Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Deep Purple revival, koloběžky i plesová horečka

Tipy a názory

23.2.2018

Autor: Lenka Šimková

Před námi je poslední únorový víkend. Co nás o dnech volna čeká? Nebude toho málo. Pojďte se podívat společně s námi, co všechno se v Olomouci a okolí chystá...

Moravské divadlo chystá na pátek premiéru muzikálu Zvonokosy Moravské divadlo chystá na pátek premiéru muzikálu Zvonokosy Foto: Jan Procházka

Pátek

18:00 / Ples žáků Střední školy polygrafické / Clarion Congress Hotel
18:30 / Maturitní ples SGO - 8A8, 8B8, 6AF / Výstaviště Flora
19:00 / Maturitní ples SPŠE Olomouc / Regionální centrum Olomouc
19:00 / Zvonokosy / Moravské divadlo
19:00 / Olé je frajer / Divadlo na cucky
20:00 / Deep Purple Koberec Band / Bounty Rock Café
20:00 / Hoofbeats: Camo & Krooked / Sklub

Sobota

10:00 / Výlet na loveckou chatu kolem hromového dubu / RideOn
11:00 / Eva Masaryková a Ljuba Sajkalová - Tvoříme tělem / Muzeum umění
15:00 / Pračlověk / Kino Metropol
18:15 / Bohéma - G. Puccini / Kino Metropol
19:00 / Zvonokosy / Moravské divadlo
19:00 / Reprezentační ples UP / NH Hotel
19:00 / Reprezentační florbalový ples / Vlastivědné muzeum Olomouc
19:30 / Ples mezi Květy / Výstaviště Flora

Neděle

14:00 / Hurá divadlo! / Divadlo na cucky
16:00 / O statečném kováři Mikešovi / Divadlo na Šantovce
17:00 / Pianothéka Richarda Pogody / Divadlo na cucky
18:00 / Rozhovory u Kuděje / Hospůdka u Kuděje
19:00 / Jméno / Moravské divadlo
19:00 / Hvězda / Kino Metropol

Populární český muzikál podle slavného francouzského humoristického románu Gabriela Chevalliera uvede v pátek od 19:00 Moravské divadlo. Zvonokosy jsou brilantní satira na maloměšťácké mravy a pokrytectví, kdy se hlavní zápletka točí kolem výstavby obecního záchodku. Vstupenky na toto představení zakoupíte zde. To Divadlo na cucky chystá ve stejný čas reprízu představení Ole je frajer. A potěšíme i milovníky hudby. V Bounty Rock Cafe se můžete večer těšit na Deep Purple Koberec Band. Jde o jeden z prvních profesionálních revivalů Deep Purple v České republice, který byl založen v roce 1991 šéfem kapely Miroslavem “Kobercem” Koňárkem jako pocta světové legendě Deep Purple. Vstupenky pořídíte za 150 Kč. 

V sobotu si můžete užít trošku sportu a vyrazit na koloběžkový výlet za krásou krajiny kolem Olomouce. Sraz je v deset hodin na prodejně RideOn a zapůjčení koloběžky vás vyjde na 200 korun, pro účastníky s vlastní koloběžkou nebo kolem je poplatek 50 korun. Kreativní jedinci pak mohou od 11:00 vyrazit na rodinný sochařský workshop v Muzeu umění. Vstupné pro dospělé je 100 Kč, děti zdarma. Kapacita workshopu je však omezená, rezervace provádějte na tel.: 585 514 213 nebo hrbek@muo.cz. A sobotní večer nabídne opravdu pestrou dávku plesů! Všichni studenti, absolventi a příznivci Univerzity Palackého by si neměli nechat ujít Reprezentační ples UP, který proběhne od 19 hodin v NH Hotelu. To pavilon A Výstaviště Flora bude ve stejný čas hostit již pátý Ples mezi květy, ve kterém se vrátíme do bouřlivých osmdesátých let. A na své si přijdou i milovníci plesů a florbalu. Ve Vlastivědném muzeu bude probíhat tradiční ples FBC Droždín.

Nedělní odpoledne bude patřit především dětem. Divadlo na cucky chystá od dvou hodin akci s názvem Hurá divadlo!, kdy se děti v různých tvůrčích aktivitách stanou diváky i aktéry a budou stát u zrodu divadla. Pokud se však vaše ratolest na divadlo raději jen dívá, můžete společně vyrazit v 16:00 na pohádku O statečném kováři Mikešovi do Divadla na Šantovce. Vstupné je 130 Kč a po pohádce následuje krátká dílnička. Pokud je vám blízký herec, režisér, kameraman a divadelník Zdeněk Vévoda, tak by vaší pozornosti neměl uniknout veřejný rozhovor, který začne v 18:00 v Hospůdce U Kuděje. Na závěr víkendu si můžete v kině Metropol vychutnat původní českou one woman show věnovanou Evě Holubové. Komedie Hvězda vypráví o fiktivní herečce, která po pětatřiceti letech u oblastního divadla nečekaně zazáří v televizním seriálu. Představení si však užijete jen tehdy, pokud máte vstupenky, je totiž vyprodáno. 

Krásný víkend!

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková