Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: balonová fiesta, Řeka má duši, LétoFest, oslavy Hanáckého pivovaru i letní Flora

Tipy a názory

17.8.2018

Autor: Lenka Šimková

Před námi je další srpnový víkend. Ještě nemáte na dny volna plány? Třeba se inspirujete našimi tipy. V Olomouci a okolí se toho opět koná hodně a na své si přijde opravdu každý. Podívejte se..

Foto: Jan Procházka

Už tento víkend se v Olomouci a na Bouzově uskuteční další ročník oblíbené balonové fiesty a opět se návštěvníci mají na co těšit. Dnes v 18:30 proběhne hromadný start balónů v Olomouci na letišti. Více o akci a program naleznete zde.

Pátek

Balony nad Bouzovem a Olomoucí

09:00 / FLORA Olomouc - letní etapa / Výstaviště Flora
16:00 / LétoFest Olomouc 2018 / u Galerie Šantovka
17:00 / Noc s Pánem Prstenů / Kino Metropol
18:30 / Festival Řeka má duši 2018 / Smetanovy sady
19:00 / Večerní prohlídka a retrovečer / Výstaviště Flora

Od pátku do neděle si můžete vychutnat oblíbenou expozici letní etapy Flory Olomouc. Mezinárodní květinová výstava a zahradnický veletrh odstartovala vůbec poprvé před šedesáti lety, a to právě letní etapou. Prostory pavilonu A se proměnily v šest desítek Rozkvetlých let, které byly pro Floru zásadní. Mimo hlavní expozice vás čekají také letní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb a nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Už dnes v 19:00 se můžete těšit na večerní komentovanou prohlídku pavilonu A a retrovečer s hudebním doprovodem dua Emil Viklický (klavír) a Josef Fečo (kontrabas). 

Od 16:00 startuje u Šantovky LétoFest a těšit se můžete na kapely No NameBSP, ChinaskiMig21. Informace o vstupném naleznete zde. To ve Smetanových sadech u jezírka vás od 18:30 čeká úplně jiný zážitek. Odehraje se zde třetí ročník festivalu Řeka má duši. Těšit se můžete na hudební koncerty a následné scénicko divadelní představení Alenky v říši divů, po kterém bude pokračovat hudební show. Celý festival je unikátní v tom, že se odehrává přímo na vodní hladině a na místě zaplatíte 150 korun. No a pokud patříte mezi fanoušky J. R. R. Tolkiena, tak si nenechte ujít Noc s Pánem prstenů, která začíná v 17:00 v kině Metropol. Celou trilogii shlédnete v originálním znění s titulky a během přestávek se budete moct účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu.

Sobota

Balony nad Bouzovem a Olomoucí

09:00 / FLORA Olomouc - letní etapa / Výstaviště Flora
09:00 / Vyjížďky v rámci výstavy Letní Flora / Muzeum ČD
09:00 / Hasičské slavnosti / Velká Bystřice
09:10 / Hodokvas rytíře kobylky / Hrad Sovinec
10:00 / Slavnosti Hanáckého pivovaru / Hanácký pivovar
10:00 / Fler & Vintage Market Olomouc / Letní kino - Klid v ruchu
10:00 / Den bez palmového oleje / ZOO Olomouc
13:00 / LétoFest Olomouc 2018 / u Galerie Šantovka
18:00 / Nejen o kamnech s Honzou Křivonožkou / Letní kino - Klid v ruchu

V sobotu i v neděli vás čeká zábavný program na hradě Sovinec. Hodokvas rytíře kobylky nabídne historicko – řemeslný jarmark, pohádky, šermířská představení a oblíbené prohlídky hradu s průvodcem. V sobotu vás navíc čeká večerní program zakončený velkolepou ohňovou show! Pokud máte rádi pivo a budete zůstávat v Olomouci, tak si určitě zajděte do Hanáckého pivovaru. Ten chystá slavnosti, kterými chce oslavit své roční fungování. Nachystán bude program pro děti, cimbálová muzika, prohlídky pivovaru a spousta skvělého piva. Vstup na oslavy je zdarma. V areálu Letního kina vás po celý den čeká Fler & Vintage market, který nabídne nepřeberné množství vintage a retro kousků, autorskou tvorbu, umění, spoustu dobrot, skvělou kávu a bohatý program pro děti. A druhým dnem pokračuje i Létofest, od 13:00 zahrají Anna K., Iné Kafe, Xindl X, Marek Ztracený, Wanastowi Vjecy a Kabát.

Neděle

Balony nad Bouzovem a Olomoucí

09:00 / FLORA Olomouc - letní etapa / Výstaviště Flora
09:10 / Hodokvas rytíře kobylky / Hrad Sovinec

V neděli vás čeká poslední den, kdy můžete vyrazit na Floru. Zajet si můžete i na hrad Sovinec, kde probíhá celodenní program plný pohádek i šermířských příběhů. Nebo můžete vyrazit někam k vodě a užít si chvíle klidu.

Přejeme krásný víkend!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková