Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Den otevřených dveří na UP, Mikulášská tramvaj, Vánoce na hradě, MINT Market i Jan Kanyza

Tipy a názory

6.12.2019

Lenka Šimková

Před námi je druhý adventní víkend. Tentokrát se toho koná opravdu hodně a na své si určitě přijde každý! :-) Zajisté potěšíme divadelní i hudební fanoušky, nebude chybět ani program pro děti a tématické vánoční akce. Přesvědčte se sami...

Věstonická venuše

jen do neděle 8. prosince bude ve Vlastivědném muzeu v Olomouci k vidění originální Věstonická venuše. Unikátní soška z pálené hlíny, datovaná do starší doby kamenné, je vystavena od 27. listopadu a těší se velkému zájmu návštěvníků. Za vstup zaplatíte 100 korun. Na stejném místě nyní probíhá i jedinečná výstava u příležitosti půltisíciletého výročí první známé písemné zmínky o olomouckém orloji. Muzeum nabízí zvýhodněnou vstupenku na obě výstavy, za kterou zaplatíte 120 korun.

Pátek

08:00 / Den otevřených dveří Univerzity Palackého / Olomouc
10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
15:00 / Mikulášská nadílka v Galerii Moritz / Galerie Moritz
16:00 / Čertovská prohlídka / Strašidelný dům
17:00 / Vánoční dílna / Metro Church
17:00 / Mikulášská nadílka a rozsvícení stromu / stadion 1. HFK Olomouc
18:00 / Olomouc - Litvínov / zimní stadion
18:30 / Lea Vítková zve na… Vánoce s Jiřím Přibylem / Mozarteum
19:00 / Cílová rovinka Nikiho Laudy / Divadlo Tramtarie
20:00 / MORRISON HOTEL / Bounty Rock Cafe

V plném proudu jsou vánoční trhy. Až do 24. prosince se můžete, kromě spousty prodejních stánků, těšit na bohatý kulturní a doprovodný program. A co všechno si na nás pořadatelé připravili na nadcházející tři dny se dozvíte tady.

Nejen informace o studiu, ale i speciální program nabídne uchazečům Den otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci. Zájemci si mohou projít univerzitní prostory dnes od 8:00, k univerzitním budovám a pracovištím zájemce zdarma dopraví speciální autobusová linka. Doprovodný program chystají všechny fakulty a podrobné informace si přečtete tady. Mikuláše jsme si sice užili už ve čtvrtek, ale v Galerii Moritz na vás čeká Mikulášská nadílka od 15 do 18 hodin. Stačí, aby si děti připravily básničku a můžou se těšit na malou odměnu. Jestli máte pro strach uděláno, tak si určitě nesmíte nechat ujít atrakci, kterou pro vás připravil Strašidelný dům. Od 16:00 zde budou probíhat čertovské prohlídky, zajít na ně můžete také v sobotu i v neděli. A další Mikulášská nadílka čeká na děti od 17:00 na stadionu 1. HFK Olomouc. Fanoušci olomouckého hokeje by si pak neměli nechat ujít domácí zápas, ve kterém bude Mora od 18:00 hostit Litvínov. A pokud dáte přednost muzice, tak ve 20:00 vystoupí v Bounty Rock Cafe kapela Morisson Hotel, za vstup zaplatíte 150 korun.

Sobota

08:30 a 19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
08:30 / Alpinning speciál / Centrum Pohybu
10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
10:00 / Mikulášská jízda tramvají / Olomouc
10:00 / Čertovská prohlídka / Strašidelný dům
10:00 / Vánoční prohlídky hradu / Hrad Šternberk
10:00 / Dětský vánoční jarmark / Hrad Šternberk
11:00 / MINT Market Olomouc no. 2 / Pevnost poznání
16:00 / Hejčínský rozhovor s Ivo Šmoldasem a Janem Kanyzou / Divadlo na cucky
18:00 / Vánoční benefiční koncert / Katedrála sv. Václava
19:00 / Chlap na zabití / kino Metropol
20:00 / Cimrmanovo Torzo / Bounty Rock Cafe

V sobotu bude od dopoledních 10:00 jezdit Olomoucí historická tramvaj Evelína, která bude vypravena na speciální Mikulášské jízdy. Pro rodiče s dětmi je jízda tramvají bezplatná. V tento den si můžete také udělat výlet na Hrad Šternberk, kde vás čekají nejen vánoční prohlídky hradu, ale pro děti bude připraven i vánoční jarmark. Pokud si chcete nakoupit originální dárky pod stromeček, tak se vypravte na MINT Market do Pevnosti poznání, který bude probíhat od 11:00 až do 18:00. Do Divadla na cucky můžete v 16:00 zajít na devátý hejčínský rozhovor v netradiční podobě. Tentokrát bude moderátor Ivo Šmoldas zpovídat herce a malíře Jana Kanyzu. Pokud chcete v tomto předvánočním čase přispět na dobrou věc, tak zajděte na vánoční benefiční koncert, který proběhne od 18:00 v Katedrále sv. Václava. Vstupné je 150 korun a celý výtěžek půjde na Oddělení pro kojence a malé děti Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. V kině Metropol pak v 19:00 uvidíte divadelní komedii Chlap na zabití o tom, jak se profesionální zabiják stane obětí sebevraha. V hlavních rolích Filip Blažek a Miroslav Vladyka a poslední vstupenky koupíte tady. A o hodinu později zahraje v Bounty Rock Cafe skupina Cimrmanovo Torzo, vstupné je 150 korun.

Neděle

09:30 a 13:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
10:00 / Královna Koloběžka První / Moravské divadlo
14:00 / Čertovská prohlídka / Strašidelný dům
14:00 / Tereza Říčanová – STOSNÍ / Muzeum umění
15:00 / Kouzelnická show Karla Pomahače / Divadlo na Šantovce
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:00 / Mikulášká nadílka / Centrum pohybu
16:30 / Post.Print / Muzeum umění
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
19:00 / LINE DANCE tančírna / Centrum pohybu

V neděli nezapomeňte na adventním věnci zapálit druhou adventní svíčku. A pokud si chcete v tento den trochu zasportovat, tak můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion. Od 9:30 zde bude probíhat bruslení veřejnosti a za hodinu zaplatíte 40 korun. Pokud raději chcete bruslit pod širým nebem, tak využijte venkovní kluziště na Dolním náměstí. S dětmi můžete už v 10:00 zajít do Moravského divadla na pohádku Královna Koloběžka První, vstupenky koupíte tady. Odpoledne je pak můžete vzít do Divadla na Šantovce, kde od 15:00 proběhne Kouzelnická show Karla Pomahače. Ve stejný čas se budou obchodní galerií linout také krásné tóny piána, jelikož bude probíhat další z Pianothék v Šantovce. A poslední Mikulášskou nadílku můžete navštívit v Centru pohybu, kde bude od 16:00 do 18:00 probíhat program pro děti od dvou do šesti let. Celý víkend pak můžete zakončit třeba v Moravském divadle, které v 19:00 uvede detektivní komedii Splašené nůžky. "V bytě nad kadeřnictvím je zavražděna majitelka domu. Do salonu záhy vtrhne policie a začne vyšetřovat vraždu, kterou musel spáchat někdo z přítomných. A protože důkazů je málo a atmosféra houstne, jsou k vyšetřování vyzváni i sami diváci…" Vstupenky koupíte zde

Přejeme hezký víkend!