Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Dny mozku, pořádná porce koncertů, svatý Patrik i kuchařská dílnička

Tipy a názory

16.3.2018

Autor: Lenka Šimková

Pátek je tady a s ním i dva dny volna. Jak je nejlépe strávit? Na své si tento víkend přijde opravdu každý. Na programu jsou divadla, koncerty, fotbal, akce pro děti a zajímavý program slibuje i Pevnost poznání.

Pevnost poznání chystá zajímavý program pro malé i velké Pevnost poznání chystá zajímavý program pro malé i velké Foto: archiv pořadatele

Den svatého Patrika

Podívejte se do našeho speciálu, kam můžete zajít oslavit svátek svatého Patrika. Čeká na vás whisky, zelené pivo i spousta dárků a zábavy...

Pátek

MINECRAFT / Galerie Šantovka
Zvěřinové hody / Restaurace U Macků

15:30 / Vyrob si Lichožrouta / DDM Olomouc
16:00 / Výtvarná dílna - EX LIBRIS / Knihovna města Olomouce
17:00 / Velikonoční háčkování / Centrum pohybu
19:00 / DH v DH s Janem P. Muchowem / Divadlo hudby
19:00 / Nebezpečné známosti / Moravské divadlo
19:00 / Barbora Poláková - Tour 2018 / Sklub
19:00 / Bláznivý Petříček / Divadlo na Šantovce
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
20:00 / Mečiar + beseda s režisérkou / kino Metropol
20:00 / Hustej Guláš / Bounty Rock Café

Sobota

MINECRAFT / Galerie Šantovka
Zvěřinové hody / Restaurace U Macků

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
09:00 / Benefiční cvičení pro Amélii / Centrum pohybu
10:00 / Dny mozku v Pevnosti poznání / Pevnost poznání
12:00 / Soví noc v Pevnosti poznání / Pevnost poznání
17:00 / Kollárovci - Neúprosný čas cz tour / kino Metropol
18:00 / Škwor / Výstaviště Flora
19:00 / Jsem do tebe / Divadlo na cucky
20:00 / NIGHTWISH Revival / Bounty Rock Café
20:00 / SK Sigma Olomouc vs. MFK Karviná / Andrův stadion

Neděle

MINECRAFT / Galerie Šantovka
Zvěřinové hody / Restaurace U Macků

10:00 / Dny mozku v Pevnosti poznání / Pevnost poznání
10:00 / O princezně, která rrrrráčkovala / Moravské divadlo
13:00 / Zaniklá Olomouc / Krajský soud
14:00 / O princezně, která rrrrráčkovala / Moravské divadlo
16:00 / Příhody včelích medvídků / Divadlo na Šantovce
17:30 / Kuchařská dílnička v Lobstru / Lobster Family Restaurant
18:00 / Olomoucká kavárna II: Jakub Mareš / Divadlo na cucky

Tento víkend s sebou přinese i značné ochlazení a teploty pod bodem mrazu. Může to tedy být poslední víkend s možností vyrazit na lyže. Střediska v okolí Olomouce zatím udržují sjezdovky v provozu, tak neváhejte a naplánujte si výlet :-)

V pátek se v 19:00 můžete těšit na premiéru inscenace Nebezpečné známosti v Moravském divadle. Román Choderlose de Laclose je dobře známý díky řadě filmových adaptací, na jevišti v něm excelují Petr Kubes jako vikomt Valmont a Vladimíra Včelná v roli markýzy de Merteuil. V Sklubu vás čeká koncert velmi oblíbené zpěvačky Báry Polákové. Klub se otevře v 18:00, začátek koncertu je plánován na 21:00. Vstupenky za 350 korun ještě jsou a koupíte je prostřednictvím Ticketstream. Kino Metropol ve 20:00 promítne film Mečiar, který je zpovědí o Vladimíru Mečiarovi a o vlivu, který měl na slovenskou společnost. Po filmu proběhne diskuze s režisérkou Terezou Nvotovou.

V sobotu ráno si můžete zacvičit v Centru pohybu a zároveň tím přispějete na dobrou věc. Cena lekce je 100 Kč a bude věnována Centru Amélie Olomouc, které poskytuje pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým. Od 10:00 vás čeká zajímavý program v Pevnosti poznání. Po celou sobotu a neděli zde budou probíhat Dny mozku, kde budou připraveny interaktivní hry, optické klamy, záhadné rostliny a spousta dalších zajímavostí. Od 12:00 vás zde navíc bude čekat Soví laboratoř, kde budou zábavné hry a aktivity nejen pro děti. Sobotní večer vám zpestří dva koncerty. V 18:00 zahraje na výstavišti Flora kapela Škwor, od 20:00 si můžete vychutnat Nightwish Revival v Bounty Rock Café. Divadlo na cucky v 19:00 představí novou inscenaci Jsem do tebe, která je určena především teenagerům, ale i starším generacím, kterým s jistou dávkou humoru připomene, jak to bylo v období dospívání občas roztomilé i trapné. A milovníky fotbalu potěší, že ve 20:00 se Sigma představí na Andrově stadionu proti Karviné.

Neděle opět nabídne program především pro nejmenší. Už v 10:00 můžete s dětmi vyrazit do Moravského divadla na pohádku O princezně, která rrrrráčkovala. Pokud se bojíte, že tak brzy vaše ratolest nevyleze z postele, tak můžete vyrazit na odpolední představení ve 14:00. A pohádkově bude i v Divadle na Šantovce. V 16:00 na vás čeká nádherná večerníčková pohádka Příhody včelích medvídků s úžasnými kostýmy a kulisami. Po představení můžou malí kuchtíci navštívit Kuchařskou dílničku v restauraci Lobster. Tady si děti vyrobí pizzu, na které si následně i pochutnají. A máme tip i pro milovníky Olomouce a jejích zákoutí. Ve 13:00 můžete vyrazit na prohlídkový okruh Zaniklá Olomouc, který vám přiblíží stavby, které už nestojí, nebo stojí, a přesto nepoznáte, k čemu a komu sloužily. Prohlídka se uskuteční za každého počasí v případě min. počtu 15 platících účastníků (vstupné: 80 Kč, děti 60 Kč).

Přejeme krásný víkend!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková