Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Řeka má duši, pivovarské slavnosti, Bouzov HRADY, zámecký ples i Moravské divadelní léto

Tipy a názory

23.8.2019

Lenka Šimková

Léto utíká jako voda a před námi je poslední ryze srpnový víkend. Kde si ho můžete užít? Chystá se toho opravdu hodně. Čekají vás divadelní představení pod širým nebem, hudební festival, pivovarské slavnosti, zámecký ples i plavba po řece pohádkovo-hororovou říší Tima Burtona. A na své si přijdou také děti i fanoušci fotbalu. Podívejte se.. ;-)

Pátek

10:00 / Flerjarmark / Dolní náměstí
15:30 / Bouzov HRADY CZ / Bouzov
17:00 / Noc s Pánem Prstenů / kino Metropol
18:00 / SK Sigma Olomouc vs. FK Teplice / Andrův stadion
20:00 / Kupec benátský / Fort Křelov
20:00 / Pohádkové promítání / hrad Šternberk

V pátek a v sobotu bude na Dolním náměstí vždy od 10:00 do 18:00 probíhat Flerjarmark. Během dvou dnů si tak můžete přijít vybrat šperky, hračky, oblečení, háčkované, pletené i šité doplňky, mýdla, svíčky a spoustu dalších originálních kousků. Pokud nechcete vynechat žádný letní festival, tak se vypravte na hrad Bouzov, kde v pátek a sobotu probíhá festival HRADY CZ. Už dnes se můžete těšit třeba na Sto zvířat, Michala Hrůzu, Arakain s Lucií Bílou, Annu K. i Rybičky 48. Podrobné informace o vstupném a možnosti kempování se dočtete tady. Od 17:00 chystá kino Metropol další večer tématických filmů, tentokrát půjde o Noc s Pánem prstenů. Závěrečná část Třetího věku Středozemě se vám odehraje před očima v průběhu jedné noci, na kterou nezapomenete. Během přestávek se také budete moci účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu. Vstupenky za 200 korun koupíte tady. Fanouškům olomoucké Sigmy by pak neměl uniknout speciální zápas proti Teplicím, který má výkop v 18:00 na Andrově stadionu. Domácí hráči nastoupí ve speciálních retrodresech, tak si to nenechte ujít. ;-) I s dětmi si můžete po práci udělat výlet na Hrad Šternberk. Kromě klasické prohlídky hradu vás tady od 20:00 bude čekat promítání animovaného filmu Úžasňákovi 2. Dle aktuálního počasí doporučují organizátoři teplejší oblečení, případně deku a v případě nepřízně počasí se nemusíte bát, že o film přijdete. Pokud bude pršet, promítání se přesune do Hodovního sálu. Na Fortu v Křelově pak od 20:00 pokračuje Moravské divadelní léto, které tentokrát nabídne Kupce benátského. Vstupenky od 200 korun koupíte tady.

Sobota

10:00 / Flerjarmark / Dolní náměstí
10:00 / Den rekordů / Zoo Olomouc
10:00 / Bouzov HRADY CZ / Bouzov
12:00 / Slavnosti pivovaru - Den otevřených vrat / Hanácký pivovar
13:00 / Nutrend Strongman Olomouc 2019 / Korunní pevnůstka
18:00 / Řeka má duši 2019 / přístaviště U Vodníka
19:00 / Zámecký ples v romantickém stylu / Zámek Čechy pod Kosířem
20:00 / Robin Hood / Fort Křelov
21:00 / Letní saunová noc / Aquapark Olomouc
21:00 / Pelíšky / Letní kino

V sobotu si i s dětmi můžete udělat výlet do olomoucké zoo, kde na vás bude čekat Den rekordů. Děti i dospělí mohou absolvovat řadu her a dozvědět se spoustu zajímavých informací. A ti šikovní si domů odnesou vlastnoručně vyrobenou zvířecí hračku! Milovníci festivalů pak zajisté ocení, že na Bouzově se v tento den začne už od dopoledních hodin. Vystoupí No name, Kamil Střihavka, Jelen, Mirai, Marpo, Wohnout i Kryštof. To příznivci zlatavého moku by pak neměli chybět na pivovarských slavnostech Hanáckého pivovaru, který otevře svá vrata v pravé poledne. Čeká vás prohlídka pivovaru se sládkem, ukázka domovařičství, koncerty, dobré občerstvení, pivo i nealko a pro děti bude připraven skákací hrad a malování na obličej. Také letos nebude chybět festival Řeka má duši. Těšit se můžete nejen na skvělou zábavu na souši, ale také na velmi poutavou večerní plavbu po řece Moravě do tajemné říše Tima Burtona, jehož pohádkově hororový svět byl hlavní inspirací festivalu. Začíná se v 18:00 v přístavišti U Vodníka, podrobné informace se dozvíte tady. Na zámku v Čechách pod Kosířem vás pak od 19:00 čeká zámecký ples v romantickém stylu. Krásné prostředí, bohatý program a osmnáctičlenná kapela zajistí ojedinělý zážitek, který si nesmíte nechat ujít! Pokud patříte k příznivcům divadelních představení, tak by vám neměl uniknout Robin Hood, kterého uvidíte od 20:00 na Fortu v Křelově. Jestli však raději vsadíte na filmovou klasiku, tak od 21:00 dávají v Letním kině nestárnoucí Pelíšky a za vstup zaplatíte pouhých 50 korun.

Neděle

16:00 / Promenádní koncert / Smetanovy sady
20:00 / Noc na Karlštejně / Korunní pevnůstka

V neděli si můžete užít chvíle klidu a pohody u vody. Zajít můžete třeba na bazén. Otevřeno je až do 20:00 a ceník najdete tady. A nebo se vypravte na olomoucké Poděbrady. Odtud hlásí, že sezona je v plném proudu a o kvalitu vody nemusíte mít zatím obavy. Skvělou volbou je i Aquapark Olomouc. Vedle koupání si tu užijete i spoustu zábavy. Otevřeno je do 19:00, veškeré informace o provozu, vstupném i atrakcích hledejte tady. Odpoledne v 16:00 vás čeká další z pravidelných promenádních koncertů ve Smetanových sadech. Odpoledne vám tentokrát hudbou z altánku zpříjemní soubor Moravského divadla Olomouc. A večer můžete zajít na další ze série divadelních open-air akcí. Moravské divadelní léto se tentokrát přesune na Korunní pevnůstku, kde vás od 20:00 bude čekat oblíbená muzikálová komedie Noc na Karlštejně. Vstupenky za 300 korun koupíte tady →

Přejeme pohodový víkend!