Tipy na víkend: Rock pro zahradu, Noc s Harrym Potterem, Litovelský Otvírák i divadlo pod širým nebem - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Rock pro zahradu, Noc s Harrym Potterem, Litovelský Otvírák i divadlo pod širým nebem

Tipy a názory

11.8.2023

Lenka Šťastná

Další prázdninový týden je za námi a čekají nás dva volné dny. Vypadá to, že počasí se konečně umoudřilo a zase se k nám začnou vracet letní teploty. Pokud necháváte plány na víkend na poslední chvíli, tak pro vás máme hned několik tipů na zajímavé akce, které se v Olomouci a okolí konají. Podívejte se a nechte se inspirovat! ;-)

Pátek

16:30 / Rock pro zahradu / Korunní pevnůstka
17:00 / Rooftop Fun: BassElementz crew / Telegraph
18:00 / Noc s Harrym Potterem 1 / kino Metropol
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:00 / Pražský Výběr Tribute / olomoucké Poděbrady
19:00 / Prohlídky s operetou / hrad Šternberk
19:00 / Hope Astronaut & Chrisis / Olodvorek

Pátek - Sobota - Neděle

Už v pátek od 16:30 se na Korunní pevnůstce můžete těšit na Rock pro zahradu. Jde o společný koncert čtyř olomouckých kapel, které se rozhodly podpořit projekt Otevřeme zahradu v hospici na Svatém Kopečku. Bez požadavku na honorář tak vystoupí skupiny Hazydecay, Calibos, Perseus a Jump. Výtěžek ze vstupného, které je 200 korun, poputuje přímo konto projektu Otevřeme zahradu

Celou páteční noc pak můžete prožít ve společnosti oblíbeného kouzelníka Harryho Pottera. Ten bude hledat Kámen mudrců, objeví tajemnou komnatu, zachrání svého neprávem uvězněného kmotra Siriuse Blacka a utká se s dalšími kouzelníky v soutěži o Ohnivý pohár. Druhou část oblíbené kouzelnické série si užijete za týden. Filmy se budou promítat v originální verzi s českými titulky a během přestávek se budete moct účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu a kavárna připraví, jako každý rok, tematické občerstvení. Začíná se v 18 hodin v kině Metropol a celý maraton potrvá zhruba 631 minut + přestávky.

Živo bude také na Horním náměstí, kde se opět od 19 hodin můžete těšit na Pohodu u Trojice. Nejprve se v 19 hodin představí Event Jazz a ve 20:30 na ně naváže Stinga - The Sting Tribute Band. Nechybí ani pravidelný páteční letní koncert na olomouckých Poděbradech. Tentokrát zde od 19 hodin vystoupí kapela Pražský Výběr Tribute. Na Olodvorku vám rovněž od 19 hodin zahraje americký kytarista Chris Coleman spolu se švédským kytaristou a trumpetistou Christofferem Strandhem. Jako host zazpívá Lucie Krpalová.

V pátek večer si také můžete udělat výlet na hrad Šternberk, kde vás budou čekat netradiční večerní prohlídky, na které se váže druhá část programu, kterou bude promítání filmové operety Klíč. Ta se natáčela i v prostorách hradu Šternberk, které si návštěvníci před promítáním prohlédnou.

Sobota

09:00 / Mezinárodní setkání "Bobin" / ČD muzeum a nádraží
10:00 / Terezka a kouzelné autíčko / parkán Konviktu
10:00 / Hanácká neckyáda 2023 / Horka nad Moravou
12:00 / Litovelský Otvírák / pivovar Litovel
15:00 / Bublinková párty / OpenWine Garden
16:00 / Vinné léto s cimbálem / KD na Letním
17:00 / Grilpárty s hudbou na terase / Bounty Rock Cafe
18:30 / Underground Comedy v atriu / Telegraph
19:00 / Comedy & Beat / Olodvorek
20:30 / Bobule / KD na Letním

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si na své přijdou všichni milovníci železniční historie. Od 9 hodin se bude v olomouckém depozitáři ČD Muzea konat sraz nejstarších elektrických lokomotiv tzv. legendárních "Bobin". Akce připomene 70. výročí od vyrobení první z nich a 65. výročí od vyrobení poslední, tedy sté Bobiny pro tehdejší ČSD. Připraven bude také pestrý doprovodný program včetně jízd zvláštních vlaků. Podrobnosti se dočtete tady →

Na parkánu Konviktu pokračuje divadelní open-air festival Olomoucké nejen shakespearovské léto, který už na dopoledních 10 hodin zve na zábavný program všechny děti a jejich rodiče. Čeká je zde pohádka Terezka a kouzelné autíčko, po které bude následovat výtvarná dílnička, kde si děti vyrobí památku na pohádku, mohou se vyfotit s herci v oblíbeném fotokoutku a nebudou chybět ani další soutěže.

Ve stejný čas odstartuje v Horce nad Moravou další Hanácká neckyáda. Čekají vás pohádkové plavby, soutěž o nejoriginálnější plavidlo, závody na traktorových duších, nafukovacích lehátkách i paddleboardech, večerní zábava, bohaté občerstvení a mnoho dalšího. Více informací o akci se dočtete tady →

Živo bude v sobotu také v areálu litovelského pivovaru, kde vás od pravého poledne čeká nabitý program plný hudby a zábavy v rámci tradiční akce Litovelský Otvírák. Těšit se můžete na širokou nabídku jedinečných litovelských piv a letos poprvé vás čeká i škola čepování piva. Na akci vystoupí Michal David, Kristína, Desmod, O5 a Radeček, Stracené Ráj a další. Chybět nebude ani tradiční ohňostroj.

Pokud před pivem dáváte přednost vínu, tak určitě v sobotu odpoledne zajděte do OpenWine Garden, kde se od 15 hodin chystá bublinková party. Dospělí si užijí širokou nabídku šumivých vín z celého světa, proběhne také ukázka sabráže a odvážní se mohou zúčastnit minikurzu sabráže se sommelierkou. Menší si užijí spoustu bublinkových aktivit s animátorkou a soutěž o největší bublinu se sladkou zmrzlinovou odměnou!

Od 17 hodin se pak můžete těšit na Grilpárty s hudbou na terase Bounty Rock Cafe. Šéfkuchař Jirka Podivín pro vás připraví nejrůznější grilované speciality a k poslechu a tanci bude hrát ISBINA. Pravý olomoucký rock'n'roll-rock v podání této kapely vás nenechá v klidu. Tak si to nenechte ujít! ;)

Neděle

09:30 a 12:30 / Speciální dětské prohlídky / hrad Šternberk
10:00 / Eminka a Emoušek / parkán Konviktu
10:00 / Neděle s Harrym Potterem 1 / kino Metropol
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FK Teplice / Andrův stadion
15:00 / Kurz estetického tejpování obličeje / Studio hormonální jógy
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
17:30 / Kurz obličejové jógy pro začátečníky / Studio hormonální jógy
19:30 / No Barriers / Letní kino
20:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / parkán Konviktu

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli si i s dětmi můžete udělat výlet třeba na hrad Šternberk, který láká na dětské prohlídky hradu. Program o životě dětí na hradě v minulosti je určen pro děti v předškolním a mladším školním věku v doprovodu rodičů. Součástí programu jsou i malé rukodělné aktivity a zapůjčení kostýmu pro děti. Prohlídky jsou určeny maximálně pro 15 dětí v doprovodu rodičů, proto doporučujeme rezervaci na plhakova.jana@npu.cz nebo 585 012 935. 

Na parkánu Konviktu se i v tento den můžete těšit na dopolední program pro děti v režii Divadla Tramtarie. Tentokrát s pohádkou Eminka a Emoušek.

A pokud by vás náhodou mrzelo, že páteční noc s Harrym Potterem byla v anglickém originále, tak v neděli můžete strávit den ve společnosti Harryho Pottera, a to s českým dabingem. Doprovodný program zůstane stejný, jako při pátečním promítání a na druhou část kouzelnické série se můžete těšit příští neděli.

Fanouškům olomoucké Sigmy by neměl uniknout další domácí zápas na Andrově stadionu. Tentokrát Sigma od 15 hodin vyzve FK Teplice.

Ve Smetanových sadech se pak od 16 hodin můžete těšit na další ze série letních promenádních koncertů v parku. Tentokrát zde vystoupí Country Aliance.

Víkend můžete zakončit třeba na open-air divadelním představení na parkánu Konviktu, kde vás Divadlo Tramtarie od 20 hodin vezme na dobrodružnou a krutě vtipnou plavbu na vlnách nekonečných diet, nesplněných novoročních předsevzetí, módních trendů i mindráků z hodin tělocviku. To je představení Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen. A jde o jedno z představení, které bývá v divadle beznadějně vyprodané, tak neváhejte. ;)

Přejeme hezký víkend!

Autor článkuLenka Šťastnástastna@olomouc.cz

Lenka Šťastná