Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Muzejní noc, první film v Letním kině, charitativní Jeden běh i zahájení festivalové sezony

Tipy a názory

18.5.2018

Autor: Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. Jaký bude nadcházející víkend? V pátek se můžete těšit třeba na Muzejní noc a pokračuje i Divadelní Flora, v sobotu nás čeká první film v letním kině, charitativní běh, zahájení festivalové sezony, ale také se můžete vrátit o dvě stě let zpět v čase. A bude toho mnohem víc, podívejte se...

Letní kino zahajuje v sobotu sezonu prvním filmem Letní kino zahajuje v sobotu sezonu prvním filmem Foto: archiv pořadatele

Pátek

22. Divadelní Flora Olomouc / Olomouc

09:00 / Den Fascinace rostlinami 2018 / Botanická zahrada
10:00 / S bílou holí pro Bílou pastelku / Horní náměstí
14:00 / Lokální výstava / Letní kino - Klid v ruchu
15:00 / Muzejní noc v muzeu ČD / Muzeum ČD
15:00 / Olomoucký FORTel / Fort XVII Křelov
17:00 / Noc otevřených dveří / Český rozhlas Olomouc
17:00 / Československé legie za první světové války / Knihovna města Olomouce
18:00 / Olomoucká muzejní noc / Olomouc
18:30 / Blues pro Pavla Dostála 75 / Vlastivědné muzeum
21:00 / FEEL the BEAT w/ ARMUT / ECHO Club & Lounge

Sobota

22. Divadelní Flora Olomouc / Olomouc

07:00 / Velká cena Mohelnice 2018 / Mohelnické lomy
08:00 / Hanácký farmářský trh / Horní náměstí
09:00 / Olomoucký FORTel / Fort XVII Křelov
09:30 / Empírový den / Zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Slavnosti pánů ze Sovince / hrad Sovinec
14:00 / Bubnuje celá rodina / Bubenická škola Ivo Batouška
15:00 / Jeden běh nestačí / Smetanovy sady
16:00 / Petr a Lucie / Moravské divadlo
17:00 / Štěpfest 2018 / Štěpánov
18:00 / Ro(c)k Na Statku / Skrbeň
20:00 / Vinny Appice Band "Mob Rules live" / Bounty Rock Café
21:30 / PRVNÍ FILM - Goyovy přízraky / Letní kino - Klid v ruchu

Neděle

22. Divadelní Flora Olomouc / Olomouc 

09:00 / Olomoucký FORTel / Fort XVII Křelov
09:00 / Velká cena Mohelnice 2018 / Mohelnické lomy
10:00 / Slavnosti pánů ze Sovince / hrad Sovinec
16:00 / Divadlo U staré herečky: Ošklivé káčátko / Divadlo hudby
16:00 / Pohádka z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky / Divadlo na Šantovce
17:30 / Kuchařská dílnička / Lobster Family Restaurant
17:00 / HBC Olomouc vs. Zlín / stadion DHK Zora Olomouc
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie


Tuto neděli končí 22. ročník Divadelní Flory, která nabídla na osm desítek akcí – kromě divadelních představení také koncerty, besedy, workshopy, semináře, instalace či projekce. Nenechte si ujít poslední akce tohoto festivalu!

Dnešní den bude patřit především Muzejní noci, která nabízí zajímavý program. Olomoucká muzejní noc zpřístupní zájemcům sbírky významných muzeí, galerií a dalších kulturních institucí. Je to jedinečná příležitost projít si výstavy v neopakovatelné atmosféře páteční noci. Za zmínku určitě stojí návštěva Muzea ČD, které bude mimořádně otevřeno od 15 do 23:00 a zájemci se při této příležitosti mohou svézt také historickým vlakem taženým naší nejstarší provozuschopnou parní lokomotivou Kocúr. V 18:30 se pak ve Vlastivědném muzeu bude konat k nedožitým 75. narozeninám olomouckého rodáka Pavla Dostála. Všechny akce v rámci Muzejní noci jsou zdarma a jejich přehled naleznete zde.

V sobotu se můžete doslova přenést v čase o dvě stě let zpátky. Do doby, v níž vznikala díla Pýcha a předsudek či Rozum a cit, vás přenese Empírový den, který se koná na Zámku Čechy pod Kosířem. Piknik – Program – Ples, to vše v dobových kostýmech, budete-li chtít. Večer vás čeká tematický ples! Pokud však dáváte přednost autům, tak by vám neměla uniknout Velká cena Mohelnice, která se bude konat v sobotu a v neděli a přinese s sebou třetí závod seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v truck trialu. Jestli máte rád sport a nevadí vám přispět na dobrou věc, tak byste neměli chybět v 15:00 ve Smetanových sadech u jezírka, kde proběhne čtvrtý ročník charitativního běhu Jeden běh nestačí. Základní startovné je 300 Kč a výtěžek z akce bude věnován na podporu rodin, které vychovávají těžce nemocné nebo postižené děti. 

Pro milovníky letních hudebních festivalů máme dobrou zprávu! Na první dávku skvělé muziky na Olomoucku se můžete těšit už v sobotu, kdy ve Štěpánově proběhne Štěpfest 2018. A aby toho nebylo málo, tak se ve Skrbni můžete těšit na Ro(c)k na statku! Pokud dáváte přednost jednomu koncertu před celým festivalem, tak můžete v sobotu ve 20:00 vyrazit do Bounty Rock Café na další skvělý koncert, vystoupí zde Vinny Appice Band. Nebo večer můžete zakončit skvělým filmem. Ve 21:30 se letos poprvé rozjedou promítačky v Letním kině. Jako poctu Miloši Formanovi zahajuje letní kino filmovou sezonu Goyovými přízraky. Tak si přibalte deky a užijte si pohodový večer! 

Neděle bude patřit především těm nejmenším. V 16:00 vás čeká v Divadle hudby Pohádka o Ošklivém káčátku, ve stejný čas hraje Divadlo na Šantovce Pohádku z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Po pohádce následuje od 17:30 Kuchařská dílnička v Lobster Family Restaurant, kde si děti mohou vyrobit vlastní pizzu. Milovníci házené pak mohou v 17:00 podpořit starší dorost HBC Olomouc v zápase proti Zlínu, který se odehraje na stadionu DHK Zora Olomouc. 

Hezký víkend!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková