Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Tarja Turunen, PAF, Majk Spirit i Mistrovství Evropy v capoeiře

Tipy a názory

7.12.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Pracovní týden je u konce a nás čekají zasloužené dny volna. Co se bude o víkendu v Olomouci dít? Předpověď sice moc slibně nevypadá, ale nezoufejte, zábavy si i tak užijete spoustu. Program bude tentokrát opravdu bohatý a na to své se mohou těšit milovníci hudby, divadla, sportu a zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší. Stačí si jen vybrat...

Tarja Turunen Tarja Turunen Foto: Ondřej Hlaváček

Pátek

Vánoční trhy / Horní náměstí

11:00, 16:00 / Vendula Bělochová, Jan Tomšů – Veduty / Divadlo na cucky
16:30 / PAF: Don Hertzfeldt: Svět zítřka I. a Svět zítřka II. / Kino Metropol
17:00 / Adventní večer v Klidu / Letní kino Olomouc
17:30 / PAF: Petr Šprincl: Vienna Calling / Kino Metropol
18:00 / Tak kdo je tu pánem? / Centrum Pohybu
19:00 / Vladislav Kracík: Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
20:00 / NO LIMIT / Bounty Rock Cafe
20:00 / Majk Spirit / Sklub Olomouc / Sklub

Sobota

Vánoční trhy / Horní náměstí

09:00 / Smovey Day / Centrum Pohybu
10:30 / TARJA TURUNEN V ŠANTOVCE / Galerie Šantovka
11:00, 16:00 / Vendula Bělochová, Jan Tomšů – Veduty / Divadlo na cucky
15:00 / Tak kdo je tu pánem? / Centrum Pohybu
17:30 / PAF: Clemens von Wedemeyer: ESIOD 2015 / Kino Metropol
18:00 / Musica Figuralis: Adventní koncert / Mozarteum
18:30 / PAF: Shahryar Nashat: Parade / Kino Metropol
20:00 / PHYSICAL GRAFFITI (NL) - THE ULTIMATE LED ZEPPELIN EXPERIENCE / Bounty Rock Cafe

Neděle

2. adventní neděle (bronzová) / Horní náměstí

10:00 / PAF: Cesta do fantazie / Kino Metropol
11:00, 16:00 / Vendula Bělochová, Jan Tomšů – Veduty / Divadlo na cucky
11:00 / Mistrovství Evropy v capoeiře / BEA campus
14:00 / Malí animátoři / Divadlo na cucky
16:00 / Mikulášská nadílka / Centrum Pohybu
16:00 / Hravá neděle/oblíbené dílničky pro děti a rodiče / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Liberec / Zimní stadion
20:00 / Tarja Turunen / Výstaviště Flora

První lyžovačka

Park Sportu Hrubá Voda už lyžuje! Více informací naleznete tady.

V plném proudu jsou vánoční trhy. Až do 24. prosince se můžete, kromě spousty prodejních stánků, těšit na bohatý kulturní a doprovodný program. A co všechno si na nás pořadatelé připravili tentokrát, zjistíte v našem Vánočním speciálu.  

Šestnáctý ročník Přehlídky filmové animace a současného umění odstartoval ve čtvrtek a diváky láká na minulé i současné obrazové manipulace, premiéry nových projektů klubových světoběžníků Soda Plains a 0comeups, violoncellistu Olivera Coatese nebo průřez dílem vizuální umělkyně Shany Moulton. Kompletní časový harmonogram a přehled promítaných filmů naleznete v našem Kalendáři akcí

Od pátku do neděle si od 11:00 a od 16:00 můžete v Divadle na cucky vychutnat hru Veduty. Performance pro jednoho a půl diváka mapující společnou cestu beze slov a cíle slibuje jedinečný zážitek. Rezervace nutná, místo si můžete zamluvit osobně v akreditačním centru PAF (UC UP Konvikt, Univerzitní 3, III. patro) nebo na pokladně Divadla na cucky.

V Centru Pohybu si v pátek od šesti a v sobotu od tří užijete netradiční kulturní program. Hudebně dramatické studio při Moravském divadle zde uvede původní (skoro)antickou komedii Miloše Řiháka - Tak kdo je tu pánem?

Komedie o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána. Autorská hra Vladislava Kracíka, autora divácky veleúspěšné třicátnické komedie Druhý život Veroniky, představí v hlavní roli tři muži a jeden velký problém: Ženy! Po stopách něžného muže v pátek a sobotu od sedmi večer v divadle Tramtarie. Vstupné je 250 korun.

V pátek se můžete těšit na pohodové předvánoční setkání v areálu Letního kina Olomouc u tří koncertů s punčem v ruce a s vůní perníčků. Adventní večer v Klidu začíná v pět hodin a vstup na něj je zdarma. Kapela No Limit funguje od podzimu 2014 a zaměřuje se na známé rockové a bluesové skladby. Název No Limit naznačuje, že kapela se nechce žánrově omezovat, ale svými aranžérskými nápady dosáhnout vlastního charakteristického zvuku. Vychutnejte si je v pátek večer v Bounty Rock Cafe. Vstup je 100 korun. Zavítat můžete i do Sklubu, kde se chystá koncert oblíbeného slovenského rappera Majka Spirita. Lístky koupíte od 455 korun. 

Sobotní den můžete začít v Centru Pohybu, kde se chystá Smovey workshop. Přijďte si vyzkoušet vibrační novinku, která je terapie, cvičení, walking a aquafitness v jednom. S sebou si nezapomeňte vzít oblečení do tělocvičny, na trénink v přírodě a plavky do bazénu. Cena workshopu je 550 korun. Láká-li vás kultura, vyrazte do Mozartea. Předvánoční čas vám tady ozvláštní koncert barokní hudby v autentické interpretaci na dobové nástroje pod vedením uměleckého šéfa souboru Marka Čermáka. Musica Figuralis: Adventní koncert od šesti hodin a vstupné je 120 korun.  Skupina PHYSICAL GRAFFITI již více než dvacet let působí jako pocta jedné z nejslavnějších světových rockových kapel Led Zeppelin. Sídlí v Holandsku a za posledních deset let si vydobyla solidní pověst na holandské a německé klubové scéně. Na vlastní kůži si ji můžete užít v sobotu od osmi večer v Bounty Rock Cafe. Vlezné je 399 korun. 

V neděli můžete zavítat na sedmý ročník otevřeného Mistrovství Evropy v capoeiře. Velké finále bude rozděleno na dva bloky, které budou prokládány ukázkami a doprovodným programem. Vstupné je zdarma a více informací o tomto unikátním bojovém umění se dočtete v naší reportáži. I ti nejmenší si neděli užijí podle svého gusta. Ve dvě hodiny začíná v Divadle na cucky oblíbený workshop Malí animátoři, který bude tentokrát zaměřen na stop motion animaci. Kurzovné je 70 korun. V Centru Pohybu se chystá Mikulášská nadílka, slibující spoustu zábavy pro děti i dospělé. Cena Mikulášského balíčku je 100 korun a rezervace místa provádějte předem na e-mailu centrumpohybuol@gmail.com nebo na tel.: 774 004 641. Odpoledne plné hravých dílniček pro děti a jejich rodiče se chystá v Divadle na Šantovce. Čeká vás to nejlepší z divadelních dílniček, těšit se můžete na kouzlení, žonglování a spoustu muziky. Začíná se ve čtyři hodiny a vstup je 70 korun. Rocková, operní a hlavně úchvatná zpěvačka TARJA TURUNEN nám zpříjemní předvánoční čas svým jedinečným vystoupením. Pro své fanoušky, kterých v České republice nemá vůbec málo, si Tarja připravila vánoční set se speciálním doprovodem v podobě jedné z nejstarších filharmonií u nás – Moravské filharmonie Olomouc. Koncert je beznadějně vyprodán, pokud jste nesehnali lístek, a přesto chcete Tarju vidět, navštivte sobotní autogramiádu v Šantovce, která proběhne od půl jedenácté do půl druhé. 

Krásný víkend! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová