Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Mattoni 1/2Maraton Olomouc, štafeta na vozíku i Rocková Horka

Tipy a názory

22.6.2018

Zuzana Doleželová

Před námi je další červnový víkend. Ještě nemáte na dny volna plány? Třeba se inspirujete našimi tipy. V Olomouci a okolí se toho opět koná dost...

PÁTEK

Moravia Sport Expo / 10:00 / Výstaviště Flora

Olomoucká štafeta na vozíku / 10:00 / Smetanovy sady

Vyprávění komiksem / 14:00 / Vault 42

Mate + afterparty / 19:00 / Divadlo na cucky 

Velký Gatsby / 19:00 / Divadlo Tramtarie - program i volné vstupenky sledujte zde

Už v 10:00 začíná na Výstavišti Flora veletrh aktivního a zdravého životního stylu Moravia Sport Expo, na kterém najdete představení aktivit několika desítek olomouckých sportovních a volnočasových organizací, ale můžete si tu také vyzvednout startovní číslo na půlmaraton, nakoupit nové běžecké vybavení. Zde je doprovodný program. Zajímavostí je, že od 16:00 proběhne autogramiáda nejlepších českých vytrvalců. Ve stejný čas pořádá spolek Trend vozíčkářů Olomouc 6. ročník Olomoucké štafety na vozíku, která je součástí doprovodného programu Mattoni 1/2Maratonu Olomouc 2018. Smyslem akce je propojení široké veřejnosti se světem lidí užívajících vozík k běžnému pohybu formou zábavné štafety absolvované na invalidním vozíku. A nebude chybět ani doprovodný program. Ve Vault 42 se od 14:00 uskuteční workshop věnovaný komiksu, který povede ilustrátor Michael Petrus. Divadlo na cucky uvede oblíbenou hru Mate v 19:00, ve stejný čas můžete zajít do Divadla Tramtarie na úžasného Velkého Gatsbyho. Ale jen jestli máte lístky, představení už je vyprodané.

SOBOTA

Moravia Sport Expo / 09:00 / Výstaviště Flora

Škrhola a lotři ze mlýna / 09:10 / Hrad Sovinec

Rocková Horka / 15:00 / Horka nad Moravou

dm rodinný běh / 17:00 / Horní náměstí

Mattoni 1/2Maraton Olomouc / 18:30 / Horní náměstí

I v sobotu na Výstavišti Flora pokračuje veletr Moravia Sport Expo. I dnes bude připraven doprovodný program. Mimo jiné se od 14:30 můžete setkat s kardiochirurgem Janem Pirkem, který poběží půlmaraton. Dobrovodný program najdete tady. V sobotu také startuje dvoudenní akce na hradě Sovinec, a to sice Škrhola a lotři ze mlýna. Těšit se můžete na bohatý program, který potěší nejen děti, ale i dospělé. A odpoledne se ponese také v rockovém duchu. V 15:00 začíná festival Rocková Horka. V 17:00 se pak naplno rozběhne velká sportovní událost  - Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2018. Nejprve odstartuje dm rodinný běh, v 18:30 se běží hlavní závod. S jakými hvězdami se potkáte na trati, se dočtete tady. Ale pozor, dojde také k uzavírkám. Podívejte se, kudy neprojedete.

NEDĚLE

Škrhola a lotři ze mlýna / 09:10 / Hrad Sovinec

Olomouc hříchu, zločinu a neřesti / 13:30 / Šibeník

Týden s Vasarelym - Geometrie v prostoru / 14:00 / Muzeum moderního umění

Výlet s FitKoloběhem / 19:00 / Centrum Pohybu

Petr a Lucie / 19:00 / Moravské divadlo

V neděli se opět můžete vypravit na Sovinec, kde se koná Škrhola a lotři ze mlýna. Od 13:30 se koná poněkud netradiční procházka městem s názvem Olomouc hříchu, neřesti a zločinu. V Muzeu moderního umění se uskuteční rodinný workshop Geometrie v prostoru, který proběhne v rámci Týdne s Vasarelym. A sportovně se vyžít můžete na Výletu s FitKoloběhem. Kulturní zážitek na vás čeká v Moravském divadle - Petr a Lucie od 19:00 nabídne hezkou podívanou.

 

Krásný víkend všem!