Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Římané v Olomouci, Postřižiny, speciální hokejové utkání i pořádná dávka plesů

Tipy a názory

28.2.2020

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené volno. Jaký bude nadcházející víkend? Pokud nemáte v plánu vyrazit někam na hory a užít si ještě trochu toho lyžování, tak vám poradíme, kam můžete zajít v Olomouci. Koná se toho opravdu hodně. ;-)

Kam na ples?

Pátek
18:00 / Maturitní ples Gymnázia Hejčín / Výstaviště Flora
19:00 / Reprezentační ples Právnické fakulty UP / NH hotel

Sobota
18:00 / Maturitní ples Gymnázia Hejčín / Výstaviště Flora
19:00 / Ples Divadla na cucky / Dům u parku
19:00 / Ples Dobrého místa pro život / NH hotel
19:30 / 6. Múzyálles / Hotel Flora
20:00 / Ples Přírodovědecké fakulty UP / Clarion Congress hotel

Pokud jste letos ještě nebyli na žádném plese, o tomto víkendu máte slušnou šanci to napravit. Kromě maturitních plesů Gymnázia Hejčín se můžete vypravit i na reprezentační ples Přírodovědecké či Právnické fakulty, v Domě u parku proběhne tradiční ples Divadla na cucky a nebude chybět ani umělecký Múzyálles. A my si rozhodně nenecháme ujít Ples Dobrého místa pro život, který startuje v sobotu v 19:00 v olomouckém NH hotelu.

Pátek

17:00 / Úspěch není náhoda / Centrum pohybu
18:00 / Olomouc - Třinec / zimní stadion
18:00 / Studio SEN – Byla jsi na Marsu? / Divadlo na cucky
18:00 / Lea Tour 2020 / kino Metropol
19:00 / Postřižiny / Moravské divadlo
20:00 / Špinavé spodní prádlo a Povinná slepota / Bounty Rock Cafe

Pokud plesy nejsou nic pro vás a naopak preferujete sport, tak už dnes v 18:00 se můžete těšit na speciální hokejové utkání, které sehraje Mora proti Třinci. Zápas zpestří projekt Army game, který je vyvrcholením spolupráce mezi HC Olomouc a sedmou mechanizovanou brigádou. Hráči nastoupí ve speciální sadě dresů, která následně půjde do dražby a těšit se můžete i na netradiční ceremoniál. Více zde. V 18:00 můžete zajít také do Divadla na cucky, které uvede inscenaci Dramatického studia SEN s názvem Byla jsi na Marsu?. Místa za 100 korun můžete rezervovat zde. Ve stejný čas se v kině Metropol představí youtuberka Lea se svou akrobatickou show a nebude chybět ani pěvecké vystoupení. Vstupenky koupíte tady. Pokud dáte přednost raději divadelnímu představení, tak Moravské divadlo uvede v 19:00 Postřižiny. V této inscenaci uvidíte řadu scén, které ve slavné filmové verzi Jiřího Menzla chyběly, a zjistíte také, že upovídaný strýc Pepin je žena! Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. A jestli chcete strávit večer spíše ve společnosti muziky, tak ve 20:00 zahrají v Bounty Rock Cafe kapely Špinavé spodní prádlo a Povinná slepota. Vstupné je 150 korun.

Sobota

8:15 a 16:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
8:30 / SMOVEY: workshop + relaxační techniky / Centrum pohybu
09:00 / Římané v Olomouci / Pevnost poznání
15:00 / Super mazlíčci / kino Metropol
18:45 / Agrippina / kino Metropol
19:00 / Jméno / Moravské divadlo
20:00 / RENÉ LACKO & BIG BANG - LED ZEPPELIN NIGHT / Bounty Rock Cafe
20:00 / The Bladderstones + Sugar and Spice Holding Company / Jazz Tibet Club

Sobotu můžete začít aktivně! Už od 8:15 bude na zimním stadionu probíhat bruslení veřejnosti. Pokud je to na vás ještě brzy, můžete si zajít zabruslit i odpoledne v 16:30. Vstupné je jednotné 40 korun a upozorňujeme, že se brusle nepůjčují. V Centru pohybu se pak od 8:30 chystá celodenní akce zaměřená na techniku Smovey. Pevnost poznání pak po oba víkendové dny chystá zajímavou akci Římané v Olomouci, v rámci které můžete ochutnat římskou kuchyni, vyzkoušíte si zbroj a především poznáte život římských legionářů. Součástí akce je i speciální historický workshop, více informací se dozvíte tady. S dětmi můžete zajít v 15:00 také do kina Metropol na animovaný snímek Super mazlíčci, na stejném místě proběhne od 18:45 další z oblíbených přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku, tentokrát je na programu satirické dílo Agrippina. Moravské divadlo má v sobotu večer na programu komedii Jméno, kde se příjemná večeře pěti úspěšných a intelektuálně založených přátel nečekaně zvrtne v okamžiku, kdy jeden z nich prohlásí, že se rozhodl dát svému synovi jméno Adolf. Jak tohle všechno dopadne zjistíte od 19:00 a vstupenky koupíte tady. Zajít můžete také na některý z večerních koncertů. V Bounty Rock Cafe vystoupí ve 20:00 René Lacko, který s kapelou Big Bang zahraje plno nesmrtelných skladeb z repertoáru Led Zeppelin. Ve stejný čas proběhne koncert i v Jazz Tibet Clubu, kde se můžete těšit na The BladderstonesSugar and Spice Holding Company.

Neděle

8:15 a 14:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Římané v Olomouci / Pevnost poznání
14:30 / Don Pasquale / Moravské divadlo
15:00 / Šípková Růženka / Divadlo na Šantovce
19:00 / Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
20:00 / V síti / kino Metropol

Také v neděli můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion. Bruslit se zde bude opět od 8:15 a pokud nejste zrovna ranní ptáčata, tak vás zajisté potěší, že i tentokrát můžete přijít na stadion odpoledne. Už ve 14:30 uvidíte v Moravském divadle komickou operu Don Pasquale, která patří k Donizettiho pozdním dílům. Základním motivem opery jsou trable, které postihnou letitého starého mládence, pokud se chce oženit s mladou dívčinou. Vstupenky koupíte tady. Po obědě můžete zajít i s dětmi do Divadla na Šantovce, které v 15:00 láká na Šípkovou Růženku. Vstupenky za 140 korun koupíte tady. V Divadle Tramtarie se v neděli večer můžete vypravit Po stopách něžného muže. Bláznivá letní komedie o třech mužích a jejich neúnavné snaze porozumět ženám začíná v 19:00 a když budete mít štěstí, koupíte poslední vstupenky. Kino Metropol má pak ve 20:00 na programu nový český dokumentární snímek V síti, který naléhavým způsobem otevírá doposud tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Film je přístupný od patnácti let, pro diváky od 12 let bude do programu kina zařazena verze V síti: Za školou. Obě verze pak můžete shlédnout i v Premiere Cinemas v Šantovce, kde máte na výběr hned z několika časů projekcí.

Přejeme pohodový víkend!