Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Tvarůžkový festival, jarní Flora, AFO, Herci na ležáka, Ekologické dny i Giganti doby ledové

Tipy a názory

26.4.2019

Lenka Šimková

Tak už tady máme další víkend a koná se toho opravdu hodně. Náměstí provoní tvarůžky, pokračuje Jarní Flora, AFO, Ekologické dny Olomouc, čekají nás divadelní představení i koncerty, ale proběhne také předsletová konference čarodějnic i první pálení na Poděbradech.

Pátek

09:00 / Jarní Flora / Výstaviště Flora
09:00 / AFO Junior / Olomouc
11:00 / Academia Film Olomouc 2019 / Olomouc
15:00 / Specialized Grand Prix / Centrum Semafor
15:30 / Odpoledne v kouzelné zahradě / DDM Olomouc
16:30 / Besedy EDO 2019 / Divadlo hudby
19:00 / Herci na ležáka / Divadlo na Šantovce
20:00 / The Primitives Group / Bounty Rock Cafe
20:00 / Tři bloncky / Nabalkoně
20:00 / Tančírna na hudbu ABBA / Centrum pohybu

Ve čtvrtek začala jarní etapa Flory Olomouc, kterou můžete navštívit až do neděle. Hlavní květinová expozice v pavilonu A nese název Strom života a zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. Kromě hlavní expozice vás čeká také veletrh zahradní mechanizace Hortifarm, zahradnické trhy a bohatý doprovodný program. Třeba už dnes od 20:00 proběhne oblíbená večerní prohlídka ústřední expozice. Fotoreportáž z výstavy najdete tady. A pokračuje také festival Academia Film Olomouc, který nabízí celou řadu zajímavých projekcí, ale také přednášky, koncerty a workshopy. Podrobné informace o festivalu, možnostech akreditace a kompletní program všech dnů, včetně programové sekce AFO Junior pro nejmenší, naleznete zde.

V pátek v 15:00 můžete vyrazit na Specialized Grand Prix do Centra Semafor, kde proběhnou tři známé a populární akce - soutěž rodinných týmů, závod jednotlivců na koloběžkách a závod jednotlivců na šlapacích autech. Od 16:30 pak můžete navštívit některou z přednášek v rámci Ekologických dnů, které budou probíhat v Divadle hudby. Od dnešního dne můžete ve Vlastivědném muzeu navštívit výstavu Giganti doby ledové. V plné kráse a životní velikosti se vám představí patnáct vyhynulých tvorů z doby ledové z různých koutů světa, jejichž modely byly vytvořeny v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky. Pokud se chcete skvěle pobavit, tak zajděte na show Herci na ležáka do Divadla na Šantovce. Od 19:00 tady už tradičně spojí své umělecké síly vaši oblíbení herci z Divadla Tramtarie i Moravského divadla a představí se ve stand-up výstupech. Vstupné je 300 korun a lístky seženete tady. Jestli ale preferujete hudební večer, tak od 20:00 můžete zajít na koncert The Primitives Group do Bounty Rock Cafe, ve stejný čas se v kabaretní scéně Nabalkoně představí Tři bloncky (Radka Dušková, Barbora Genser a Natálie Wollerová) a Centrum pohybu chystá rovněž od 20:00 Tančírnu se známými písněmi skupiny ABBA.

Sobota

09:00 / Jarní Flora / Výstaviště Flora
09:00 / Olomoucký tvarůžkový festival / Horní a Dolní náměstí
09:00 / Zlatá pálka / DDM Olomouc
09:00 / AFO Junior / Olomouc
10:00 / Academia Film Olomouc 2019 / Olomouc
10:00 / Besedy EDO 2019 / Divadlo hudby
10:00 / Pálení čarodějnic / Poděbrady
11:00 / Předsletová konference čarodějnic / Zoo Olomouc
16:00 / 1.HFK Olomouc - 1.FC Viktoria Přerov / stadion 1. HFK
18:00 / Emma Smetana a Emma Drobná / Sklub
19:00 / Výročí / Divadlo na Šantovce
20:00 / Česká metalová noc II.- The Unbroken Will / Bounty Rock Cafe

V sobotu a v neděli provoní olomoucké Horní i Dolní náměstí syrečky. Po oba dny se bude konat již čtvrtý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu, který je spojený s ochutnávkou vybraných specialit a regionálních piv. Těšit se můžete i na jarmark s řemeslnými produkty, kuchařskou show a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Chybět nebude ani cimbálová muzika a koncert Báry Basikové. Více se o akci se dočtete zde. Jelikož se blíží pálení čarodějnic, tak by malým čarodějkám a čarodějům neměla uniknout předsletová konference čarodějnic v Zoo Olomouc. Zdokonalíte se v čarodějnictví, naučíte se rozpoznávat důležité byliny, míchat lektvary i létat na koštěti. To na Poděbradech bude po celý den probíhat už samotné pálení čarodějnic. Pro děti budou připraveny kreativní dílničky, skákací hrad, malování na obličej a spousta dalšího.a nebude chybět ani oblíbené grilování makrel. Olomoucký Sklub chystá na dnešní večer opravdu skvělou podívanou. Od 18:00 otevře klub své brány a od 20:00 si zde můžete vychutnat společný koncert Emmy Smetany a Emmy Drobné. Vstupenky za 340 korun ještě zbývají a koupíte je tady.

Neděle

09:00 / Jarní Flora / Výstaviště Flora
09:00 / Olomoucký tvarůžkový festival / Horní a Dolní náměstí
09:00 / AFO Junior / Olomouc
10:00 / Besedy EDO 2019 / Divadlo hudby
10:30 / Academia Film Olomouc 2019 / Olomouc
14:00 / Šantíkovy neděle / Galerie Šantovka
14:30 / Balet Gala / Moravské divadlo
16:00 / Křemílek a Vochomůrka / Divadlo na Šantovce
20:00 / Český ráj / Divadlo na Šantovce

V neděli máte poslední možnost navštívit jarní Floru, Tvarůžkový festival, nebo některou z projekcí v rámci festivalu Academia Film Olomouc. Od 10:00 pokračují také besedy v rámci Ekologických dnů v Divadle hudby. Program pokračuje i po víkendu a vyvrcholí prvomájovým Ekojarmarkem na Horním náměstí. A jak už to v neděli bývá, nesmí chybět ani akce pro děti. Od 14:00 můžete navštívit Šantíkovu dílničku v Galerii Šantovka, od 16:00 pak zajděte s dětmi na divadelní pohádku Křemílek a Vochomůrka do Divadla na Šantovce. Vstupenky za 150 korun koupíte tady. Na stejném místě pak od 20:00 uvidíte další představení z cyklu Listování Lukáše Hejlíka. Tentokrát je na programu scénické čtení knihy Český ráj od Jaroslava Rudiše. Vstupenky jsou k dostání tady.

Přejeme hezký víkend!