Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: MAKE-UP maraton, sobota plná sportu i pohádková neděle

Tipy a názory

20.10.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Máme tady pátek se kterým přichází i dlouho očekávaný víkend. Počasí má být podzimní a podle předpovědi nás čeká déšť i sluníčko. Pokud nemáte v plánu jet na chatu nebo na houby a zůstáváte v Olomouci, nezoufejte, ani tady se nudit nebudete. Těšit se můžete například na Dny židovské kultury, divadelní představení, koncerty, ale chystají se i sportovní zápasy nebo MAKE-UP maraton. Stačí si jen vybrat...

Princové jsou na draka Princové jsou na draka Foto: Divadlo na Šantovce
Princové jsou na draka Princové jsou na draka Foto: Divadlo na Šantovce

Pátek

10:00 / Proměny židovského života: Moravští židé na přelomu 19. a 20. století / Mozerteum
18:00 / Saunové představení: Hvězdná obloha / Sauna Arena
19:00 / 4TET / Kino Metropol
19:00 / Giuseppe Verdi: Rigoletto / Moravské divadlo
20:00 / Pražský Výběr Tribute / Bounty Rock Cafe

Sobota

10:00 / MAKE-UP maraton / Divadlo na Šantovce
14:00 / Přes zlaté kostky na cestě / U Židovské 
14:30 / 1. HFK Olomouc vs. FC Velké Meziříčí / HFK Olomouc
15:30 / Čert to nemá nikdy lehké... / Kino Metropol
17:30 / DHK Zora Olomouc vs. Iuventa Michalovce / DHK Zora
18:30 / FBS Olomouc vs Florbal Chodov / Čajkaréna

Neděle

14:00 / Malí architekti / Divadlo na cucky
15:00 / Esa z pralesa / Kino Metropol
16:00 / Princové jsou na draka/Divadlo pohádek / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Plzeň / Zimní stadion
19:00 / KRÁSY ČÍNSKÉHO KUNG-FU / Divadlo na Šantovce
19:00 / Už nikdy sám! / Divadlo na cucky

V pátek se v rámci festivalu Dny židovské kultury můžete těšit na besedu Proměny židovského života: Moravští židé na přelomu 19. a 20. století. Mezinárodní konference nabídne širší pohled na židovské dějiny Olomouce a Moravy od poloviny 19. století, zahrnující rozpory moderního židovského života, konflikt tradice a světské kultury, či intelektuální výměny mezi Moravou a Haličí. Vstup volný. Sauna Arena Hrubá Voda připravila na páteční večer další z řady oblíbených saunových ceremoniálů. Akce tentokrát ponese název Hvězdná obloha a potrvá od 18:00 do 21:00. Rezervace můžete provádět na webových stránkách nebo na 585 100 404. Již více jak 12 let udivuje diváky svými neuvěřitelnými pěveckými, ale i hereckými výkony a nápady vokální seskupení 4TET v sestavě Jiří Korn, Jiří Škorpík, Dušan Kollár, David Uličník. Gentlemani v cylindrech opět připravili originální podívanou v nové verzi programu, která měla premiéru v září 2015. V pátek od 19 hodin budete mít možnost oblíbenou skupinu vidět naživo v kině Metropol. Lístky pořídíte od 590 korun. A den můžete zakončit například  v Bounty Rock Cafe. Tady se od osmi hodin představí fenomenální kapela Pražský Výběr TributeVstupné je 120 korun.

Tým zkušených kosmetiček, kadeřníků a masérů pod vedením Miloslavy Koutné se rozhodl uspořádat akci, kterou podpoří organizaci Mamma HELP. Ta v Olomouci pomáhá ženám s rakovinou prsu již sedmým rokem. MAKE-UP maraton bude probíhat v sobotu od 10 do 18 hodin v Divadle na Šantovce. Vstupenky stojí 100 korun a jsou slosovatelné, deset vylosovaných lístků vyhrává Kurz vaření s Jaroslavem Klárem dne 29. 10. 2017. Výtěžek z akce bude věnován organizaci Mamma HELP v Olomouci. Všimli jste si, že čas od času mezi dlažebními kostkami na olomouckých chodnících zasvítí zlatavá kostička? To jsou Stolpersteiny, připomínky lidských osudů, které se staly příkladem velké odvahy a vůle k životu, i nelidské politiky, jež by se neměla už nikdy opakovat. Sobotní městská hra vám ukáže historický příběh, který je skrze tyto kostičky propojen s konkrétními osudy členů židovské komunity v Olomouci. Startuje se u Židovské brány ve dvě hodiny a vstup je volný. Zbytek soboty bude patřit především sportu. O půl třetí hraje 1.HFK Olomouc ve dvanáctém kole MSFL na domácím hřišti proti celku Velkého Meziřící. Od půl šesté házenkářky DHK ZORA Olomouc hostí v sedmém kole MOL ligy na domácí palubovce třetí celek tabulky Iuventu Michalovce. A od půl sedmé se olomoucké florbalistky FBS Olomouc postaví v osmém kole extraligy žen proti Florbal Chodov. 

Nedělní program potěší zejména ty nejmenší. Divadlo na cucky zve děti ke svobodné hře s prostorem a materiálem. V nedělním odpoledni se Malí architekti promění ve studenty architektury a seznámí se se základními principy a technikami, které architekti využívají. Jde především o rozvinutí fantazie a odbourání stereotypů. Kurzovné je 70 korun. V kině Metropol se chystá animovaná pohádka Esa z pralesa. Promítat se bude od tří hodin a vstupné pro děti je 20 korun, pro ostatní 120 korun. V Divadle na Šantovce se chystá oblíbená hra Princové jsou na draka. Muzikálová pohádka plná slavných písniček od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře začíná ve čtyři hodiny odpoledne a lístky pořídíte za 99 korun. I na Zimním stadionu bude rušn. V pět hodin tady startuje hokejový zápas, šestnácté kolo hokejové extraligy, ve kterém se proti sobě postaví Olomouc a Plzeň. Pro milovníky orientu je jako na míru stvořený večerní program Divadla na Šantovce. Představení KRÁSY ČÍNSKÉHO KUNG FU začíná v sedm hodin a divákům představí KUNG-FU, WUSHU a další čínská bojová umění jsou založena na tradiční čínské kultuře. Vstupenky stojí 200 korun. A máte-li chuť na divadelní představení, zavítejte do Divadla na cucky, kde v sedm večer startuje inscenace Už nikdy sám!.  Vstupné pořídíte od 100 korun. 

Krásný víkend!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová