Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: hry na detektivy, koncerty, divadla, bruslení i pohádky

Tipy na víkend

20.1.2023

Lenka Šťastná

Pátek je tady a s ním i další lednový víkend! Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Pátek

18:00 / Olomouc - Litvínov / zimní stadion
18:30 / Lea Vítková zve na…Zpěvem přes hranice / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Maturitní ples SZŠ E. Pöttinga / Výstaviště Flora
19:00 / Přelet nad kukaččím hnízdem / Moravské divadlo
20:00 / Will Johns (UK) / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

O tomto víkendu si na své přijdou hokejoví fanoušci, jelikož nás čekají hned dva domácí zápasy. Poprvé vyjedou Kohouti na led už v pátek v 18 hodin, kdy je bude čekat duel s Litvínovem. Tak je přijďte podpořit na stadion. ;)

 V 18:30 zve do Arcidiecézního muzea Lea Vítková na koncert s názvem Zpěvem přes hranice. Spolu s ní vystoupí Olha Nesvat, Nina Krížová, Vanesa Šútá a Eliška Minářová.

V pátek večer můžete zajít také do divadla. To Moravské uvede v 19 hodin Přelet nad kukaččím hnízdem. Přijďte se podívat, jak se činohře Moravského divadla podařilo zpracovat příběh amerického spisovatele Kena Keseyho, který většina z nás zná z filmového zpracování Miloše Formana...

A ni o hudební zážitek v pátek večer nepřijdete. V Bounty Rock Cafe vystoupí od 20 hodin brightonský bluesový zpěvák, kytarista a skladatel Will Johns.

Sobota

09:00 / Tematicky tvořivé dopoledne pro děti Rytíři a hrady / Art Rubikon
10:00 / O princezně fotbalistce první / Divadlo Tramtarie
13:00 / Velký kriminalistický workshop / Galerie Šantovka
15:00 / Téčko: Doručovací služba čarodějky Kiki / Telegraph
19:00 / Dealeři / Divadlo Tramtarie
19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / Generál párty / Jazz Tibet Club

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu chystá Art Rubikon v Dobnerově ulici tematicky tvořivé dopoledne pro děti. Mezi 9 a 12. hodinou čeká na děti výroba vlastního hradu a ještě něco navíc. ;)

Zajít můžete i s dětmi také do divadla. Tramtarie uvede v 10 hodin svou nejnovější pohádku O princezně fotbalistce první, která je určena pro všechny kluky a holky, co mají rádi sport a pohyb. Dostat se do formy ještě nikdy nikomu neublížilo. Ba naopak!

V Galerii Šantovka probíhá už od úterý interaktivní výstava s názvem Kriminálka, která vznikla v produkci libereckého science centra iQLANDIA. Návštěvníci se tak mohou zapojit do pátrání po pachateli a od 13 hodin je navíc na programu speciální kriminalistický workshop. Více o výstavě zde →

V sobotu večer si můžete trošku zasportovat. Na zimním stadionu bude od 19 hodin probíhat bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle si vemte vlastí. Ty se na zimním stadionu nepůjčují.

Ve stejný čas uvede Divadlo Tramtarie absurdní komedii Dealeři. Co všechno můžeme vůbec prodávat, kupovat a po čem toužit? Tak na tohle by měla odpovědět směsice příběhů plná nečekaných zvratů a nekorektního humoru. Ovšem zbývají jen poslední volné vstupenky, takže pokud je na sobotní večer už neseženete, tak si můžete zavčas koupit vstupenky na únorové představení.

Od 20 hodin se pak v Jazz Tibet Clubu uskuteční Generál párty - večer na podporu generála Petra Pavla. Na akci vystoupí Xindl X, Voxel, Sugar and Spice Holding Company, Jiří David, Břetislav Rychlík, Václav Marhoul, ing. Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje a mnoho dalších. Vstup je zdarma.

Neděle

08:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:30 / Divadlo, čti! - Avlež Kífla / Moravské divadlo
10:00 / Bublinové hrátky s klaunem Bublínem / Divadlo na Šantovce
10:00 / Šikmý úhel: Déšť (1929) a Zem spieva (1933) / Muzeum umění
16:00 / Cornevillské zvonky / Moravské divadlo
17:00 / Olomouc - Plzeň / zimní stadion
19:00 / Jaroslav Dušek a Ondřej Smeykal - Mluvka a Trouba / Centrum pohybu
19:00 / Třináct u stolu / kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli ráno můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:00 probíhat bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují.

Nedělní dopoledne pak bude patřit převážně dětem. Už v 9:30 pokračuje ve foyer Moravského divadla cyklus Divadlo, čti! Tentokrát s knihou Avlež Kífla. Kromě předčítání je pro děti připravená i dílnička.

V 10 hodin můžete i s dětmi zajít také do Divadla na Šantovce, které chystá Bublinové hrátky s klaunem Bublínem. Těšte se na několik bublinových triků (bublinová krychle, bublinová sopka, hořící bubliny, vodopády…) a chybět nebude ani bublinová dílnička.

Moravské divadlo zve už v 16 hodin na klasickou francouzskou operetu Cornevillské zvonky. Čeká vás příběh o šlechtici, který se vrací z exilu na rodný zámek, o svérázných vesničanech a také o strašidlu.

Jen o hodinu později vyjedou na let hokejisté HC Olomouc, které čeká druhé víkendové domácí utkání. Tentokrát změří síly s Plzní.

Centrum pohybu pak od 19 hodin chystá plynoucí, improvizovaný večer Jaroslava Duška za hudebního doprovodu na archaický gong a australské didgeridoo v příjemném komorním prostředí útulného sálu.

V kině Metropol se pak ve stejný čas můžete těšit na divadelní komedii Třináct u stolu se Simonou Stašovou a Miroslavem Etzlerem v hlavních rolích.

Přejeme hezký víkend!