Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Svatba nanečisto, tatarákové hody, zimní sporty, koncerty i divadla

Tipy na víkend

12.1.2024

Lenka Šťastná

Ač se to nezdá, tak jsme téměř v polovině ledna. A před námi je další víkend! Pokud stále váháte, jak s nadcházejícími dny volna naložit, přinášíme vám pravidelný přehled chystaných akcí v Olomouci a okolí, který vám rozhodování usnadní. ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

10:00 / Kluziště a vyhlídkové kolo / Tržnice
17:00 / Čaj o páté aneb setkání umění / Art Rubikon
19:00 / Šarmantní klasika / Reduta
20:00 / Scorpions Revival / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Zbývá několik posledních dnů, kdy si můžete ještě připomenout atmosféru vánočních trhů. Už jen do pondělí 15. ledna bude na Tržnici v provozu kluziště, vyhlídkové kolo a najdete zde i několik stánků s punčem. Ve všední dny je na kluzišti dopolední čas vyhrazen pro školy, širší veřejnost si zde může zabruslit od 13 do 20 hodin. O víkendech je otevřeno už od 10 hodin a na místě funguje i půjčovna bruslí. Vstup na ledovou plochu je zdarma a přesný harmonogram bruslení naleznete zde →

Odpoledne si v Art Rubikonu můžete vychutnat Čaj o páté. Od 17 hodin se zde zaposloucháte do krásných i hravých novoročních tónů v podání žáků ZUŠ Žerotín Olomouc z klavírní třídy Hany Švajdové a jejích hostů.

A v hudebním duchu se ponese i celý páteční večer. Od 19 hodin vás v Redutě čeká Šarmantní klasika - koncert spadající do koncertní řady D - Symfonický cyklus dramaturgyně. Richard Strauss, Jacques Ibert, Darius Milhaud a Manuel de Falla. To vše v podání Zofie Neugebauer a její flétny.

O něco jiný hudební zážitek nabídne o hodinu později Bounty Rock Cafe, kde tentokrát vystoupí kapela Scorpions Revival.

Sobota

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Tematicky tvořivé sobotní dopoledne pro děti / Art Rubikon
10:00 / O princezně fotbalistce první / Divadlo Tramtarie
10:00 / Kluziště a vyhlídkové kolo / Tržnice
10:00 / Svatba nanečisto / Galerie Šantovka
11:00 / Tatarákové hody / olomoucké Poděbrady
15:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
16:00 / Obraz Doriana Graye / Moravské divadlo
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
20:00 / The Plastic People of the Universe / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si v sobotu ráno přivstaňte a v 8:15 už se můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi až odpoledne v 15:30.

Art Rubikon v Dobnerově ulici chystá od 9 hodin tematicky tvořivé dopoledne pro děti, tentokrát na téma zimní polární krajina. Děti si zde vyrobí zvířátka, která se vyskytují na Severním či Jižním pólu a zima jim nevadí.

Zajít můžete i s dětmi také do divadla. Tramtarie uvede v 10 hodin pohádku O princezně fotbalistce první, která je určena pro všechny kluky a holky, co mají rádi sport a pohyb. Dostat se do formy ještě nikdy nikomu neublížilo. Ba naopak!

Pro všechny, kdo v letošním roce chystají svatbu (a nejen pro ně), bude od 10 hodin v Šantovce připravený již devátý ročník největšího svatebního veletrhu v Olomouckém a Zlínském kraji s názvem Svatba nanečisto. Čeká vás bohatý doprovodný program, módní přehlídky svatebních a společenských šatů, rozhovory, vystoupení, semináře, soutěž o svatbu zdarma a spousta nejen svatební inspirace. Doprovodný program na podiu bude po celý den, předpokládané ukončení akce je v 18 hodin. Vstup je zdarma.

Všechny milovníky tataráků zajisté potěší, že o víkendu chystají na Poděbradech Tatarákové hody. V sobotu i v neděli se můžete těšit hned na sedm druhů této pochoutky. Pro milovníky klasiky bude připravený český hovězí tatarák, chybět nebude ani italský, belgický, telecí a lososový. Kdo neholduje masu, tak může vyzkoušet tvarůžkový či vegetariánský tatarák.

Moravské divadlo odpoledne v 16 hodin uvede baletní představení Obraz Doriana Graye. Inscenaci, inspirovanou slavným románem Oscara Wildea připravil kanadský choreograf a režisér Paul Chalmer.

Také sobotní večer můžete zakončit v Bounty Rock Cafe. Od 20 hodin zde proběhne koncert kapely The Plastic People of the Universe.

Neděle

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Kluziště a vyhlídkové kolo / Tržnice
10:00 a 14:00 / Malá čarodějnice / Moravské divadlo
11:00 / Tatarákové hody / olomoucké Poděbrady
15:00 / Pianothéka / Galerie Šantovka
17:00 / Olomouc - Hradec Králové / zimní stadion
19:00 / Kabaret Nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Dokud nás milenky nerozdělí / kino Metropol
19:00 / Talk show Davida Hrbka s Dagmar Peckovou / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli ráno můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:15 bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 50 korun a brusle se nepůjčují.

S dětmi můžete zajít na nedělní pohádku do Moravského divadla. To uvede příběh o dospívání malé kouzelnické holky v čarodějnickou slečnu. Pohádku Malá čarodějnice můžete v divadle vidět dopoledne v 10 hodin nebo odpoledne ve 14 hodin.

Od 15 hodin se můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma. 

Také fanoušci olomouckých hokejistů si o tomto víkendu přijdou na své. V neděli od 17 hodin totiž v plecharéně změří síly Mora s Hradcem Králové.

Závěr víkendu pak můžete strávit v dobré společnosti. V Moravském divadle se totiž chystá další díl pravidelné Talk show Davida Hrbka. Lednovým hostem bude operní pěvkyně Dagmar Pecková. Zajímá vás, jak odpoví na otázky o přístupu ke zpívání, o odvaze a o rebelství? Tak se přijďte podívat do divadla! Začátek je v 19 hodin.

Přejeme hezký víkend!