Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 27.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: návštěva zvířecí říše, koncerty, divadla, bruslení i výlety na běžkách

Tipy na víkend

19.1.2024

Lenka Šťastná

Pátek je tady a s ním i další lednový víkend! Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

18:00 / Petr Nikl: Podpojení / Telegraph
18:30 / Lea Vítková zve na... Střípky italského belcanta / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
19:00 / Liška B. / Moravské divadlo
19:00 / Charming Melodies / Reduta
19:30 / Hard to Frame / Červený kostel
20:00 / Pražský Výběr Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Od pátku bude v Galerii Šantovka k vidění unikátní výstava Člověk a zvíře, která nabídne návštěvníkům možnost poměřit si své smyslové schopnosti a fyzické dovednosti s vybranými zvířaty. Kromě třinácti interaktivních exponátů na vás již tuto sobotu čekají workshopy připravené ve spolupráci s Pevností poznání. Celá expozice nabídne návštěvníkům možnost nahlédnout nejen do zvířecího světa, ale i pod vodní hladinu a více informací se dočtete tady →

V 18:30 zve do Arcidiecézního muzea Lea Vítková na koncert s názvem Střípky italského belcanta. Spolu s ní vystoupí Zuzana Jeřábková, Vladislav Agamuradov, Marta Vašková a Jan Král.

Také Reduta láká na hudební zážitek. Od 19 hodin vás zde čeká koncert nazvaný Charming melodies, na kterém zazní slavné filmové melodie a písně muzikálových, popových a rockových hvězd.

Zajímavý zážitek slibuje i večerní návštěva Červeného kostela, kde od 19:30 zahraje kapela Hard to Frame. Koncert je cílený nejen na mladé lidi, ale i na všechny, kteří mají rádi jazz, elektrickou i akustickou hudbu.

V pátek večer můžete zajít také do divadla. To Moravské uvede v 19 hodin premiéru inscenace Liška B. Inscenaci režíroval Miroslav Krobot, který se inspiroval Těsnohlídkovou Liškou Bystrouškou. Činohra o nebojácné lišce bude doplněna skladbami Martina Hůly a jejími hlavními motivy jsou nepotlačitelná touha po svobodě, pokora před vesmírným plynutím času a setkání mládí a stáří ve všech svých odstínech.

A nechybí ani pravidelný páteční koncert v Bounty Rock Cafe, kde tentokrát od 20 hodin vystoupí kapela Pražský Výběr Tribute.

Sobota

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Asijský víkend / olomoucké Poděbrady
10:00 / O popleteném kouzelníkovi / Divadlo Tramtarie
13:00 / Poznejte zblízka divadelní profesi: vlásenkárna / Moravské divadlo
19:00 / Noc v Benátkách / Moravské divadlo
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / Miloš Meier: Drumming Syndrome / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si ráno přivstaňte a v 8:15 už se můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi až večer v 19:15.

S dětmi můžete dopoledne v 10 hodin zajít do Divadla Tramtarie, které chystá pohádku O popleteném kouzelníkovi. Kouzelník Fanda vždycky vykouzlil něco úplně jiného, než měl původně v úmyslu. A jednoho dne se mu stalo, že chtěl vykouzlit mouku, ale omylem vykouzlil holku! No jo, ale co s ní?

Pokud patříte k milovníkům asijské kuchyně, tak si během víkendu určitě naplánujte procházku na olomoucké Poděbrady. V rámci běžného provozu uvnitř restaurace Terasa vás tentokrát čeká asijský víkend se spoustou tematických specialit. ;)

Také sobotní večer láká k návštěvě divadla. Moravské divadlo v 19 hodin uvede Straussovu operetu Noc v Benátkách. Čeká vás příběh vévody-sukničkáře, který v průběhu jednoho večera a noci dostane pořádně za vyučenou. Ani v této operetě nebudou chybět nezapomenutelné melodie, krásné kostýmy, milostné tahanice s překvapivým rozuzlením a nádechem nostalgie časů minulých.

V Tramtarii si ve stejný čas můžete vychutnat partnerskou komedii Válka Roseových. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro divadlo připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková. 

V Bounty Rock Cafe od 20 hodin vystoupí bubeník metalových Dymytry Miloš Meier se svým bubenickým one-man show projektem s názvem Drumming Syndrome. Představí speciální program rozdělený do dvou částí, ve kterých se můžete těšit na osobitě upravené rockové a metalové světové hity, bubenická sóla, filmové soundtracky, unplugged část i na odklony do dalších hudebních žánrů.

Neděle

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
10:00 / Asijský víkend / olomoucké Poděbrady
10:00 / Divadelní kurz první pomoci / Moravské divadlo
14:00 a 16:00 / Damúza (Praha): Moment! / Muzeum umění
14:00 / FBS Olomouc - Crazy girls FBC Liberec / Čajkaréna
16:00 / Obraz Doriana Graye / Moravské divadlo
17:00 / Olomouc - Mladá Boleslav / zimní stadion

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli se už od 8 hodin na Výstavišti Flora koná chovatelská burza Aquatera Olomouc. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky.

Pokud máte doma velmi malé děti, tak vás jistě potěší, že v neděli s nimi můžete navštívit divadelní představení v Muzeu umění. Loutkové představení pražského studia Damúza s názvem Moment! je určené dětem od 10 měsíců do 5 let a vidět je můžete ve 14 a v 16 hodin.

Moravské divadlo odpoledne v 16 hodin uvede baletní představení Obraz Doriana Graye. Inscenaci, inspirovanou slavným románem Oscara Wildea připravil kanadský choreograf a režisér Paul Chalmer.

Na své si během neděle přijdou i sportovní fanoušci. Nejprve se od 14 hodin utkají olomoucké florbalistky v Čajkaréně s Crazy girls FBC Liberec, následně od 17 hodin čeká olomoucké hokejisty domácí duel s Mladou Boleslaví.

Přejeme hezký víkend!