Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: tvarůžkový festival, Olympic, Ekologické dny, taneční galashow i dobývání hradu Sovinec

Tipy a názory

20.4.2018

Autor: Lenka Šimková

Další víkend je před námi! Co nás čeká tentokrát? Startují Ekologické dny, náměstí provoní tvarůžky, zajímavý program chystají hrady Sovinec i Šternberk a na své si přijdou také milovníci fotbalu. A samozřejmě nebudou chybět ani koncerty, divadla a akce pro děti. Stačí si jen vybrat...

O víkendu se můžete těšit na Dobývání hradu Sovinec O víkendu se můžete těšit na Dobývání hradu Sovinec Foto: archiv pořadatele

Pátek

Ekologické dny Olomouc 2018

17:00 / 1.HFK Olomouc - SK Uničov / stadion 1.HFK Olomouc
17:30 / Cirkus Berousek / plocha u Šantovky
18:00 / Lady magazín live / Český rozhlas Olomouc
19:00 / Divoké historky / Divadlo Tramtarie
19:00 / Hotel mezi dvěma světy / Hospůdka U Sklenářů
19:00 / Three4Dance / Moravské divadlo
19:00 / Na kole po Armenii a Kavkazu / Divadlo na Cucky
19:00 Taneční Galashow 2018 / RCO
20:00 / No Limit / Bounty Rock Café
21:00 / ATMO Music / Echo Club & Lounge

Sobota

Ekologické dny Olomouc 2018

09:10 / Kmotra smrt - Dobývání hradu Sovinec / hrad Sovinec
10:00 / Olomoucký tvarůžkový festival 2018 / Horní a Dolní náměstí
10:00 / Mezinárodní den památek / hrad Šternberk
10:00 / Den Země v ZOO – Vlčí svět / Zoo Olomouc
14:00 / Cirkus Berousek / plocha u Šantovky
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. Baník Ostrava / Andrův stadion
16:00 / Cyrano z Bergeracu / Moravské divadlo
16:00 / Jumping party by ALI / ECHO Club & Lounge
20:00 / Cimrmanovo torzo / Bounty Rock Café

Neděle

Ekologické dny Olomouc 2018

09:10 / Kmotra smrt - Dobývání hradu Sovinec / hrad Sovinec
10:00 / Olomoucký tvarůžkový festival 2018 / Horní a Dolní náměstí
10:00 / Hrátky s čertem / Moravské divadlo
10:00 / Mezinárodní den památek / hrad Šternberk
11:00 / Cirkus Berousek / plocha u Šantovky
14:00 / Malí performeři / Divadlo na Cucky
14:00 / Hrátky s čertem / Moravské divadlo
16:00 / Vosa Marcelka / Divadlo na Šantovce
16:00 / Koncert relaxační hudby s Ivo Batouškem / Centrum pohybu
19:00 / Divoké historky / Divadlo Tramtarie
19:00 / Titanic / Reduta
19:00 / Slovanský tyátr – Maryša / Divadlo na cucky
19:00 / OLYMPIC UNPLUGGED s hosty / kino Metropol
20:00 / Byl jsem při tom / Divadlo na Šantovce

Už dnes startují Ekologické dny s tématem Antropocén – doba lidová. Ve třech dnech se můžete těšit na nespočet zajímavých přednášek a pestrý doprovodný program. Přijďte se dozvědět něco málo o době, kdy moc člověka dosáhla ohromné síly. Program pokračuje i po víkendu různými vycházkami a vyvrcholí prvomájovým Ekojarmarkem na Horním náměstí. Jestli plánujete, kam vyrazit s dětmi, tak by vám neměl uniknout Cirkus Berousek, který je až do začátku května vedle obchodní Galerie Šantovka. Národní Cirkus má na programu vystoupení řady exotických zvířat, například indické slonice Nairy, papoušků Ara a dvanácti arabských plnokrevníků. Nebude chybět ale ani slavná medvědí revue. Začátky představení jsou ve všední dny v 17:30, sobota od 14:00 a neděle v 11:00. 

Dnes večer můžete navštívit cestovatelské povídání Pavla Kadlíčka Na kole po Armenii a Kavkazu, které začíná v 19:00 v Divadle na cucky. Beseda se uskuteční v rámci projektu Kola Dětem, jehož cílem je vybrat prostředky na nákup kol dětem, které to v životě nemají jednoduché. Ve stejný čas začíná v RCO Taneční galashow, kde uvidíte nejen standardní a latinskoamerické tance, ale také showdance, flamenco, hip hop, jazz a další zajímavá vystoupení. Vstupenky zakoupíte na místě za 150 Kč. A konají se i dva zajímavé koncerty. Ve 20:00 startuje v Bounty Rock Café olomoucká formace No Limit a od 23:00 se můžete těšit na ATMO music v Echo clubu.

O víkendu provoní olomoucké Horní i Dolní náměstí syrečky. Po oba dny se bude konat již třetí ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu, který je spojený s ochutnávkou vybraných specialit a regionálních piv. Těšit se můžete i na jarmark s řemeslnými produkty, kuchařskou show a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Chybět nebude ani cimbálová muzika a koncert The Tap Tap a kapely Buty. Více se o akci dočtete zde.

O tomto víkendu zahajuje svou sezónu hrad Sovinec, který si pro návštěvníky připravil bohatý program. Divadelní pohádky, sokolnické ukázky, kejklířská show a jedinečná bitva o hrad. Navíc vás každou půlhodinu čekají zajímavé prohlídky hradu s průvodcem. Také hrad Šternberk láká na víkendový program. V rámci mezinárodního dne památek vás čekají prohlídky hradu i s restaurátory a výklad bude zaměřen především na historický nábytek na hradě. Pokud patříte mezi fanoušky olomouckého fotbalu, pak si určitě nenechte ujít sobotní zápas Sigmy proti Baníku Ostrava, který startuje v 15:00. Milovníci divadla se mohou těšit na jedno z nejslavnějších francouzských dramat všech dob. Příběh Cyrana z Bergeracu trvá necelé tři hodiny a startuje v Moravském divadle v 16:00. 

V neděli nebudou chybět oblíbená představení pro děti. V Moravském divadle se můžete těšit na Hrátky s čertem, které můžete navštívit v 10:00 nebo odpoledne ve 14:00. Pohádku chystá i Divadlo na Šantovce. Vosa Marcelka začíná v 16:00 a je pro děti od 4 let. Po pohádce navíc následuje krátká dílnička. Ve stejný čas si můžete dopřát trochu relaxace v Centru pohybu. Vstupné na koncert Relaxační hudby je 100 Kč. A večer vás v kině Metropol čeká koncert z trošku jiného soudku. Od 19:00 zde vystoupí skupina OLYMPIC. Pokud neseženete na večerní koncert lístky, tak vás zajisté potěší, že se kapela objeví i za měsíc na olomouckém Beerfestu.

Krásný víkend!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková