Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Láska za koronu, Herci na ležáka, koncerty, úniková hra i bohatý program pro děti

Tipy a názory

14.8.2020

Lenka Šimková

Před námi je další srpnový víkend. Ještě nemáte na dny volna plány? Třeba se inspirujete našimi tipy. ;-) Tentokrát se toho koná opravdu hodně a na své si přijdou milovníci rodinné zábavy, hudby i divadla. Podívejte se, kde o víkendu nesmíte chybět...

Kam k vodě?

Horké letní dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

13:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
18:00 / Divadlo Nabalkoně (kabaret) / Telegraph
18:00 / Kapitán Demo / Palouček před Sklubem
18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:00 / O5 & Radeček a kapela Olympic / Hrad Šternberk
19:00 / Kabaret Nahatý Shakespeare / Konvikt

Už dnes se od 13 hodin můžete těšit na oblíbené Selské trhy na Výstavišti Flora a až do 18 hodin si tak za Pavilonem A můžete nakoupit čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy nebo kuchyňské bylinky a koření. V 18 hodin si pak v Telegraphu v Jungmannově ulici můžete poslechnout autorské písně z kabaretní scény Nabalkoně, které můžete znát i z některých inscenací Divadla Nabalkoně. Zahrají a zazpívají Peter Gábor, Radka Dušková, Barbora Genser a další. Na Horním náměstí pak od 18 hodin bude pokračovat letní multižánrový festival Pohoda u Trojice, který dnes láká na pop. Nejprve zahraje Richard Mlynář s kapelou, na kterého v 19:30 naváže Honza Mlčoch s kapelou. Ve stejný čas se otevře také venkovní areál Sklubu, kde od 19 hodin vystoupí Kapitán Demo. A hudební zážitek vás dnes večer čeká i na Hradě Šternberk, kde od 19 hodin vystoupí kapela O5 a Radeček, na které naváže skupina Olympic. Pokud před hudbou dáte přednost divadlu pod širým nebem, tak vřele doporučujeme inscenaci Kabaret nahatý Shakespeare, kterou pro vás Divadlo Tramtarie chystá od 19 hodin na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého. 

Sobota

09:00 / Sobota s Přáteli / kino Metropol
09:00 / Návrat do pevnosti / Pevnost poznání
10:00 / O pračlovíčkovi / Konvikt
10:00 / Středověký den na zámku / zámek Tovačov
10:00 / DOBRObrigáda na Letňáku 2/2 / Letní kino
17:00 / Láska za koronu / Konvikt
17:00 / Horkýže slíže / Palouček před Sklubem
18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:00 / Klášterní hudební slavnosti: Alinde Quintet / Zámek Velké Losiny
20:00 / Brass avenue / Litovelská kavárna

Kino Metropol chystá na sobotu opravdovou lahůdku pro milovníky kultovního seriálu Přátelé. Kavárna kina tentokrát otevře v 9 hodin a bude podávat tematické snídaně a dezerty, od 11 hodin vás pak čeká projekce oblíbených epizod ze seriálu. Délka celého programu je 5 hodin a 24 minut včetně dvou přestávek a za vstup zaplatíte 150 korun. To olomoucká Pevnost poznání zve po celý srpen na popularizační akci Návrat do pevnosti, která návštěvníkům připomene dobu vlády Marie Terezie. Během tohoto víkendu si tak můžete vyzkoušet nejen novou únikovou hru, ale čeká vás také rekonstrukce francouzsko-indiánských válek s dobovým vybavením, střílnou, ochutnávkou jídel a dobovou kosmetikou a oblečením. Více o programu se dočtete zde. Na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého probíhá Olomoucké nejen shakespearovské léto  které nabídne třídenní bohatý program pro rodiny s dětmi. V sobotu tak v 10 hodin můžete zajít na oblíbenou pohádku O pračlovíčkovi a kromě pohádky vás čeká zábava, atrakce, hry, malování na obličej, žonglování a spoustu dalšího. Pokud máte rádi Letní kino a chcete trošku pomoci, tak od 10 hodin bude probíhat již druhá DOBRObrigáda na Letňáku. Odměnou za pomoc vám bude moře zážitků, dobrá společnost a občerstvení. Už v 17 hodin pak můžete zajít na odpolední představení Divadla Tramtarie na Parkánu. Tentokrát bude na programu nejnovější inscenace Láska za koronu, která s nadhledem, humorem i laskavostí vypráví příběhy lidí, jako jsme my, žijící v této nelehké době. A upozorňujeme, že jde o předposlední představení. Pokračuje také multižánrový hudební festival Pohoda u Trojice, který dnes od 18 hodin nabídne písně z populárních operet, muzikálů a činoherních inscenací Moravského divadla - Země úsměvů, Na tý louce zelený, Zvonokosy, My Fair Lady či Boží mlýny. Na programu jsou také ochutnávky z připravovaných inscenací Donaha! a Hello, Dolly!. 

Neděle

09:00 / Návrat do pevnosti / Pevnost poznání
09:00 / Prohlídky s knihou / Hrad Šternberk
10:00 / Pohádky o mašinkách / Konvikt
10:00 / Z lázní do lázní / ZRUŠENO
15:00 / Kantáty J.S. Bacha / Kostel Panny Marie Sněžné
16:00 / Promenádní koncert / Smetanovy sady
19:00 / Herci na ležáka / Konvikt

Také v neděli si můžete v Pevnosti poznání vychutnat popularizační akci Návrat do Pevnosti. Nebo se i s dětmi vydejte na Hrad Šternberk, kde hned v 9 hodin ráno proběhne netradiční prohlídka s knihou. Prohlídka zahrnuje návštěvu obou pater hradu a výklad bude speciálně doplněn o informace vztahující se ke knize "Hrad Šternberk", kterou všichni účastníci prohlídky obdrží v rámci vstupného zdarma. Na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého tentokrát od 10 hodin můžete vidět Pohádky o mašinkách, které budou rovněž doplněné o bohatý doprovodný program. Pokud jste se chystali podívat na oblíbenou každoroční veteránskou rallye Z lázní do lázní, tak upozorňujeme, že akce je kvůli koronavirovým opatřením letos zrušena. Pokračují ale letošní Olomoucké barokní slavnosti, které od 15 hodin nabídnou v kostele Panny Marie Sněžné Kantáty Johanna Sebastiana Bacha. Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje Hudba hasičského záchranného sboru. A v 19 hodin můžete zajít na stand up výstupy Herců na ležáka. Vaši oblíbení herci z Divadla Tramtarie a Moravského divadla si připravili nové výstupy i scénky, tak si to nenechte ujít! ;-) 

Přejeme hezký víkend!