Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Šantovské trhy, Beauty Days, Večer duchů, Halloweenská show i divadelní nadílka

Tipy a názory

22.10.2021

Lenka Šimková

Pátek je tady a s ním i dva dny víkendového volna. Jak a kde volné dny nejlépe strávit? Čekají nás dva dny plné módy v Šantovce, na programu jsou i koncerty a spousta divadelních představení. A na své si přijdou i nejmenší, na které už čekají strašidelné halloweenské akce. ;)

Pátek

14:00 / Beauty Days / Galerie Šantovka
16:00 / Karol Efraim Sidon: Kapitoly rabiho Eliezera / Umělecké centrum UP
19:00 / Michal Záhora (Pulsar): Obrat Konce / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Láska, sex a internety / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

Už dnes odpoledne odstartují Beauty days v Galerii Šantovka. Během dvou dnů se zde můžete těšit na módní přehlídky, soutěže, slevové akce a ve vybraných obchodech můžete využít poradenské služby v oblasti péče o tělo, líčení a kosmetiky. Ve 14 hodin začne také casting Miss & Mr. Look Bella. V rámci doprovodného programu vás čeká několik módních přehlídek i hudebních vystoupení. Více podrobností o Beauty days zde →

V 19 hodin můžete zajít do Arcidiecézního muzea, které uvede premiéru taneční inscenace Obrat Konce (Evropa k bodu Omega). Taneční inscenace vycházející z hlasů lidí okolo nás a z učení kněze a paleontologa Pierra Teilharda de Chardin. 

To Divadlo Tramtarie má ve stejný čas nejnovější inscenaci Láska, sex a internety. Komedie o virtuálním seznamování měla premiéru tento týden a hned se stala u diváků natolik populární, že dnešní  představení už hlásí vyprodáno. Pokud tedy nemáte vstupenky, tak nemusíte zoufat, ale včas si je můžete zakoupit na některou z dalších repríz. ;)

Sobota

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Sobotní jógové a meditační dopoledne / Art Rubikon
10:00 / Šantovské trhy / Galerie Šantovka
14:00 / Večer duchů / zoo Olomouc
14:30 / Rozkvetlé památky / kostel Neposkvrněného početí Panny Marie
15:45 / Beauty Days / Galerie Šantovka
18:45 / T. Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / kino Metropol
19:00 / Tlustý prase / Moravské divadlo
19:00 / Zkáza totálního myšlení / Divadlo na cucky
19:00 / P. Vasks a V. Bellini / kostel Panny Marie Sněžné
20:30 / KUF / Jazz Tibet Club

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si hned z rána můžete zajít zabruslit na zimní stadion, kde bude od 8:30 probíhat bruslení veřejnosti. Bruslí se hodinu, vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují! 

Od dopoledních 10 hodin se pak můžete těšit na Šantovské trhy, na kterých své produkty nabídnou především regionální producenti farmářských i řemeslných výrobků. Až do 18 hodin si tak zde můžete nakoupit ovoce i zeleninu, uzeniny, sýry, rybízové víno a spoustu dalšího.

S dětmi si můžete udělat výlet třeba do zoo, kde na ně v rámci Noci duchů bude čekat netradiční haloweenská výzdoba a dobroty pro zahřátí i mlsné jazýčky budou neodmyslitelnou součástí. Nejhezčí strašidla se budou moct ucházet ve volbě Miss děs a ti co se rádi bojí, se mohou po setmění projít stezkou hrůzy. Areál bude výjimečně otevřený až do 21 hodin.

V minulém týdnu rozkvetly olomoucké památky a květinová výzdoba zde bude až do 29. října. V sobotu však od 14:30 proběhne speciální komentovaná prohlídka nazdobeného kostela  Neposkvrněného početí Panny Marie ve Slovenské ulici. Více zde →

V Šantovce budou také v sobotu pokračovat Beauty days a tentokrát se můžete těšit na casting do soutěže Miss Czech Republic 2022. Registrace dívek začne v 15:45, začátek samotného castingu s doprovodným programem a módní přehlídkou je naplánován na 17:00 a ukončení akce je v plánu v 19:30.

V sobotu večer můžete zajít také do divadla. To Moravské má v 19 hodin na programu komedii Tlustý prase. Příběh tlusté Heleny a štíhlého Toma, jejího kolegy z práce, začíná jako klasická romantická pohádka pro dospělé, ovšem vezme za své ve chvíli, kdy se Tomáš bude muset vyrovnat s předsudky svých přátel. 

Divadlo na cucky zve ve stejný čas na Zkázu totálního myšlení, která kritizuje potřebu absolutizovat a zevšeobecňovat pozitivní i negativní fenomény ženského obrazu ve společnosti.

A čeká nás také závěrečný koncert letošního 28. ročníku Podzimního festivalu duchovní hudby, který uslyšíte od 19 hodin v kostele Panny Marie Sněžné.

Neděle

10:00 / Poddajné tělo / Divadlo na cucky
10:00 / Základy střihu videa: Adobe Premiere / Telegraph
15:00 / Myši patří do nebe / kino Metropol
15:00 / Rozkvetlé památky / Husův sbor
16:00 / Lovci perel / Moravské divadlo
16:00 / Halloweenská show / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Sparta / zimní stadion
19:00 / Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

Divadlo na cucky chystá na neděli pohybový workshop Poddajné tělo s Kryštofem Balašem. Dílna je určena všem, kteří chtějí poznat praktické nástroje k získání nebo obnovení jednotlivých částí těla a těla jako celku pro možnost pohybu. Je jedno, zda jste sportovec nebo hodně sedíte. Čtyřhodinový workshop začíná v 10 hodin a vstupenky za 400 korun koupíte tady →

Také v neděli můžete zajít na komentovanou prohlídku Rozkvetlých památek. Tentokrát bude probíhat od 15 hodin v Husově sboru. A nezapomeňte, že pokud vám časy komentovaných prohlídek nevyhovují, ale rádi byste viděli květinová aranžmá, tak památky můžete zdarma navštívit až do 29. října. Více zde →

Moravské divadlo uvede v 16 hodin exotickou operu Lovci perel. V prostředí Cejlonu se odehrává milostný trojúhelník, kdy se dva přátelé kvůli jedné ženě stávají nesmiřitelnými nepřáteli. Operu si vychutnáte ve francouzském originále s českými titulky a vstupenky koupíte tady

Také s dětmi můžete zajít do divadla. Od 16 hodin bude na děti v Divadle na Šantovce čekat Míša Růžičková se svojí Halloweenskou show. Po představení mají děti možnost se s Míšou setkat na autogramiádě, vyfotit se nebo si nechat podepsat plakát, CD či tričko.

Fanoušci olomouckých hokejistů by si neměli nechat ujít domácí zápas, ve kterém se Mora utká s pražskou Spartou. Začátek utkání je v 17 hodin.

Víkend můžete zakončit třeba v divadle na oblíbené komedii Tramtarie Po stopách něžného muže. Veleúspěšná romanticky neromantická letní inscenace Vladislava Kracíka se hraje už pár let, přesto je nedělní představení téměř vyprodané. Proto neváhejte s nákupem vstupenek. ;)

Přejeme hezký víkend!