Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Hanácké Woodstock, Štěpfest, miniBeerFest, Bouzovský mumraj a Selské i Africké trhy

Tipy a názory

31.7.2020

Lenka Šimková

Před námi je první srpnový víkend! Jaký bude? Na své si přijdou především milovníci hudebních festivalů, ale nabídneme vám i tipy, kde strávit příjemný víkend s rodinou a dokonce si můžete nakoupit ovoce a koření přímo ze srdce Afriky! Čtěte, co všechno se o víkendu chystá...

Kam k vodě?

Tropické teploty v tomto týdnu udeřily naplno! A takové dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

10:00 / MiniBeerFest / FUNpark Šantovka
13:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
16:00 / Urban Vibes: DJ Nic Robertson / Telegraph
16:00 / Slavnostní otevření OpenWine Garden / OpenWine
18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
21:00 / Film Naživo - Losers Cirque Company: Vzduchem / kino Metropol

V pátek i v sobotu bude ve FUNparku u Galerie Šantovka probíhat miniBeerFest. Čeká vás desítka lokálních minipivovarů, velká stage s revival kapelami a k tomu grilované dobroty z bistra Maso v housce. A nebude chybět ani zábavný program a soutěže o ceny. Vstup je zdarma a akce bude probíhat po oba dny od 10:00 do 23:00. Odpoledne se od 13 hodin vrací na Výstaviště Flora Olomouc oblíbené Selské trhy a až do 18 hodin si tak za Pavilonem A můžete nakoupit čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy nebo kuchyňské bylinky a koření. Pokud patříte k milovníkům vína, tak si v 16 hodin nenechte ujít slavnostní otevření OpenWine Garden, v těsné blízkosti prodejny OpenWine. Čeká vás posezení s živou hudbou, k poslechu si můžete dát skleničku bublinek, bílého, rosé či červeného vína a nebude chybět ani oblíbená španělská paella. Na Horním náměstí pak od 18 hodin bude pokračovat letní multižánrový festival Pohoda u Trojice, který dnes láká na saxofony a kubánskou muziku. Nejprve vystoupí Saxofrancis, na který ve 20:00 naváže Eusebio Nicolás Mena. A v kině Metropol uvidíte od 21 hodin další představení z cyklu Film naživo, který během letošního léta přináší do kin sérii jedinečných divadelních představení zasazených do unikátních prostředí mimo tradiční jeviště. Tentokrát uvidíte tanečně-akrobatickou inscenaci Vzduchem od souboru Losers Cirque Company, která se bude odehrávat ve vypuštěném plaveckém bazénu.

Sobota

10:00 / MiniBeerFest / FUNpark Šantovka
10:00 / Vintage.Market.Olomouc / Letní kino
11:00 / Bouzovský mumraj / Hrad Bouzov
13:00 / Hanácké Woodstock a Bystřické pivní salón / Velká Bystřice
16:00 / Štěpfest 2020 - mini edition / Štěpánov
18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí

Také v sobotu můžete navštívit miniBeerFest u Galerie Šantovka. V areálu Letního kina a hospůdky Klidu v ruchu bude od 10 hodin probíhat další Vintage market. Kromě nejrůznějších kousků, které můžete na blešáku koupit či vyměnit, nebude chybět ani občerstvení s nabídkou pochutin z grilu. S dětmi si můžete udělat výlet třeba na hrad Bouzov, kde bude po oba víkendové dny probíhat Bouzovský mumraj. Na hradě se potkáte s pohádkovými postavami a společně s nimi prožijete celý den při vystoupeních šermířů i na pohádkové cestě. A pro děti bude navíc od 15 hodin připraven maškarní karneval na hradním nádvoří. A potěšíme také milovníky letních festivalů! Ve Velké Bystřici se v sobotu uskuteční jubilejní desátý ročník letního rockového festivalu Hanácké Woodstock. Amfiteátr v Zámeckém parku se otevře návštěvníkům ve 13:00 a na akci vystoupí Gaia Mesiah, Jasná Páka, Kurtizány z 25. Avenue, René Lacko & Jimi Hendrix Revival, Single Malt, Somy, Static Wave, AC/DC Scott Memorial band. Vstupenky na místě zakoupíte za 500 korun. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) je možné navštívit tradiční Bystřické pivní salón, který nabídne více jak 24 druhů piv, nebudou chybět jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. A další hudební lahůdku chystají ve Štěpánově, kde proběhne miniedice tradičního festivalu Štěpfest. Původně plánovaný festival Štěpfest 2020 pořadatelé kompletně přesunuli na příští rok, rozhodli se však uspořádat akci v poněkud menším měřítku, aby ani v letošním roce nepřišli lidé o oblíbený hudební svátek. Areál se otevře v 16 hodin a vstupenky za 300 korun koupíte na místě. A pokračuje také multižánrový hudební festival Pohoda u Trojice, který dnes od 18 hodin nabídne rock. Jako první tak vystoupí Nylon Jail, na které v 19:30 naváže Dirty Old Dog.

Neděle

09:00 / Africké trhy v Olomouci / Letní kino
11:00 / Bouzovský mumraj / Hrad Bouzov
15:00 / Vivi tady nebydlí! / Arcidiecézní muzeum (nádvoří)
16:00 / Promenádní koncert / Smetanovy sady
20:00 / Sólo pro Bedřicha aneb Od postmoderny k romantismu / Arcidiecézní muzeum (nádvoří)

Pokud si chcete nakoupit zásobu exotického ovoce, koření, kávy, čokolády a originálních rukodělných výrobků přímo ze srdce Afriky, tak by vám neměly uniknout Africké trhy, které budou v neděli od 10 hodin probíhat v areálu Letního kina. Také v tento den si můžete s děti udělat výlet na hrad Bouzov a navštívit Bouzovský mumraj. Nedělní den vám zpříjemní vystoupení šermířů a tanečnic, také se můžete projít historickým jarmarkem a děti mohou absolvovat pohádkovou stezku. Pokud i s dětmi zůstanete v Olomouci, tak můžete zajít v 15 hodin na nádvoří Arcidiecézního muzea, kde uvidíte loutkové divadlo Vivi tady nebydlí!. Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje Stanley's Dixie Street Band.  A ve 20 hodin můžete zajít na nádvoří Arcidiecézního muzea na loutkové divadlo pro dospělou veřejnost s názvem Sólo pro Bedřicha aneb Od postmoderny k romantismu.

Přejeme hezký víkend!