Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Oněgin, Bratři Ebenové, Wohnout, jarní saunová noc i turnaj v pétanque

Tipy a názory

12.4.2019

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je konečně víkend. Kde si zasloužené volno můžete náležitě užít? Ať už si z našeho přehledu akcí vyberete jakoukoli, určitě nebudete litovat. Chystá se toho opravdu hodně, přesvědčte se sami...

Pátek

18:30 / Lea Vítková zve na… Předvelikonoční zastaveníčko / Mozarteum
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Evžen Oněgin / Moravské divadlo Olomouc
19:00 / Bratři Ebenové / kino Metropol
19:30 / Divadlo TRN – Racek / Divadlo na cucky
20:00 / Nathaniel Peterson / ZRUŠENO / Bounty Rock Cafe
20:00 / Projekce filmu SAMBA / Konvikt
20:00 / Koncert Jendy Nováka / Nabalkoně

Dnes vás už v 18:30 zve Lea Vítková na Předvelikonoční zastaveníčko do Mozartea, vstupné je 50 korun. Páteční večer pak bude především ve znamení divadel. V Moravském divadle si dnes od 19:00 můžete vychutnat premiéru Puškinova veršovaného románu Evžen Oněgin. Vstupenky ještě stále jsou a koupíte je tady. Na co už bohužel lístky nejsou, je nekompromisní, provokativní a trochu nahořklá komedie Sex zadarmo nedostaneš v Divadle Tramtarie. Vstupenky však ještě seženete na květnové reprízy. V kině Metropol pak ve stejný čas uvidíte živé vystoupení bratří Ebenů. Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák a vstupenky ještě seženete tady. Pokud jste se těšili na večerní koncert v Bounty Rock Cafe a na vystoupení bluesrockového velikána Nathaniela Petersona, tak vás musíme zklamat. Koncert je pro nemoc zrušen, tak nezbývá než doufat, že bývalý frontman legendární skupiny Savoy Brown přijede někdy příště. Pokud však stále toužíte po hudebním večeru, tak zajděte do Nabalkoně kabaretní scény, kde za piano usedne Jenda Novák a naplní vaše lačná srdce třemi základními žánry - zazní jazz, blues a rokenrol. 

Sobota

09:00 / Les a člověk / VSMO
09:00 / Mistrovství Moravy Street disciplín / Sportovní hala UP
10:00 / Štístko a Poupěnka - Jedeme na výlet / kino Metropol
10:00 / Den Země v Zoo – Kopyta a kopýtka / ZOO Olomouc
10:00 / Mezinárodní den památek / Hrad Šternberk
15:00 / Velké dobrodružství Čtyřlístku / kino Metropol
15:30 / 1.HFK Olomouc - TJ Slavoj Bruntál / stadion 1.HFK Olomouc
17:00 / Zelená kniha / kino Metropol
18:00 / Wohnout - Máme na míň TOUR / Sklub
19:00 / Jak je důležité míti Filipa / Divadlo na Šantovce
19:00 / Vinobraní / Moravské divadlo
20:00 / Ženy v běhu / kino Metropol
20:00 / Desperate Desire & Friends / Bounty Rock Cafe
21:00 / Jarní saunová noc / Aquapark Olomouc

V sobotu se hned od ranních 9:00 bude ve Sportovní hale Univerzity Palackého konat Mistrovství Moravy Street disciplín v rámci Czech Dance Masters insportline 2019. V sobotu se utkají junioři a dospělí, v neděli pak děti. V Pevnosti poznání odstartoval Vesmírný závod. Atraktivní propojení expozic historie, kosmonautiky a astronomie přiblíží soupeření velmocí při dobývání vesmíru. V sobotu a neděli je otevřeno od 9:00 do 18:00, více podrobností se dočtete na webu pořadatele. S dětmi můžete zajít už v 10:00 do kina Metropol na Štístka a Poupěnku, kteří vám zazpívají jejich nejnovější písně. Vstupenky za 160 korun koupíte tady. DDM Olomouc pak ve stejný čas pořádá zajímavou akci v zoologické zahradě na Svatém Kopečku. Akce je inspirovaná zajímavým životem běžných i exotických druhů kopytníků a pro dětské účastníky je připravena drobná odměna. Rodinný výlet si můžete udělat také na hrad Šternberk, kde se v rámci Mezinárodního dne památek uskuteční speciální komentované prohlídky s restaurátory a bude také zpřístupněn speciální technický okruh, který kromě výtahu zahrnuje i rozlehlé sklepní prostory. V 15:00 můžete vzít děti do kina Metropol na Velké dobrodružství Čtyřlístku a v 15:30 by fanoušci holického fotbalu neměli chybět na stadionu 1. HFK Olomouc, kde domácí fotbalisté odehrají zápas proti týmu TJ Slavoj Bruntál. Olomoucký Sklub zve od 18:00 na turné k nové desce kapely Wohnout a sraz olomoucké pobočky svazu českých bohémů v jednom. Začátek samotného programu je plánován na 20:00 a pokud nemáte koupené vstupenky, tak vás musíme zklamat - je beznadějně vyprodáno. Zajít tak můžete třeba do Divadla na Šantovce na jednu z největších klasik Oscara Wilda v podání domácího souboru Nabalkoně. Hra Jak je důležité míti Filipa startuje v 19:00 a vstupenky koupíte tady. Ve stejný čas můžete zajít také na Vinobraní do Moravského divadla, lístky koupíte tady. Příjemný večer pak můžete strávit v Aquaparku Olomouc, kde bude probíhat Jarní saunová noc. Program začíná ve 21:30, vstup do wellness bude umožněn od 21:00. Jediné, co k tomu potřebujete, je zakoupit si poukaz, který je v prodeji na e-shopu nebo na recepci Aquaparku.

Neděle

09:00 / Mistrovství Moravy Street disciplín / Sportovní hala UP
10:00 a 14:00 / Krkonošské pohádky / Moravské divadlo
10:00 / Velikonoční Poděbrady / olomoucké Poděbrady
14:00 / Šantíkovy neděle / Galerie Šantovka
14:00 / Turnaj v pétanque ve dvojicích / Korunní pevnůstka
15:00 / Jak vycvičit draka 3 / kino Metropol
16:00 / Pískomil se vrací / Divadlo na Šantovce
17:30 / Westwood: Punk, Icon, Activist / kino Metropol
18:00 / Pašije / Husův sbor
19:00 / SPOLU - Bára BASIKOVÁ a Dalibor GONDÍK / Reduta
19:30 / Růže pro Algernon / Divadlo Tramtarie
20:00 / Trabantem tam a zase zpátky / kino Metropol

V neděli můžete už v 10:00 vyrazit s dětmi na Krkonošské pohádky do Moravského divadla. Pokud však z nějakého důvodu nestihnete ranní termín, můžete zajít do divadla i ve 14:00. Vstupenky koupíte tady. Od 10:00 začíná také pestrý program na olomouckých Poděbradech, kde na děti čeká Velikonoční tvoření. Holky si nazdobí vajíčka, kluci si upletou pomlázku a samozřejmě nebude chybět něco dobrého na zub. Na Korunní pevnůstce bude od 14:00 v rámci Festivalu Bonjour Olomouc probíhat turnaj v pétanque ve dvojicích. Přijďte si zasoutěžit o pěkné ceny, nebo si jen tak s dětmi vyzkoušet typicky francouzskou hru s koulemi ;) V 16:00 se pak do Divadla na Šantovce vrátí kapela Pískomil, která je známá svými živelnými koncerty, které baví děti i rodiče. Koncert je na stání a vstupenky koupíte tady. V Redutě se pak v 19:00 můžete těšit na netradiční spojení dvou umělců - společně zde vystoupí Bára Basiková a Dalibor Gondík. To Divadlo Tramtarie nabídne večer drsný a zároveň dojemný příběh o nekonečné touze člověka překonat sama sebe, ale i o tom, co všechno potřebujeme k tomu, abychom byli alespoň na pár chvil v životě šťastni. Růže pro Algernon začíná až v 19:30 a vstupenky koupíte tady. A pokud máte rádi cestovatelské příběhy, tak zajděte do kina Metropol, kde od 20:00 uvidíte poslední výpravu žlutých trabantů napříč kontinenty. Film Trabantem tam a zase zpátky definitivně dokazuje, že není třeba drahých terénních vozů, aby člověk projel celý svět a zažil jeden z nejdojemnějších návratů. Vstupné je 130 korun a lísky koupíte tady.

Přejeme pohodový víkend!