Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Dobroběh, africké trhy, guláše, food festival, rodinné akce i Sigma s Morou

Tipy a názory

13.9.2019

Lenka Šimková

Další víkend je před námi! Tentokrát nabídne pestré gastronomické zážitky, ať už v podobě afrických trhů, gulášů či jiných food festivalů, zajít můžete i do divadla, na různé rodinné akce nebo můžete podpořit dobrou věc na Dobroběhu. A koná se toho mnohem víc, podívejte se..

Pátek

08:00 / Den otevřených dveří / Hasičská stanice
09:00 / Beach sports 2019 / Horní náměstí
18:00 / SK Sigma Olomouc vs. SFC Opava / Andrův stadion
18:00 / Netopýří noc v Domu přírody / Sluňákov
18:30 / Karma a reinkarnace v pojetí tibetské moudrosti / Divadlo na cucky
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Mamzelle Nitouche / Moravské divadlo
19:00 / Going Up The Vesmír Tour / Letní kino - Klid v ruchu
20:00 / Krize Identity & G.O.C. / Bounty Rock Cafe

Zajímavý program pro malé i velké si na pátek připravili hasiči v Olomouckém kraji. Pokud chcete usednout si za volant hasičské cisterny a omrknout její vybavení, vyzkoušet si dýchací přístroj nebo si osahat výstroj potápěčů a lezců, tak určitě zajděte na hasičkou stanici, kde až do 16:00 bude probíhat Den požární bezpečnosti. Na Horním náměstí dnešním dnem končí Beach sports 2019 a vy tak máte jedinečnou příležitost vychutnat si zde plážové rugby. Fanouškům fotbalu by neměl uniknout další domácí zápas, který fotbalisté SK Sigma Olomouc odehrají od 18:00 proti SFC Opava. I s dětmi se můžete vydat do Sluňákova, kde vás ve stejný čas čeká komentovaná vycházka za netopýry. Pokud máte chuť zajít spíš na nějaké divadelní představení, tak Moravské divadlo uvede v 19:00 premiéru operety Mamzelle Nitouche a vstupenky koupíte tady. To Divadlo Tramtarie láká ve stejný čas na na nekompromisní, provokativní a lehce nahořklou komedii Sex zadarmo nedostaneš. Ta je přístupná od 18 let a zbývají poslední vstupenky, tak neváhejte. ;-) A potěšíme také fanoušky koncertů V areálu Letního kina - Klidu v ruchu uslyšíte od 19:00 velký třesk dvou hudebních cest s názvem Going Up The Vesmír, ve kterém se společně představí slovenský baladik Chris Ellys a dark wave poet KLIPERS. V Bounty Rock Cafe pak o hodinu později pak zahraje Krize Identity & G.O.C.

Sobota

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
08:00 / Olomoucké gulášové slavnosti / Tržnice
10:00 / Africké trhy v Olomouci / Galerie Šantovka
10:00 / Regionální den železnice v Olomouci / Muzeum ČD
10:00 / Dny evropského dědictví na zámku / Zámek Čechy pod Kosířem
13:00 / Jak chutná Lošov 2019 / Lošov
14:00 / Bohuňovický gulášfest / Bohuňovice
16:00 / Hudební léto / Hospoda Na statku
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Mamzelle Nitouche / Moravské divadlo
19:00 / Central Park West / Divadlo na Šantovce
20:00 / Bohemian Rhapsody / Letní kino

V sobotu nebudete vědět, co dřív! Už od 8 hodin se na Výstavišti Flora koná chovatelská burza Aquatera Olomouc. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky. Rovněž od ranních 8:00 provoní Tržnici Olomoucké gulášové slavnosti, které můžete navštívit až do 14:00 a rozhodnout tak, který z nich je nejlepší. Pokud si chcete nakoupit zásobu exotického ovoce, koření, kávy, čokolády a originálních rukodělných výrobků přímo ze srdce Afriky, tak by vám neměly uniknout Africké trhy, které budou po oba víkendové dny probíhat u Galerie Šantovka. Milovníci železniční historie si nesmí nechat ujít příležitost se opět vydat do olomouckého ČD Muzea v Hodolanech. Jestli patříte k milovníkům dobrého jídla, tak můžete od 13:00 navštívit food festival Jak chutná Lošov, kde vás čekají dobroty od výrobců a restaurací z okolí, zábava pro děti i dospělé, muzika. O hodinu později pak v Bohuňovicích vypukne Bohuňovický gulášfest - zkrátka o dobré jídlo tentokrát nouze nebude! :-)

A ani o divadelní představení dnes nepřijdete. V 19:00 můžete zajít třeba do Divadla Tramtarie na komedii z naší mediální současnosti, jejíž děj je zasazen do prostředí reality show. Na Prostři mě! ještě zbývají vstupenky, takže neváhejte a budou vaše. Moravské divadlo láká ve stejný čas na druhou premiéru operety Mamzelle Nitouche, na kterou koupíte vstupenky tady. To Divadlo na Šantovce nabízí ve stejný čas konverzační komedii z produkce Moravského divadla s názvem Central Park West. Čeká na vás partnerský pětiúhelník, ve kterém se nemohou dlouhou dobu vyznat ani jeho samotní aktéři. Vstupenky ještě zbývají a koupíte je tady. A v sobotu večer můžete zajít také do Letního kina, které od 20:00 promítne úspěšný snímek Bohemian Rhapsody, který popisuje hudební dráhu i jedinečnou životní a uměleckou jízdu Freddieho Mercuryho od založení skupiny Queen až po památný koncert Live Aid v roce 1985. Za vstup zaplatíte 100 korun.

Neděle

10:00 / Africké trhy v Olomouci / Galerie Šantovka
13:00 / Den (pro) pěstounství / Pevnost poznání
13:00 / Bezpečná cesta do školy 2019 / Výstaviště Flora
13:30 / DOBROBĚH 2019 / Areál TJ Lokomotiva
14:00 / Tělo a tvář / Arcidiecézní muzeum
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
15:00 / Kouzelnická show / Divadlo na Šantovce
16:00 / Krejčovský salon / Moravské divadlo
17:00 / Olomouc - Mladá Boleslav / zimní stadion
19:00 / Prostři mě! / ZRUŠENO / Divadlo Tramtarie

Také v neděli pokračují Africké trhy před Galerií Šantovka, tento den bude ale především patřit akcím pro celou rodinu. Pohodové nedělní odpoledne s celou rodinou můžete zažít třeba od 13:00 v Pevnosti poznání, kde bude probíhat akce Rodina je (OK) aneb Den (pro) pěstounství. Vstup na akci je zdarma a čekají vás vědecké show, rodinná hra, zábavné aktivity pro děti, hudební vystoupení a spousta dalšího. To ve Smetanových sadech vás ve stejný čas čeká již třináctý ročník rodinné akce Bezpečná cesta do školy. Děti i rodiče se můžou těšit na hry, soutěže o hodnotné ceny, různá vystoupení a nespočet poučných zážitků. Součástí programu bude i oblíbený veletrh volnočasových aktivit pro děti a mládež. Pokud rádi běháte, tak v neděli můžete spojit příjemné s užitečným. V areálu TJ Lokomotiva ve 13:30 odstartuje běh ve prospěch dětí z lokomočního centra JITROCEL s názvem Dobroběh. Akce je připravená pro celou rodinu, závodu se mohou zúčastnit nejen rodiny s kočárkem, ale i vozíčkáři, běžci, sportovci a vůbec všichni, kdo si chtějí zaběhat, a přitom podpořit dobrou věc. Vybrat si můžete z pouhých 450 metrů, ale také z tras dlouhých 1,5 km a 5 kilometrů. S dětmi pak v 15:00 můžete zajít třeba do Divadla na Šantovce na Kouzelnickou show, dospělí se ve stejný čas mohou v obchodním centru zaposlouchat do tónů Pianothéky Richarda Pogody. A fanouškům hokeje by neměl uniknout první domácí zápas HC Olomouc na domácím ledě. Kohouti vyzvou od 17:00 tým z Mladé Boleslavi, tak si to nenechte ujít a přijďte hráče povzbudit na stadion! ;-)

Přejeme pohodový víkend!