Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: plesy, prohlídky hradu, koncerty, miniopery i bruslení

Tipy na víkend

10.3.2023

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené víkendové volno. Že ještě nemáte žádné plány? Nevadí! Podívejte se, co všechno se během nadcházejících dnů chystá a nechte se inspirovat.. ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu ještě naposledy vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

17:00 / JAMU 3 / Reduta
19:00 / Ples SPOLU Olomouc: Večer filmových hvězd / Centrum pohybu
19:00 / Olivy: MDŽ - improvizační vystoupení mužů nejen ženám / Arcidiecézní muzeum
19:30 / XXII. reprezentační ples FN Olomouc / Výstaviště Flora
20:00 / Premier / Bounty Rock Cafe
20:00 / Oscar Shorts 2023: Nominované animované filmy / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek se v 17 hodin můžete těšit na vystoupení v rámci koncertní řady JAMU, kterou chystá Moravská filharmonie ve spolupráci s Hudební fakultou JAMU. Přijďte se seznámit s klasickou hudbou, na programu těchto koncertů totiž uslyšíte převážně nejznámější skladatele a jejich hlavní díla. Tentokrát to budou Wolfgang Amadeus Mozart, Jan Václav Hugo Voříšek a Tomáš Borl. Symbolické vstupné 100 korun dělá z koncertní řady JAMU nejdostupnější klasikou hudbu v Olomouci. ;)

Pokud patříte k milovníkům plesů, tak vás jistě potěší, že v pátek večer se chystají hned dva. V Centru pohybu na Sokolské ulici proběhne ples organizace SPOLU Olomouc, která podporuje lidi s mentálním postižením. Ples je na téma večer filmových hvězd a těšit se můžete na taneční vystoupení a ohňovou show. K tanci a poslechu bude filmové hity hrát DJ David Majer. 

Druhý ples proběhne na Výstavišti Flora Olomouc, kde vás v Pavilonu A čeká XXII. reprezentační ples Fakultní nemocnice Olomouc. Těšit se můžete na zajímavý program, skvělé menu i na oblíbený fotokoutek či bohatou tombolu. K tanci a poslechu bude hrát kapela The People.

Pokud plesy nejsou nic pro vás, ale o hudební zážitek přijít nechcete, tak můžete vyrazit do Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí česká pop rocková kapela Premier.

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Miniopery / Moravské divadlo
10:00 / Prohlídky hradu / hrad Šternberk
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. SK Dynamo České Budějovice / Andrův stadion
18:00 / Ples mediků / NH hotel
18:00 / Alena Šrámková, první dáma české architektury / Muzeum umění
19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Sólo pro tři / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si přivstaňte a v 8:30 se už můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi až večer v 19 hodin.

Moravské divadlo zve dopoledne v 10 hodin na další Miniopery - hudební pohádky pro děti s chytrými texty a chytlavými melodiemi autorů Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Představení trvá zhruba hodinu.

S dětmi si můžete udělat výlet také na hrad Šternberk, kde už opět začala letošní návštěvnická sezóna. Vybírat můžete ze dvou prohlídkových okruhů s tím, že první prohlídky začínají v 10 hodin a na tu poslední se můžete vypravit v 15 hodin. Navštívit hrad Šternberk bude možné i další březnové soboty, koncem měsíce se pak můžete těšit i na speciální prohlídkový program.

V sobotu odpoledne si na své přijdou i fotbaloví fanoušci. Sigma odehraje od 15 hodin na Andrově stadionu další  domácí zápas, tentokrát vyzve SK Dynamo České Budějovice.

O zpříjemnění sobotního večera se postará Moravské divadlo, které od 19 hodin uvede baletní Sólo pro tři. Soubor baletu Moravského divadla Olomouc připravil inscenaci, která zaujme divákovy oči i sluch - z jeviště bude znít čeština, ruština a francouzština. 

Neděle

09:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Smejko a Tanculienka - Pojď von! / kino Metropol
10:00 / Černoušek Bum-ti / Divadlo na Šantovce
10:30 / O 12 filharmoníčkách / Reduta
14:30 / Nabucco / Moravské divadlo
16:00 / Toy Machine (Pečky): Cirkusárium / Muzeum umění
19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli si můžete zabruslit na zimním stadionu, a to hned dopoledne v 9:00 nebo až večer v 19 hodin. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují.

Dopoledne můžete i s dětmi zajít do kina Metropol, které od 10 hodin láká na zbrusu nové vystoupení Smejko a Tanculienka - Pojď von! Pohádkové představení je určené i těm nejmenším, vítány jsou všechny děti od dvou let.

Ve stejný čas můžete zajít i na pohádku Černoušek Bum-ti, kterou uvede Divadlo na Šantovce. Čeká vás příběh černouška, který hledá vodu a bubínek. Na své cestě pak potkává opici, žirafu, lva a hada.

Také Moravská filharmonie zve na vystoupení všechny rodiče s dětmi. Od 10:30 vás v Redutě čeká koncertní vystoupení O 12 filharmoníčkách. Těšte se na dvanáct poutavých komických příběhů, dvanáct skladeb hudebních velikánů a dvanáct měsíců v roce v jedné hodině.

Moravské divadlo zve už v neděli po obědě na slavnou operu Giuseppe Verdiho Nabucco. Příběh o osvobození Židů z babylonského zajetí odvypráví soubor opery a operety pod vedením režisérky Jany Andělové-Pletichové a autora hudebního nastudování Petra Šumníka. Začátek je ve 14 hodin.

Přejeme hezký víkend!