku. Čekají vás pohádkové prohlídky, dětské dílničky, lukostřelba, překážková dráha s hobby koníky a další příležitosti, jak nachystat dětem krásný zážitek.

Také hrad Šternberk chystá na sobotu pestrý program v podobě ukázek dravců a zvířat ze stanice ochrany přírody HLUK. Součástí programu budou ukázky dravců, přednášky o ochraně přírody a zvířat a rovněž možnost focení. Program bude přístupný po celý den od 10 do 16 hodin a celý se odehraje na dolním nádvoří hradu.

Jestli patříte k milovníkům čokolády, tak si udělejte výlet do Troubelic, kde proběhne Jarmark v čokoládovně. Těšit se můžete na regionální výrobky z okolí, čokoládové mlsání a program pro děti. Vstup je zdarma.

V sobotu proběhnou také oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem od 10 do 18 hodin můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. V případě nepříznivého počasí budou trhy uvnitř Šantovky. 

Všichni příznivci rychlých sportovních aut by měli zbystřit. U Šantovky totiž ve 14 hodin proběhne sraz nablýskaných supersportů. Na venkovním parkovišti se odpoledne sjede více než třicet luxusních nablýskaných vozů. Milovníci rychlých aut budou moci obdivovat jedinečné modely známých značek jako jsou Porsche, Lamborghini nebo Ferrari. Auta před obchodním centrem zaparkují od 14 do 18 hodin, a poté se vypraví na spanilou jízdu centrem Olomouce. Více o akci zde →

V sobotu večer pak proběhne v 19 hodin v Redutě slavnostní zakončení mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Olomouc, které bude patřit výhradně Dvořákově tvorbě, a to koncertantní i symfonické. Pařížský rodák Victor Julien-Laferrière zahraje nejpopulárnější violoncellový koncert všech dob. Na úplný závěr festivalu zazní skladatelova Novosvětská. 

Neděle

10:00 a 14:00 / Lotrando a Zubejda / Moravské divadlo
11:00 / Jsme ze stejné planety / Telegraph
14:00 / Můj děda je čert / Divadlo na Šantovce
15:00 / Téčko: Harry Potter a Kámen mudrců / Telegraph
17:30 / Chinaski: Každej ví kulový / kino Metropol
18:00 / Bezstarostně s Josefem Fouskem / Dům u parku

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli můžete i s dětmi vyrazit třeba do Moravského divadla, které v 10 hodin dopoledne uvede pohádku Lotrando a Zubejda. A pokud nepatříte k ranním ptáčatům, tak do divadla na stejné představení můžete zajít i odpoledne ve 14 hodin. 

Divadlo na Šantovce pak ve 14 hodin zve na olomouckou premiéru rodinného muzikálu Tomáše a Petry Zindler s názvem Můj děda je čert.

A Telegraph tentokrát v rámci nedělního odpoledního Téčka láká na první díl kouzelnické série o mladém kouzelníkovi. Harry Potter a Kámen mudrců začíná v 15 hodin.

Víkend můžete zakončit třeba v kině Metropol, které od 17:30 nabídne nebývale otevřený dokument o více než třicetileté historii jedné z nejpopulárnějších českých skupin - Chinaski: Každej ví kulový.

Přejeme hezký víkend!