Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Business ples, Ještěrka na slunci, dětský karneval, koncerty i Dům Bernardy Alby

Tipy a názory

24.1.2020

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je pátek. Volné dny si můžete užít na sjezdovce, ale nebojte, pokud se rozhodnete podniknout něco ve městě, budete mít z čeho vybírat. Plesová sezóna je v plném proudu, čeká nás činoherní premiéra v Moravském divadle a na své si samozřejmě přijdou i nejmenší.

Plesová sezona

Plesová sezona je v plném proudu a hned v pátek večer můžete zajít na Business ples. Celým večerem vás provede moderátor Libor Bouček, k tanci zahraje soubor New Street Band a těšit se můžete i na vystoupení Mekyho Žbirky. A jaké další plesy se chystají, nejen o tomto víkendu, se dočtete tady →

Pátek

18:00 / Olomouc - Sparta / zimní stadion
19:00 / Dům Bernardy Alby / Moravské divadlo
19:00 / Olivy vs. Paleťáci / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Studio SEN – Kráva v teleti / Divadlo na cucky
20:00 / AC/DC Bon Scott Memorial Band / Bounty Rock Cafe

Lyžařská sezona je v plném proudu a volno si tak můžete užít i na svahu. Kde všude se jezdí, zjistíte v našem pravidelně aktualizovaném Přehledu sjezdovek. Fanouškům olomouckého hokeje by pak neměl uniknout další domácí zápas, který odehraje v 18:00 Mora proti Spartě. Pokud chcete páteční večer strávit v divadle, tak pro vás máme hned několik zajímavých tipů. Moravské divadlo uvede v 19:00 premiéru činoherní inscenace Dům Bernardy Alby. Vstupenky, na impozantní příběh o odvěké lidské touze po svobodě a právu volby, koupíte tady. V Arcidiecézním muzeu se ve stejný čas představí oblíbené Olivy se svou divadelní improvizací a Divadlo na cucky nabídne inscenaci z produkce Dramatického studia SEN s názvem Kráva v teleti. Vstupenky za 100 korun můžete rezervovat tady. Jestli naopak dáte před divadlem přednost hudbě, tak ve 20:00 zahraje v Bounty Rock Cafe olomoucká skupina AC/DC revival - Bon Scott memorial band. Vstupné je 170 korun.

Sobota

08:15 a 17:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / O pračlovíčkovi / Divadlo Tramtarie
14:00 / Zakleté pírko / kino Metropol
14:00 / Decathlon badminton cup / OMEGA centrum sportu a zdraví
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Země úsměvů / Moravské divadlo
19:00 / Zahraj to znovu, Same / kino Metropol
20:00 / NIGHTWISH REVIVAL / Bounty Rock Cafe

V sobotu si můžete trochu protáhnout tělo a zabruslit si na zimním stadionu. Bruslení veřejnosti proběhne ráno v 8:15 a odpoledne v 17:15. Za hodinu zaplatíte 40 korun a brusle si přineste vlastní, na stadionu se nepůjčují. S dětmi můžete zajít v 10:00 na pohádku O pračlovíčkovi do Divadla Tramtarie. Na děti zde čeká trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček i jak vyzrál nad tyranosaurem. Po pohádce následují dílničky pro děti a fotokoutek. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. Decathlon Olomouc pořádá od 14:00 v OMEGA centru sportu a zdraví badmintonový turnaj dvouher a startovné je zdarma. Moravské divadlo má v 19:00 na programu derniéru inscenace Země úsměvů, Divadlo Tramtarie láká ve stejný čas na pět nejslavnějších tragedií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii - přesně takový je totiž Kabaret nahatý Shakespeare. A divadelní hru tentokrát chystá i kino Metropol. Komedie Zahraj to znovu, Same začíná v 19:00 a vstupenky koupíte tady. Ani o muziku nebude nouze, v Bounty Rock Cafe vystoupí ve 20:00 kapela Nightwish revival, za vstup zaplatíte 150 korun.

Neděle

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
14:00 / Sindibád mořeplavec / Divadlo na Šantovce
14:00 / Dětský pohádkový karneval / OC HANÁ
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:00 / Orfeus v podsvětí / Moravské divadlo
17:00 / Olomouc - Vítkovice / zimní stadion
19:00 / Ještěrka na slunci / Divadlo na Šantovce

Také v neděli si můžete zabruslit hned z rána na zimním stadionu. S dětmi pak po obědě můžete zajít třeba na dětský pohádkový karneval, který bude probíhat od 14 do 17 hodin v dětském koutku v OC HANÁ. Kromě zábavných soutěží a tanečků se děti mohou těšit i na oblíbené malování na obličej. Pokud nemáte na karneval masku, tak můžete vzít děti na divadelní pohádku Sindibád mořeplavec, kterou na 14:00 chystá Divadlo na Šantovce. Vstupenky za 150 korun koupíte tady. O hodinu později pak v Galerii Šantovka proběhne další Pianothéka, v rámci které vás čeká vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Moravské divadlo zve už v 16:00 na světově proslulou operetu Orfeus v podsvětí, pokud chcete zajít do divadla až večer, tak v 19:00 uvede Divadlo na Šantovce komorní komedii Ještěrka na slunci s Hanou Maciuchovou v hlavní roli. Jako doprovodný program před představením bude možnost degustace sektů a když budete mít štěstí, seženete poslední vstupenky. Fanoušky hokeje pak zajisté potěší, že během víkendu odehraje Mora dva domácí zápasy. V neděli se tak od 17:00 můžete přijít podívat na duel proti Vítkovicím.

Přejeme hezký víkend!