Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Balet pro Olomouc, chemické pokusy i divadlo na vlnách rozhlasu

Tipy a názory

30.10.2020

Lenka Šimková

Pátek je tady a s ním i dva dny víkendového volna. Pokud jste tedy nevyužili středečního státního svátku a neprodloužili si víkendové volno o několik dnů. ;-) Na tento víkend pro vás máme kulturní tipy, ale i to, jak se můžete doma zabavit s dětmi. Podívejte se. :-)

Na dnešní večer si Moravské divadlo připravilo malý dárek pro všechny milovníky tanečního umění. Od 19 hodin bude na YouTube kanálu Moravského divadla možné sledovat záznam galavečera Balet pro Olomouc, který mohli diváci vidět 11. září v open-air podobě na Horním náměstí u příležitosti oslav Dnů evropského dědictví. Videozáznam představení si můžete pustit pouze dnes od 19:00 do půlnoci. Tak to nezmeškejte. ;-)

A ještě jeden tip z Moravského divadla pro vás máme. Už tuto sobotu v 15 hodin odstartuje nový pravidelný pořad Moravské divadlo na vlnách Českého rozhlasu Olomouc. Umělecký šéf činohry Roman Vencl bude v roli moderátora každé sobotní odpoledne přinášet informace z uzavřeného divadla a zpovídat vybrané hosty. Posluchači se dozví o aktuální situaci v divadle a s ní spojeným vracením vstupenek za zrušená představení či výměnou dárkových šeků a blokového předplatného. Představí se také plánované premiérové tituly na rok 2021. Více o akcích divadla se dočtete tady.

Přemýšlíte, jak o víkendu zabavit děti? Obzvlášť, když předpověď počasí není zrovna příznivá a na nějaké výletování v přírodě to asi moc nebude.. Máme pro vás malý tip z Pevnosti poznání. S dětmi do ní sice zatím na návštěvu nemůžete, ale můžete se inspirovat tipy a návody nejen na chemické pokusy, které pro vás Pevnost poznání na svém webu chystá. Vyzkoušejte, jak dostat vajíčko do lahve nebo si s dětmi vyrobte vlastní sopku. Uvidíte, že se všichni pobavíte. ;-)

A pamatujte, že na tuto neděli připadá svátek Všech svatých, na který v pondělí naváže Památka zesnulých, lidově Dušičky. Proto si určitě vzpomeňte na své blízké, kteří tady už nejsou, a zapalte pro ně alespoň svíčku. Pokud se vydáte na hřbitov, tak si dejte pozor na zloděje i sváteční řidiče. ;-)

Přejeme hezký víkend!