Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Litovelský Otvírák, Noc s Tarantinem i koncert pod širým nebem

Tipy a názory

10.8.2018

Autor: Lenka Šimková

Další prázdninový týden je za námi a čekají nás dva volné dny. Podívejte se společně s námi, kde všude je můžete strávit. I tentokrát je rozhodně z čeho vybírat, přesvědčte se sami...

Vychlazené pivo k letním teplotám neodmyslitelně patří! Vychlazené pivo k letním teplotám neodmyslitelně patří! Foto: Depositphotos.com

Kam k vodě?

Léto je nejlepší strávit u vody. Jestli zrovna nejste nikde na dovolené, nemusíte smutnit, zajít můžete třeba na bazén. Otevřeno je až do 20:00 a ceník najdete tady. A nebo se vypravte na olomoucké Poděbrady. Odtud hlásí, že sezona je v plném proudu a o kvalitu vody nemusíte mít zatím obavy. Skvělou volbou je i Aquapark Olomouc. Vedle koupání si tu užijete i spoustu zábavy. Otevřeno je do 19:00, veškeré informace o provozu, vstupném i atrakcích hledejte tady.

Pátek

10:00 / Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená / kino Metropol
18:00 / Noc s Tarantinem / Kino Metropol
20:00 / Physical Graffiti (NL) - Celebrating 50 years of Led Zeppelin / Korunní pevnůstka

Prázdninová páteční dopoledne patří v Kině Metropol především dětem a proto se již dnes v 10:00 můžete zajít podívat na pohádku Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená. No a jestli patříte k milovníkům filmů Quentina Tarantina, tak by vám neměla uniknout Noc s Tarantinem, která v Metropolu vypukne od 18:00. Hned z kraje začne promítání méně známým filmem Čtyři pokoje, následovat bude klasika v podobě Pulp Fiction a večer uzavřou Hanebný Pancharti. Celý maraton bude trvat 465 minut včetně dvou přestávek a vstupné je 200 Kč - lístky si můžete rezervovat zde. Ve 20:00 vás pak na Korunní pevnůstce čeká skvělý koncert pod širým nebem. Skupina Physical Graffiti již více než dvacet let působí jako pocta jedné z nejslavnějších světových rockových kapel Led Zeppelin, takže se máte na co těšit. Vstupné je 349 korun.

Sobota

08:00 / Hanácký farmářský trh / Horní náměstí
09:30 / Veřejná cyklistická poznávací jízda mikroregionem Bystřička / Velká Bystřice
11:00 / Litovelský Otvírák 2018 / Pivovar Litovel
15:00 / Ruční výmlat obilí v Hanáckém skanzenu / Hanácké skanzen

V sobotu vás hned od rána čeká na Horním náměstí Hanácký farmářský trh, kam si můžete přijít nakoupit kvalitní potraviny a výrobky od českých farmářů a prodejců. Všichni cyklisté pak mohou vyrazit na cyklistickou poznávací jízdu všech obcí regionu Bystřička. Zahájení je v 9:30 v amfiteátru ve Velké Bystřici, kde účastníci obdrží kompletní informaci a malé pohoštění. Účast na zahájení akce není povinná, průběh je individuální včetně nástupního místa a každý účastník si trasu volí sám. Akce bude zakončena ve Svésedlicích (cca v 16:00), kde na vás čeká bohatý kulturní program i občerstvení. Milovníkům letních festivalů by pak neměl uniknout Litovelský Otvírák. Kromě hudebního svátku je festival i dnem otevřených dveří pivovaru, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout pod pokličku litovelským sládkům. Na hlavní scéně vystoupí Aneta Langerová s kapelou, Stracené ráj, Turbo, Marcel Woodman orchestra, Second Hand Kabát revival, Tři ségry a nebude chybět ani ohňostroj. Na odpoledne chystá zajímavý program i Hanácký skanzen v Příkazích, kde se můžete těšit na netradiční prohlídku skanzenu a ruční výmlat obilí. Hudební doprovod a občerstvení zajištěno.

V neděli si můžete vychutnat chvíle klidu a pohody u vody, nebo třeba vyrazit do kina. Kino Metropol má sice přes prázdniny v neděli zavřeno, ale Premiere Cinemas v Šantovce nabízí na tento den hned devět filmů, takže je z čeho vybírat ;-)

Hezký víkend!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková