Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Vinaři na Šantovce, David Koller, večerní pohoda u Trojice, Cirkuskus i Noc s Harry Potterem

Tipy a názory

9.7.2021

Lenka Šimková

Zkrácený pracovní týden je u konce a před námi je víkendové volno. Pokud nemáte v plánu vyrážet na chalupu, na dovolenou nebo třeba jen na nějaký výšlap na hory, nezoufejte, i v Olomouci a okolí se toho bude dít hodně. Podívejte se, kde si můžete víkend zpříjemnit...

Pátek

10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
13:00 / Czech Open 2021 / stadion TJ Lokomotiva
14:00 / Vinaři na Šantovce / FunPark Šantovka
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short / ZRUŠENO
15:00 / Urban Vibes: DJ Nic Robertson / Telegraph
17:00 a 20:00 / Degustační večeře s vínem a Romanem Paulusem / Bistro HELEN
18:00 / Noc s Harrym Potterem 1 / kino Metropol
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:30 / Zahajovací galakoncert: Il Boemo ve světle svých současníků / Dům u parku

Pátek - Sobota - Neděle

Milovníci vína by si neměli nechat ujít dvoudenní festival Vinaři na Šantovce...

Foto: Depositphotos.com

V pátek se od dopoledních 10 hodin můžete těšit na venkovní Šantovské trhy, na kterých své produkty nabídnou především regionální producenti farmářských i řemeslných výrobků. Až do 18 hodin si tak zde můžete nakoupit ovoce i zeleninu, uzeniny, sýry, rybízové víno a spoustu dalšího.

Ve FunParku Galerie Šantovka se pak dnes i v sobotu můžete těšit na festival Vinaři na Šantovce. Návštěvníkům se představí špičková moravská vinařství, která dovezou to nejlepší ze své produkce. Připravena budou také zahraniční vína a zkrátka nepřijdou ani ti, kteří před vínem dají přednost pivu. Pro zájemce je také připravena speciální degustační večeře s Romanem Paulusem. Vstup na festival je zdarma, po celou dobu bude ve FunParku hrát cimbálová muzika a více podrobností se dočtete tady →

Od 15 hodin chystá Telegraph svůj pravidelný letní open-air podvečer Urban Vibes, na kterém se tentokrát představí DJ Nic Robertson.

Živo bude také na Horním náměstí, kde v 19 hodin opět po roce odstartuje série letních večerů s názvem Pohoda u Trojice. Pátek bude patřit folku a písničkářům - nejprve se představí Duo Habet, ve 20:30 na ně naváže František Nedvěd & Tie Break.

Dnešním dnem začínají také Olomoucké barokní slavnosti. Již IX. ročník festivalu odstartuje galakoncertem, který se kvůli nepříznivé předpovědi počasí odehraje v Domu u parku. Těšit se můžete na operní árie v podání Lenky Máčikové a další instrumentální skladby z baroka a klasicismu.

Celou páteční noc pak můžete prožít ve společnosti oblíbeného kouzelníka Harryho Pottera. Ten bude od 18 hodin v kině Metropol hledat Kámen mudrců, objeví tajemnou komnatu, zachrání svého neprávem uvězněného kmotra Siriuse Blacka a utká se s dalšími kouzelníky v soutěži o Ohnivý pohár. Celý filmový maraton bude trvat 631 minut plus přestávky. Druhou část oblíbené kouzelnické série si užijete za týden. 

Sobota

09:00 / Czech Open 2021 / stadion TJ Lokomotiva
10:00 / Vinaři na Šantovce / FunPark Šantovka
13:00 / Rozbrnkejme Chudobín / Chudobín
15:00 / Letní tvořivé dílničky / Olomouc CITY
17:00 / Podvečerní kostýmované prohlídky s hudbou / Hrad Šternberk
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:00 / David Koller / FunPark Šantovka
21:00 / Letní kino: Matrix / Telegraph
22:00 / Groteska a živý orchestr / Letní kino 

Pátek - Sobota - Neděle

Někdejší král olomouckého Majálesu, David Koller, vystoupí v sobotu ve 20:00 ve FunParku

Foto: Jan Procházka

Také v sobotu budou pokračovat Vinaři na Šantovce, takže pokud patříte k milovníkům vína, tak byste se zde určitě měli alespoň na chvilku zastavit. ;)

Pokud v sobotu plánujete nějaký výlet, tak si můžete i s dětmi zajet třeba na hrad Šternberk, kde budou probíhat speciální podvečerní kostýmované prohlídky s hudbou. Prohlídky budou probíhat od 17 do 20 hodin každou hodinu a hradem budou provázet průvodci oblečeni v historických kostýmech a jejich výklad bude zaměřen na historickou módu, stolování a život na hradech a zámcích v minulosti. Součástí každé prohlídky bude také hudební vystoupení v hradní kapli.

Také v sobotu bude na olomouckém Horním náměstí pokračovat multižánrový hudební festival Pohoda u Trojice a i tento den bude patřit folku a písničkářům. Nejprve se v 19:00 představí Zdeněk Hamřík, na kterého ve 20:30 naváže Věra Martinová & kapela Meritum.

A o pořádný hudební zážitek nepřijdete ani ve FunParku, kde na závěr festivalu Vinaři na Šantovce vystoupí zpěvák David Koller, legendární frontman kapely Lucie. Vstupenky na koncert rychle mizí, koupit je můžete tady →

Živo bude také v areálu Letního kina, kde v sobotu odstartuje CIRKUSKUS - mimořádný devítidenní program, který chystá Divadlo na cucky. Pro diváky je připraveno pět novocirkusových večerních představení a dvě filmové projekce, chybět nebudou ani DJ sety a workshopy. A hned na úvod festivalu vás čeká právě Groteska a živý orchestr. Strhující komedii prošpikovanou skrz naskrz ozvláštňujícími nápady doprovodí živě produkovaná orchestrální hudba Moravské filharmonie. Vstupenky za 100 korun koupíte tady →

Neděle

15:00 / Chlupáčci / kino Metropol
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
19:00 / IMPRA: Tajemství mužského přechodu / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

U altánku ve Smetanových sadech se v neděli můžete těšit na další promenádní koncert

Foto: Jan Procházka

V neděli můžete po obědě vyrazit s dětmi třeba na pohádku do kina Metropol. To má v 15 hodin na programu animovaný snímek Chlupáčci. "Roztomilé chlupáčky Edu a Pupí čeká největší dobrodružství jejich života. Musí se pokusit najít cestu zpět v čase, ale hlavně zkusit zachránit svůj druh před zánikem…," láká anotace.

Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje kapela Brass ToOLS. 

Na nedělní večer má pak Telegraph na programu divadelní improvizaci IMPRA: Tajemství mužského přechodu. Žánrově nespoutaná improvizace se odehraje ve venkovním atriu a pořadatelé upozorňují, že představení není pouze pro muže. Naopak existuje šance, že může při účasti mužů i žen přispět k jejich vzájemnému porozumění. Nebo taky ne. ;)

Přejeme hezký víkend!